Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

wiliamskis
Novinec

Kangoo s katerim motorjem?

Napisal/-a wiliamskis Po jun 05, 2006 12:47 pm

Pozdravljeni! :D Sem novi uradni član foruma 8) :D, do sedaj pa sem bil le bralec ;) . Iščem mnenja o nakupu štiri leta starega Kangooja s 40kkm s klimo in kar nekaj opreme,.. ima pa 1.4 mašino- pa bi vas vprašal, kako se kaj obnesejo v tem avtu?? Vem, da so to preizkušeni motorji že 15let, pa vseeno? :oops: Pa nasplošno, če so kakšne hibe, poraba-vsi motorji, katero kombinacijo opreme in motorja priporočate...? :?: Hvala zhttp://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=841001a odgovore :D
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po jun 05, 2006 12:58 pm

meni se zdi preslaba mašina!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po jun 05, 2006 1:01 pm

Doma imamo kanguja z ravno takšnim motorjem in moram reč, da je presenetljivo poskočen, v prvi kar prerad zavrti v prazno! Uporabljamo ga za drugi avto, tak da je moči dovolj, je pa res da ga nismo nikol nalagal do fulla, razen ko sem se jaz selil sem imel naenkrat not pralni stroj in pa hladilnik pa full drobnarije, tak da sem mogu vrata na hitr zapret, da ni kaj vn padlo :-). Pa je tudi ta prevoz prežvel! Problemov pa razen nekaj rje in pa zgorele centrale ter motorčkov centralnega nismo imel. Če bi še enkrat kupoval bi se odloču med kangujem in pa doblotom.

L.p.
Slika

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po jun 05, 2006 1:17 pm

Js pa občasno vozim službenega, prav tako 1,4, in je za običajne potrebe (mesto) dovolj, vse je pa seveda odvisno od tebe za kaj ga boš uporabljal in kod se boš vozil... Naj te pa opomnim samo na zadnjo klop ki je zanič, hrbtni del preveč pokonci in je vožnja na zadnjih sedežih prav mučna, čeprav za samo nekaj kilometrov...vsaj na našem je tako...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Kangoo s katerim motorjem?

Napisal/-a Mojster Miha Po jun 05, 2006 2:08 pm

wiliamskis je napisal/-a:Pozdravljeni! :D Sem novi uradni član foruma 8) :D, do sedaj pa sem bil le bralec ;) . Iščem mnenja o nakupu štiri leta starega Kangooja s 40kkm s klimo in kar nekaj opreme,.. ima pa 1.4 mašino- pa bi vas vprašal, kako se kaj obnesejo v tem avtu?? Vem, da so to preizkušeni motorji že 15let, pa vseeno? :oops: Pa nasplošno, če so kakšne hibe, poraba-vsi motorji, katero kombinacijo opreme in motorja priporočate...? :?: Hvala zhttp://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=841001a odgovore :D

Link ne dela - tako, da brez videt sklepam, da gre za agregat 1,4 - 75 "konjev". 2 prijatelja sta imela KANGOO s takšnim agregatom - njuna največja kritika je bila visoka poraba.
Osebno bi med agregati izbral DTI ali DCI agregat - oprema pa odvisno od želja - obvezno seveda klima, daje - 2x drsna vrata, ABS, centralno zaklepanje, polica nad glavo ... vsaj to naj bi imel (če je seveda moč izbirat)

LP

p
Nov uporabnik

Kraj: sleme

Napisal/-a p Po jun 05, 2006 7:28 pm

Imam itsega kanguja pa ima porabo od 7.5-8.5 L do sedaj sem zamenjal serdnji lonec aspuha ,pa redni servisi na petnajst tisoč, imam 130 000 prevoženga , vozim pa vse mogoče saj gradimo hišo do sedaj brez problema -.močno priporočam.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po jun 05, 2006 8:12 pm

Pri nas se poraba giblje od 7-8,5 litra.
Slika

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Po jun 05, 2006 10:04 pm

Najprej hvala vsem za odgovore! Po skoraj pol leta, kolikor sva s fotrom iskala tak model, in po ogledu, je bil ta eden izmed redkih ohranjenih... In sva ga pač zarala, tako, da naj bi ta teden bil že naš :D Notranjost pa je bila popolno nasprotje- uporabljen kot družinski avto, je bilo moč pod sedeži, predalih najti stopljene bonbone, čokolado, :o svašta! Mislim, da bom za dva dni imel dost dela- spucat! Mi je pa všeč, da je možak predstavu avto v realnem stanju... Ko bo doma in olepšan, še sporočim!
Adios 8)

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis So jun 24, 2006 12:50 pm

No tako; avto je že kar ene 14 dni doma, preizkušen, prtljažnik sm obleku z vezano ploščo za prevoz stvari, dela zelo v redu, samo se mi zdi, da je motor 1.4 glih tolk še močan za normalno vožnjo- kriza, če bi bil 1.2... Bi pa vprašal, kar pod to temo, kaj bi bilo narobe, ker ko poženeš avto iz nizkih obratov včasih malo pocuka- se pravi 2 in 3 prestava! Na to smo bili opozorjeni že ob nakupu, češ, da to dela že od novega! Sicer ni tako moteče, pa vseeno! Svečke so v redu, kabli nič ne prebijajo- našprical z WDjem, sedaj preostane edinole vžigalna tuljava!??? Kaj mislite vi?

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR So jun 24, 2006 1:17 pm

ganz isti problem ima moj kolega z istim avtom in isto mašino! Zaenkrat še ni nič ugotovil. Pitaj boga kaj je to?

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So jun 24, 2006 2:01 pm

Službeni dci 1.5- super zadeva. Gre enih 180 (autobahn proti nizozemski) pa je recimo 2 leti pa 70kkm brez večjih okvar. Redni servisi, pač.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov