Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 24, 2006 4:30 pm

wiliamskis je napisal/-a: sicer so to visokotoražne mašine z kar velikim navorom v nizkih obratih posledično in preverjeno, pa bi si upal trdit, da pijejo vsaj liter več/100, od vseh naštetih konkurentov, ...

Ne vem če bo držalo glede POLO-ta. So ravno obratno - t.i. nizkoturažne mašine, glede porabe ... če primerjaš po moči primerljive "mašine", mogoče je poraba kaj večja, vendar se moraš zavedat, da je tudi v vseh pogledih zmogljivejši - moč namreč "črpa" iz 1,4 l delovne prostornine, med tem ko recimo CLIO ali PUNTO iz 1,2 l. Poleg tega prav zaradi tega veliko lažje prenaša obremenitve (več potnikov, klanci) - potrebno je manj prestavljanja in "teranja" ... kar pripomore k ugodnejši porabi pri enakih zmogljivostih.

LP

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So jun 24, 2006 4:37 pm

Težave z menjalniki, pa tudi z motorjem, slab pleh (rjavenje), neudoben utesnjen položaj za volanom, večja poraba, dragi servisi v primerjavi s Puntom, drugo OK ;)

Golf 3 je boljši v legi na cesti in položajem za volanom

Če bi imel na izbiro za enako ceno Golfa 3 in Puntota enako ohranjena, bi se težko odločil, če pa bi imel Puntota in Polota, pa sigurno Puntota. Če bi imel na izbiro Golfa 3 in Bravota, bi vzel sigurno Bravota, saj je razen kljuk na vratih in kakšne malenkosti sigurno boljši v vseh pogledih (poraba, lega na cesti, udobnost, pleh, zanesljivost...)

Golf 2 pa so za svoj čas vredu avti

Se opravičujem, če sem koga užalil, to je moje mnenje in ga lahko tudi ignorirate. S tem, da je en slabših avtov, sem mislil tiste o katerih se pogovarjamo v tej temi. Sicer pa poglej mojo lestvico na prejšnji strani in boš videl, da ni na dnu ;)

EDIT: Tudi Punti imajo par težav (zadnje roke, amortizerji + kakšne malenkosti)
Zadnjič spremenil Primoz_86, dne So jun 24, 2006 4:57 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis So jun 24, 2006 4:38 pm

Se opravičujem za zmedo :vc - se pravi, stari poloti so nizkotoražne mašine, tako ja! :roll:
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 25, 2006 6:42 am

Primoz_86 je napisal/-a:Težave z menjalniki, pa tudi z motorjem, slab pleh (rjavenje), neudoben utesnjen položaj za volanom, večja poraba, dragi servisi v primerjavi s Puntom, drugo OK ;)

Golf 3 je boljši v legi na cesti in položajem za volanom

Če bi imel na izbiro za enako ceno Golfa 3 in Puntota enako ohranjena, bi se težko odločil, če pa bi imel Puntota in Polota, pa sigurno Puntota. Če bi imel na izbiro Golfa 3 in Bravota, bi vzel sigurno Bravota, saj je razen kljuk na vratih in kakšne malenkosti sigurno boljši v vseh pogledih (poraba, lega na cesti, udobnost, pleh, zanesljivost...)

Golf 2 pa so za svoj čas vredu avti

Se opravičujem, če sem koga užalil, to je moje mnenje in ga lahko tudi ignorirate. S tem, da je en slabših avtov, sem mislil tiste o katerih se pogovarjamo v tej temi. Sicer pa poglej mojo lestvico na prejšnji strani in boš videl, da ni na dnu ;)

EDIT: Tudi Punti imajo par težav (zadnje roke, amortizerji + kakšne malenkosti)

Glede položaja za volanom: ljudje smo sicer vsak zase svoj "model" glede teže, višine, "širine" .... in čisto možno je, da nam položaj za volanom določenega vozila ne ustreza, kar pa je na drugi strani čudno glede izdatnih možnosti nastavitve, ki jih POLO nudi - volan po globini + višini, voznikov sedež po višini - posebno če se zavedaš dejstva, da je omenjeno možnost v serijiski opremi imelo zelo malo konkurentov (PUNTO, CLIO .... in še kdo ni imel)
Glede tvoje ocene - pač čisto tvoja odločitev, okus .. se nimaš kaj opravičevat. Drugo so recimo jim veličine, ki se jih da izmerit in na ta način ovrednotit - po statistkah je recimo glede zanesljivosti FIAT med najslabšimi

LP

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne jun 25, 2006 7:39 am

Ampak je pa Punto tudi največji v svojem razredu tistega časa. :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 25, 2006 8:26 am

Bor je napisal/-a:Ampak je pa Punto tudi največji v svojem razredu tistega časa. :D

To bo držalo - naslednja generacija je bila glede tega slabša. Pravzaprav razočaranje, če pomisliš, da je imel že recimo UNO boljšo notranjo prostornino napram zunanjim meram.

LP

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Ne jun 25, 2006 8:45 am

ziv.
jest ti priporočam cliota- po moznosti z 1.4 motorčkom in to je to...(dost zivanehen in ne pretirano zejen)
glede pokvarljivosti ti lahko iz lastnih izkusenj povem tole---
sem imel cliota letnik 91, z njim sem brez problemov naredil 380 000 km (ja 380 000) brez vsake generalne. Pri 180 000 sem menjal sklopko, lezaje sem menjal toliko časa, dokler nisem kupil originalnih, potem ni bilo več problema, problem so bile samo prednje bremze, ki pa jih imajo novejsi modeli od letnika 93 ze postimane tako kot morajo biti), prav tako motor ni pil olja.
Avto je bil redno servisiran na 15 k km in vzdrzevan tako kot se spodobi.
Drugace pa ce karkoli kupujes glej, da bo dobro vzdrzevan, ker se kljub 10 let starimu avtu, da dobiti dobro ohranjen avto. Jest bi se osebno pogledal za klimo in to je to....
Probi vsakega od njih vozit in bos potem ugotovil kaj je zate... ;)

LP

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Ne jun 25, 2006 10:53 am

tudi moj glas gre cliotu, sam mam letnik 95 1,4 motor in ga vozim 3 leta bp
edino podvozje bom dal v kratkem izolirat, ostalo potrošni materjal, skratka za malo denarja velik muske

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport Ne jun 25, 2006 11:15 am

moj glas gre kliotu takoj za P306(P306 pač višja kategorija, prostornost,...)
kliota imamo pri hiši. je 96l pa še čist brez rjevine, mašina je 1,4 energy. Mislim d je mašija precej vzdržlkiva k do sedaj nismo imeli nobenih problemov (vse original). Poleg tega ima klio že veliko opreme: el špegli, el šipe, servo, udobni sedeži, meglenke,... (sam pogrešam le klimo)

LP

PS: Izogibaj se puntotov ;)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne jun 25, 2006 11:38 am

Vse je tudi odvisno od opreme. Jst sem recimo mel RN cliota in je bil 4kola in volan. Nič od opreme ( brez servota, brez centralnega, šipe na vinto).

Medtem ko sedaj imam pa Puntota ELX in ima skoraj vse ( klima, abs, bagi, ...) je pa pesem popolnoma drugačna.

Mojega punta nikoli ne zamenjam za enega clia. Medtem ko, če bi mel Punta 55S bi takoj zamenju za cliota pa magar RN. ( oz bi na cliotu kar ostal in ga nebi prodal)

Aja še sklepna misel : Če dobiš Punta recimo 75ELX ali še boljše 85ELX pol je moj glas za punta. Drugače pa za Cliota.
Ostalih avtov ne poznam. Lahko samo rečem, da mi Polo in Golf3 ne potegneta ( vizualno) in jih nebi nikoli kupil . ( samo moje mnenje)

Uporabniški avatar
yolle
Nov uporabnik

Napisal/-a yolle Ne jun 25, 2006 1:18 pm

Čist odvisn na kaj naletiš....kako so prejšni lastniki delali z avtom.
jest pr cliotu 14. S (97) menjam sam olje na 10k pa je gmah in dela mašinca bp(170k)

ležaje(4000sit--te pa tut nebo na rt vrglu če jh boš menjou ) pa na slabih 20k sm zato k mam 15col gor pa k je upodni.......

LD
lp
yolle
SlikaSlika
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov