Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

romanno
Nov uporabnik

Par konkretnih vprašanj glede uvoza

Napisal/-a romanno Sr jun 21, 2006 1:20 pm

Vem da je bilo že veliko napisanega, sem tudi že veliko prebral, pa vendar me zanima nekaj konkretnih stvari v zvezi z uvozom avta iz Nemčije
Rabim vedeti konkretno kam se gre po carinske tablice in kje se sklene zavarovanje (katera ustanova), kaj rabim od papirjev v SLO (poleg kupoprodajne pogodbe). ali tudi kako potrdilo o odjavi, mogoče njegovo odjavljeno prometno dov.,...?
Ali potrebuješ zavarovanje in tablice le, če se pelješ po cesti domov, ali tudi če ga imaš na prikolici? Koliko pos. stvari stanejo?

Hvala za pomoč in LP!
R

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Sr jun 21, 2006 2:04 pm

Mislim,da morš najprej na LPP peljat da ugotovijo če ustreza Slo. standardom in ga reg.Šele nato ga smeš vozit. Mislim da tud čez mejo mora bit na prikolici...

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr jun 21, 2006 5:30 pm

V Nemčiji moraš iti najprej na ADAC, ali pa na eno zavarovalnico, da zavaruješ avto za 14dni, potem moraš najti lokalno občino, na kateri kupiš tablice, jih napopaš pred delavko na avto (ona še preveri številko šasije) nato pa levi pas samo gas proti Sloveniji. Zavarovanje je pa odvisno kolk močan motor ima avto. uporabi mal iskanje... smo že ogromno napisal o tem....

romanno
Nov uporabnik

Napisal/-a romanno Sr jun 21, 2006 7:43 pm

Hvala najprej za odgovore! Saj ostalo vem, samo to, kar sem napisal mi ni bilo čist jasno!
Sem si že veliko stvari prebral po forumu, tko da večino sem se naučil :lol: :D

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če jun 22, 2006 8:25 am

V Sloveniji potrebujes kupoprodajno in fahrzeig brief (homologacijo/prometno od avta), ki je prijavljen nate... to naredis na obcini, ko tam kupis tablice. V mojem primeru je bila v isti stavbi in zavarovalnica in obcina - na ADAC mi ni bilo treba nic hodit. So bili pa ob obcini in zavarovalnici tudi tehnicni pregled (niso bili ravno ADAC).

Pri nas pa kot ves, gres najprej s tem fahrzeug briefom na LPP, kjer ti potrdijo istovetnost avtomobila in izdajo slovenski homologacijski list. Ko ze imas slovensko homologacijo gres pa lahko na davkarijo placat davke. Pol si pa zmagal.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

romanno
Nov uporabnik

Napisal/-a romanno Če jun 22, 2006 8:54 am

Samo še nekaj:Ko on tamgor odjavi avto,..a moram jaz tam naredit tehnični pregled, da lahko potem zoll tablice kupim in zavarovanje, potem pa pred registracijo itak še enkrat tu?
Pa še to: Če je cena tam gor recimo 10000€, prodaja pa ga fizična oseba (se pravi navaden državljan), kateri hoče v žep tudi 10000€. Ali moram jaz potem tamgor še kak davek plačat?? (v mislih imam njihov 16%davek)??
Ali samo tukaj potem DMV?

LP
R

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Če jun 22, 2006 9:33 am

Meni je njegov tehnicni pregled veljal se dve leti in mi ni bilo potrebno delati novega. Sam pri nas sem ga pa moral na novo narediti, ker nemski tehnicni ne velja pri nas.
Mwst. (16%) pri rabljenem vozilu ne placas, sej pri nas tudi ne placas DDVja, ce kupis avto od mene recimo. Samo tukaj DDV placas pa ekolosko takso. Pa ce je cena ravno 10.000€ bi jo zaokrozil na 9.900€ in mu dal tistih 100€ se poleg za tringeld, ker pri 2.4 mio SIT ravno pades v visji razred za DMV. ;)

dane28
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a dane28 Pe jun 23, 2006 12:22 pm

Nebi se strinjal z Dačovo izjavo glede DDV-ja. Moraš plačati 16% v Nemčiji, ker če ga ne plačaš, plačaš pri nas 20% DDV-ja in DMV po lestvici + homologacija in ekološka taksa seveda.

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 Pe jun 23, 2006 12:24 pm

Če pa kupuješ v SLO pa ni potrebno plačati niti DDV niti DMV.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe jun 23, 2006 12:27 pm

Uvoz avtomobila do 3 leta starosti ni potrebnega tehničnega isto kot pri nas ....1. tehnični po 3letih ( po novem bo 4 leta )....DMV se po novem od 24.05.2006 plača od cene po EUROTAXU in ne fakture oz. pogodbe katero ti izda prodajalec...DDV plačaš kjer kupiš avto isto kot pri nas se ga pač prikaže v ceno na pogodbi oz. fakturi ....pri nas plačaš še ekološki davek DMV po kg vozila , homologacijo, tehnični, zavarovanje ....
Zadnjič spremenil ANJCI, dne Pe jun 23, 2006 12:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 Pe jun 23, 2006 12:34 pm

Če pri rabljenem avtomobilu (starejšem od 3 let) tehnični še velja, ga pri nas ni potrebno delati.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Pe jun 23, 2006 12:41 pm

dane28 je napisal/-a:Če pri rabljenem avtomobilu (starejšem od 3 let) tehnični še velja, ga pri nas ni potrebno delati.

Pri nas je prvi tehnični pregled pri starosti vozila 3 leta potem naslednja dva vsake 2 leti in ostali naslednji vsako leto. Se pravi na 3, 5, in 7 let potem pa vsako leto. Isto velja za uvožena vozila do 3 let ni tehničnega pregleda ....nad 3 leta starosti uvoženega avta moraš opraviti tehničnega ne glede na to ali zunaj naše države velja ali ne ....

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Pe jun 23, 2006 1:34 pm

romanno
Nov uporabnik

Napisal/-a romanno So jun 24, 2006 4:55 pm

Sej to sem že prebral.
Sam glede davka mi pa e sedaj ni jasno! Ok, glede handlerjev ok, Če ima ceno Brutto 10k€, je to to! Če je neto, je še +16%!
Sam če pa ima recimo fizični prodjalec ceno 10k€, katerih hoče imeti na koncu tudi v žepu, kaj pa tu? Pri nas se ne plačuje nobenega davka! Pač daš 10k€ in odpeleš! Kaj pa je v tem primeru v nemčiji?? Ker po temakem, če mu daš 10k€, in ne plačaš nič davka, potem država od te prodaje nič ne dobi. Če moraš pa še davek plačevati, potemtakem so cene fizičnih prodjalce vedno netto??
Sej mogoče sem b****r, sam men tole nikakor ne potegne!!

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po jun 26, 2006 2:44 pm

Pri fizicnih prodajalcih je enako kot pri nas no.

Brutto, netto se grejo lahko sam pravne osebe, fizicna oseba ti pac proda avto po ceni, ki jo doloci in to je to. On je svoj mwst placal ob nakupu avtomobila in ne bos placal davek ob vsaki preprodaji!

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Po jun 26, 2006 8:09 pm

DDV je bil že plačan pri nakupu novega avta zato ga ne boš plačal še enkrat.Ne v Nemčiji niti pri nas. Pri nas plačaš samo DMV in pa ekološko takso. Kar pa se tablic tiče pa lahko nabaviš rumene -so cenejše vendar veljajo samo pet dni ali pa rdeče - te veljajo dlje samo so (pre)drage.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov