Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bimbambom
Nov uporabnik

Povpraševanje glede ponudnika

Napisal/-a bimbambom Pe jun 30, 2006 6:17 am

Tako, dragi fantje. Zadeva s Toyoto je padla v vodo. Zdaj smo presedlali na Nissane. V oči mi je padla tale:

<http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=894332#>

Na sprednjem odbijaču je luknja. Prodajalec je rekel, da so vzeli žaromet ven?

Ceno spusti še za sto jurjev. Je ta prodajalec Avto Cesar zanesljiv? Ima že kdo izkušnje? Lep oblačen dan!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 30, 2006 9:18 am

Avto kot nissan je bomba. Neboš prav nič zgrešil z njim.
Mislim, da ima avto verigo namesto jermena. Sej če ima servisno knjigo poglej kje je bil servisiran pa vprašaj za zgodovino. Ali je iz uvoza avto?

Aja pa v MB ni oblakov.. prav lepo sonce :P
lp,

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Pe jun 30, 2006 9:23 am

Tisto se meni ne zdi kot žaromet ampak kot šoba za pranje žarometov... :roll: Če ti je prodajalc reku da so žaromet vn vzel se je že za zamislt :P :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 30, 2006 10:03 am

Če vzameš ven žaromet tega ni treba odmikat. Očitno je bil razbit in so dal drug odbijač, vendar pa tega kosa niso dobil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe jun 30, 2006 10:31 am

nebivedu je napisal/-a:Če vzameš ven žaromet tega ni treba odmikat. Očitno je bil razbit in so dal drug odbijač, vendar pa tega kosa niso dobil.

se podpisem :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jun 30, 2006 12:47 pm

Šobe lahko da manjkajo zaradi karambola, ali pa so bile "posojene" na parkirišču. Bolj zanimiva je slika notranjosti, kjer je glava prestavne ročice obrnjena v desno!!!!!

Preveri ta avtomobil še s kakšnim poznavalcem.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bimbambom
Nov uporabnik

Napisal/-a bimbambom Pe jun 30, 2006 1:07 pm

Okej, čisto vse veselje mi vzamete. :? Kaj pa tale? Kateri je boljši? Ne ciljamo sicer na karavana, čeprav bi prav prišel za štiričlansko družino.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=884564#

bimbambom
Nov uporabnik

Napisal/-a bimbambom Pe jun 30, 2006 1:09 pm

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jun 30, 2006 3:06 pm

Mazda zgleda dobro.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jun 30, 2006 4:05 pm

Mazda ima švoh motor, pa tud Honda ima manj km (za preverit sicer), in je od prvega lastnika. Tk da od teh dveh bi načeloma priporočal Hondo, če te ne moti da je karavan. Res sicer da je malo starejša, ampak vseeno.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 30, 2006 7:46 pm

bimbambom je napisal/-a:Kaj pa tale?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=899199#

Od teh, kateri so našteti gre moj glas za HONDO.

Če gremo izven tvojih kandidatov - kaj pa recimo ŠKODA OCTAVIA COMBI - prostoren karavan, preizkušena tehnika, pestra izbira motorjev od recimo zmogljivega bencinarja (1,8 T - 150) do odlične kombinacije vozne dinamike in varčnosti s TDI agregati (90 oz 110)

LP

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe jun 30, 2006 8:18 pm

Konkretno ta model Honde odsvetujem. Zakaj odsvetujem, me boš razumel komaj tedaj, ko bo treba zamenjat kak del karoserije (recimo zadnji odbijač). Je bil ta avto v familiji ... na zadnji odbijač smo čakali 2 meseca in plačali 3x ceno originalnega odbijača navadnega Civica.
Bog ne daj, da ti toča ali kdo drug zlomi zadnja stekla ... kako je šele to težko dobiti.

Ti avti so v kontinentalni Evropi zelooo redki, malo več jih je v Angliji.

bimbambom
Nov uporabnik

Napisal/-a bimbambom Pe jun 30, 2006 9:04 pm

Mojster Miha je napisal/-a:

Če gremo izven tvojih kandidatov - kaj pa recimo ŠKODA OCTAVIA COMBI - prostoren karavan, preizkušena tehnika, pestra izbira motorjev od recimo zmogljivega bencinarja (1,8 T - 150) do odlične kombinacije vozne dinamike in varčnosti s TDI agregati (90 oz 110)

LP

Gledala sem konkretno Škodo Fabio Combi, ki mi je po obliki zelo všečna. Vendar takih, kot želim jaz, enostavno ni. Se pravi, manj kot 150.000 km in cena od milijona do milijon dvesto. Kaj še predlagaš? Se mi že meša. Je z Mazdo narobe še kaj, razen švoh motorja? Glede na to, da bo to družinski avto, nevemkakšnih konjskih moči niti ne potrebujemo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jul 01, 2006 1:54 pm

bimbambom je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

LP

Gledala sem konkretno Škodo Fabio Combi, ki mi je po obliki zelo všečna. Vendar takih, kot želim jaz, enostavno ni. Se pravi, manj kot 150.000 km in cena od milijona do milijon dvesto. Kaj še predlagaš? Se mi že meša. Je z Mazdo narobe še kaj, razen švoh motorja? Glede na to, da bo to družinski avto, nevemkakšnih konjskih moči niti ne potrebujemo.

Predvsem mirno kri ... in čisto nč se ti ne meša - to je "sindorm" kupovanja avtomobila ;)

Kot že rečeno bi osebno ostal pri OCTAVII - za kot praviš družinsko vožnjo bo dovolj že TDI 90 agregat, če si zahtevnejša TDI 110. Prednost teh motorjev je v odlični komibnaciji zmogljivosti in varčnosti. Čisto realno lahko pričakuješ porabo okrog 5 l /100 km - v najboljših pogojih še kakšen liter manj. Skratka "šparovec" s katerim boš brez težav prevozila 1000 km poti z enim tankanjem. Vozna dinamika pa je kljub takšni porabi odlična - prehitevanja so "mačji kašelj" (v veliko primerih sploh ne potrebuješ prestavljanje navzdol, ampak samo "pohodiš" plin), klance, več potnikov in druge obremenitve brez težav "premaguje". Glede tega ti svetujem testno vožnjo - prepričan sem, da te bo ta motor navdušil.
Poleg tega je avto prostoren, izdelava + materiali so dobri, oprema je odvisna od ponudbe - dobijo se tudi dobro opremljeni. Tudi glede voznih lastnosti, varnosti in podobnih lastnosti je OCTAVIA kot družinski avto dobra izbira.
V bistvu je največji "problem" OCTAVIE s TDI agregatom cena - na drugi strani dejstvo, da "drži" ceno govori o dobrem nakupu.

Sicer pa si poglej še ostalo ponudbo - mogoče najdeš še kaj zanimivega.

LP

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jul 05, 2006 1:34 pm

Poglej še oglas za toyoto corollo wagon, letnik 1998, 140.000 km, milijonček....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov