Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pegam
Nov uporabnik

Prodaja na Hrvaško

Napisal/-a pegam Ne jul 09, 2006 6:18 am

Avto nameravam prodati na Hrvaško, in sicer lastnik bi bila pravna oseba. Avto je letnik 98 in me zanima, če je možno uvoziti na Hrvaško tak letnik?

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Ne jul 09, 2006 9:52 am

A res noben ne ve, kolk je omejitev (če je) strarosti vozil za uvoz na hrvaško?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne jul 09, 2006 10:07 am

mislim, da je kr nekaj topicov na to temo poišči, uporabi iskanje..

pegam
Nov uporabnik

Napisal/-a pegam Ne jul 09, 2006 10:31 am

Sem iskal, sam neki piše samo za srbijo. Jz bi rabu za hrvaško, če kdo ve prosim.

pegam
Nov uporabnik

Napisal/-a pegam Ne jul 09, 2006 11:14 am

Sem mal iskal po netu in na strani http://www.cvh.hr/hrv/default.asp (Centar za vozila hrvatske) našel naslednji sestavek:

Svatko tko ide kupiti osobni automobil u inozemstvo pazi da vozilo nije starije od sedam godina, odnosno kada su u pitanju ostala vozila (teretna, priključna, radna i sl.) ova dobna granica nije niti bitna. Primjenom Pravilnika o homologaciji vozila, pravo pitanje za svakog potencijalnog uvoznika automobila nije: "Koliko ću star automobil kupiti?", nego: "Kupujem li homologacijski podoban automobil?". Odgovor na ovo pitanje može se dobiti samo poznavanjem VIN oznake (broja šasije) vozila. Prema VIN oznaci generalni zastupnik može dati podatke prema kojim ECE pravilnicima ili EEC smjernicama je vozilo homologirano, odnosno da li je podobno za hrvatsko tržište. Prema dosadašnjim iskustvima, sva vozila koja su bila namjenjena europskom tržištu a proizvedena su poslije 1993. ili 1994. godine odgovaraju homologacijskim zahtjevima, dok vozila koja su namjenjena američkom tržištu (mogu biti proizvedena i ove godine), ne udovoljavaju homologacijskim zahtjevima i ne mogu se uvoziti u Republiku Hrvatsku.

Sem ga parkrat prebral pa še nism čist 100%. Po mojem, če imam homologacijo, ga lahko kljub temu da je avto 8 let star izvozim na Hrvaško. Ali se motim?

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Re: Prodaja na Hrvaško

Napisal/-a Lumpi Ne jul 09, 2006 8:34 pm

pegam je napisal/-a:Avto nameravam prodati na Hrvaško, in sicer lastnik bi bila pravna oseba. Avto je letnik 98 in me zanima, če je možno uvoziti na Hrvaško tak letnik?

1. Avto mora biti mlajši od letnika 99 in mora ustrezati normativom (izpuh itd...).
Vsaj za srbijo to velja ker je en znanec prejšni teden eno kio dol peljal.
Boris
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov