Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jul 19, 2006 4:17 pm

Ravno tako lahko umreš v novem avtu kot v starem avtu....itak pa danes težko kej debatirat o "starih kripah", ker je teh starih avtov že tako malo....novi pa niso tako dragi da si ga neb mogu noben prvoščt z malo truda do željenga avta pa je....
Raje se ozrite na avto.net pa boste vidl kaj se dobi za cca 800.000 sit daš gor lite feltne in mal porihtaš pa je avto k nov...tako da ni problem.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Sr jul 19, 2006 5:28 pm

Js sm tut študent, pa vozim dokaj dober avto za študenta, audi a3..pa sem popolnoma sam prišparal denar zanj, s študentskim delom in vestnim varčevanjem. Amapk vse bolj razmišljam kaj mi bo zdaj takšen avto, rajši bi si kupil avto za 500k, ostali denar pa bi porabil za uživanje študentskega življenja...no, vrjetno bom to tudi naredil, in si kasneje ko bom imel dobro službo omislil kakšno boljšo mašinco. Lp ;)

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Sr jul 19, 2006 6:46 pm

@west_side ni tak ko si napisal, ti je že nekdo napisal če mi je muzika všeč bom dal bolj naglas, če mam odprto okno pač mogoče ne grem daleč pa nebom klime prižigal, če v mestu malo pač stopim kdaj po gasu se nena ven mečem ampak mi pač paše občutek ko te zalepi v zic and so on.. aja pa še to kaki avto bi si te kupo za 15mio? Ne poznam nobenega maturanta ki bi si želel mercedesa vsak hoče 350Z, S2K al pa kakega 325 to pa dobiš vse pod 15 se meni zdi ne ;)

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr jul 19, 2006 6:51 pm

Tisti ki bi rad Z350 ali S2000 so povečini otroci...Taki, mentalni... :)
Kaj bi jaz ? Novi S80, XC90, BMW7 , Mercedes E ali nova S, Audi A6 ali A8.
Vsekakor ta rang in nobenega "too fast and too furious" avta :)
Pa sem maturant...Pa me tiste igračke ne mikajo. Sedaj enega maturanta poznaš ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr jul 19, 2006 6:58 pm

ok vse se mi res ne da prebirat.. no jst sm star 20, torej skoraj ravno iz mature pa v življenju nisem dobil drugega, kot ob izpitu (na uporabo!) razbito in zarjavelo nissan micro vredno 30k sit, ki sem jo vozil dobro leto, dokler ni srečen splet okoliščin pripeljal od tega, da je oče menjal avto in skoraj hkrati dobil še zelo dobro ponudbo za službo pa se je odločil nama z bratom pustiti accenta na uprabo (ni najin). Seveda pa plačujeva za čisto vse stroške, ki jih avto prinese..

Ne bi se ravno strinjal s tem, da če ti kupjo, da delaš s tem slabše, kot bi sam kupil (sej je do neke mere), ampk se to pomojm zares pokaže šele, če ti za vzdržvanje tega avta tut ni treba plačvat.. jst hudičevo pazm na tega accenta, ker vem da bo vsaka stvar nanesla kr neki dnarja k ga pa ne mislm v avto dajat..

sicer sem pa doma hvaležen, da so me navadli tko živet, da se ničesar ne dobi kar tako, delam že od nekje 15 leta, nekje tako, da sem imel okol 40k na mesec prihodka na začetku (med šolo se je dal bolj mal delat), zdaj dosti več pa sem še študent. Nekej časa sem razmišljal, da bi to kar šparam da bi vrgel, da si kupim avto, a me čedalje bolj premamlja, da bi zvozil tega accenta dokler gre (če bo oče tok milosten, da nama ga pusti :D) pa vse našparano uporabil, da se čimprej postavim na svoje noge in odselim.. pa sem star 20 let in se že odločam varčevat za stanovanje.. pa si bom raje potem privoščil avto, ko bom že mel malo kariere in familijo urejeno.. bo tok slajše.. svoje otroke bom pa vzgajal tako kot so mene.. tudi če bom mel veliko dnarja (usaj upam, da jih bom..)

Sicer pa poznam ljudi, ki jim doma pri njihovih 20 letih dajejo za knjige, hrano, pijače, kavice, cigarete, ponočevanje, avto, vzdrževanje, obleke ipd. in nič od tega, da bi kaj šparali na temu.. pa so največji jacki od useh.. v bistvu pa čisti mamini sinčki.. pa se postavlja z znamkami oblek in vsega.. lahko je to, ko ti jih ni treba plačvat ;)

sicer pa naj majo če majo možnost ;) priznam da jim zavidam ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 19, 2006 7:17 pm

Ponovno dajem še en odgovor:
Če kupiš avto za par milijonov moraš tud imeti za visoke stroške vzdrževanja, ki pa niso tako nizki, če ti crkne turbina kakih 300 jurjev in tako dalje....pa za bencin več se voziš več porabiš goriva potem sama reg. na eno leto oz. novejši majo na 3leta potlej na 2 in še enkrat na 2 leti ....(hvalabogu imam od očeta podedovano bonifikacijo in sedaj plačujem sam polovično zavarovnje)...jest ne vidm v avto ne vem kakšno vrednost ali statusni simbol le zakaj ... jest sem zadovoljen to kar imam in ključnjega pomena je to da deluje avto brezihno ne pa da imaš kar naprej ene probleme in ne zaupaš več v avto starejše generacije avtov recimo eni majo tok pripomb glede golfa 2 dizl..sam če ga bi pa kdaj pa kdaj imeli sami bi pa vedl da ni tako slab avto seveda da ga mal porihtaš kakšne široke odbijače,feltne......eni imate srečo da imate recimo premožne starše eni pač nimate in si morate sami zaslužt avto, če se hočete kam na "lepše" zapelet...

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 19, 2006 7:24 pm

eclipse_R je napisal/-a:ok vse se mi res ne da prebirat.. no jst sm star 20, torej skoraj ravno iz mature pa v življenju nisem dobil drugega, kot ob izpitu (na uporabo!) razbito in zarjavelo nissan micro vredno 30k sit, ki sem jo vozil dobro leto, dokler ni srečen splet okoliščin pripeljal od tega, da je oče menjal avto in skoraj hkrati dobil še zelo dobro ponudbo za službo pa se je odločil nama z bratom pustiti accenta na uprabo (ni najin). Seveda pa plačujeva za čisto vse stroške, ki jih avto prinese..

Ne bi se ravno strinjal s tem, da če ti kupjo, da delaš s tem slabše, kot bi sam kupil (sej je do neke mere), ampk se to pomojm zares pokaže šele, če ti za vzdržvanje tega avta tut ni treba plačvat.. jst hudičevo pazm na tega accenta, ker vem da bo vsaka stvar nanesla kr neki dnarja k ga pa ne mislm v avto dajat..

sicer sem pa doma hvaležen, da so me navadli tko živet, da se ničesar ne dobi kar tako, delam že od nekje 15 leta, nekje tako, da sem imel okol 40k na mesec prihodka na začetku (med šolo se je dal bolj mal delat), zdaj dosti več pa sem še študent. Nekej časa sem razmišljal, da bi to kar šparam da bi vrgel, da si kupim avto, a me čedalje bolj premamlja, da bi zvozil tega accenta dokler gre (če bo oče tok milosten, da nama ga pusti :D) pa vse našparano uporabil, da se čimprej postavim na svoje noge in odselim.. pa sem star 20 let in se že odločam varčevat za stanovanje.. pa si bom raje potem privoščil avto, ko bom že mel malo kariere in familijo urejeno.. bo tok slajše.. svoje otroke bom pa vzgajal tako kot so mene.. tudi če bom mel veliko dnarja (usaj upam, da jih bom..)

Sicer pa poznam ljudi, ki jim doma pri njihovih 20 letih dajejo za knjige, hrano, pijače, kavice, cigarete, ponočevanje, avto, vzdrževanje, obleke ipd. in nič od tega, da bi kaj šparali na temu.. pa so največji jacki od useh.. v bistvu pa čisti mamini sinčki.. pa se postavlja z znamkami oblek in vsega.. lahko je to, ko ti jih ni treba plačvat ;)

sicer pa naj majo če majo možnost ;) priznam da jim zavidam ;)

lp

Ti absolutno obdrži acenta dokler se bo dalo vozit normalno...kasneje pa ko boš imel družino si pa nabavi primerni avto glede na št. otrok včasih pride tud taka situacija k jih imaš 4 otrok in pride v poštev enoprostorec sam razmišljam da ne bom imel samo enga otroka ampak min.????? samo to kasneje treba si je ustvart kariero......
Sam nisem dobil od očeta in mater po resnici povem niti za cunje,obutev, kar koli že ampak sem si sam začel nabavljat...da ne govorim o avtu...če sem si hotel kupit sem si sam mogu zaslužt ravno tako me je izpit prišel cca 200 jurjev avto na začetku cca 300 jurjev ter reg. čez 100 jurjev ampak k sreči sem mel neki na šparanga denarja....

lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr jul 19, 2006 8:35 pm

sonček je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:star sem 20 let in bi si lahko morda privoščil avtomobil za 15 MIO SIT, pa si ga ne, ampak ga kupujem za cca. 600k SIT. zakaj? ker si bom raje kupil stanovanje kot pa avto za tak denar. živim pri starših, imam dobro službo (zaradi nje sem pustil študij), kaj želim še več. ;)

Tako se dela tistih 15 milijonov raje investiraj v prave donosne posle...za cca 600k pa si kupi eno prevozno sredstvo...jest imam vreden avto cca 150.000 sit pa me ni še nikol pustil na cedilo a tudi nikol ne crkne nič kar tako...
PS: če maš res toliko denarja ga res investiraj ampak res donosne posle..nikako ne v avte ampak v nepremičnine...
lp

brez skrbi, sem ekonomist in dobro obračam denarce, zato si lahko pri 20ih tudi marsikaj privoščim, službo pa imam tudi dobro, čez plačo se ne morem pritoževat. :yum

pač avtomobili niso vse. so druge stvari, ki so bolj donosne. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jul 19, 2006 8:54 pm

Fabrizio je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:star sem 20 let in bi si lahko morda privoščil avtomobil za 15 MIO SIT, pa si ga ne, ampak ga kupujem za cca. 600k SIT. zakaj? ker si bom raje kupil stanovanje kot pa avto za tak denar. živim pri starših, imam dobro službo (zaradi nje sem pustil študij), kaj želim še več. ;)

Tako se dela tistih 15 milijonov raje investiraj v prave donosne posle...za cca 600k pa si kupi eno prevozno sredstvo...jest imam vreden avto cca 150.000 sit pa me ni še nikol pustil na cedilo a tudi nikol ne crkne nič kar tako...
PS: če maš res toliko denarja ga res investiraj ampak res donosne posle..nikako ne v avte ampak v nepremičnine...
lp

brez skrbi, sem ekonomist in dobro obračam denarce, zato si lahko pri 20ih tudi marsikaj privoščim, službo pa imam tudi dobro, čez plačo se ne morem pritoževat. :yum

Sam neki...kok si pa lahk pr 20.letih diplomirani ekonomist? :roll:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr jul 19, 2006 8:55 pm

Andy je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

nočem več smetit teme, ampak nikjer nisem napisal, da sem diplomiran. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr jul 19, 2006 9:13 pm

Fabrizio je napisal/-a:
Andy je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

nočem več smetit teme, ampak nikjer nisem napisal, da sem diplomiran. ;)
Js tud ne, sam v profilu maš napisan...drgač pa svaka čast, pridn si 8)

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Sr jul 19, 2006 9:15 pm

Fabrizio...se strinjam s tabo, zlo dobr se da obračat denarce. js sm tut ekonomist, in to zadevo tud študiram, zato tok bl spremljam te stvari. Morš met pa dost začetnega kapitala da lahk začneš s takimi posli, tk da si mogu nekje zaslužt par miljončkov da se ti je obrnil na tiste miljone ;) Take stvari pa ne narastejo čez noč, ampak so za to potrebna leta. Ne vem no, js te zastopm bl tko kokr da iz par tisočakov prideš na tiste miljone ;)
Kar sm pa opazu pri sebi je pa to, da avta še ni problem kupit, težko ga je vzdrževat, tankat, greš na morje daš ful za cestnino itd itd itd...to vidim šele sedaj, ko imam svoj avto, prej se mi je zdelo vse bolj enostavno. Tak da moje mnenje je takšno: dokler si študent, če nimaš stalno rednih prihodkov je brezveze kupovat dober avto ker te počasi to pohod. Drugače je če maš službo in od tega odtegneš nekaj za avto. Samo moje mnenje. Lp ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 19, 2006 9:32 pm

mikko je napisal/-a:Tisti ki bi rad Z350 ali S2000 so povečini otroci...Taki, mentalni... :)
Kaj bi jaz ? Novi S80, XC90, BMW7 , Mercedes E ali nova S, Audi A6 ali A8.
Vsekakor ta rang in nobenega "too fast and too furious" avta :)
Pa sem maturant...Pa me tiste igračke ne mikajo. Sedaj enega maturanta poznaš ;)

Nonsense...Verjetno poznaš pregovor da imajo vsake oči svojega malarja. Sam ne bi nikoli kupil avtomobila velikostnega razreda Mercedesa S. Pa ne zato ker bi bil slab ampak ker mi enostavno ne ustreza(prevelik za moje (realne) potrebe, vizuelno so mi lepši malce manjši avtomobili, pa še dinamično se rad zapeljem skozi kakšno kombinacijo ovinkov(kar gre seveda brez večjih težav tudi s kakšnim A8 ali "sedmico", vendar takšnim luksuznim "ladjam" to enostavno ne pristoji)
(to velja seveda če bi kupoval avto v istem denarnem razredu, da ne bo pomote glede denarnega vložka v avto)
Ker si pa jaz pa morda še kdo drug želi športnega coupeja(za moj okus mora imeti sicer 2 sedeža več kot zgoraj omenjena) , pa zato še pomojem ni mentalni otrok. Oziroma obratno, ali je po tvojem mnenju tudi 18letnik ki hoče met S-klaso mentalno zrel kot nek 55letni direktor :ue Premisli malo...

100 ljudi 100 čudi fant...vsak ima svoje prioritete, veselje in okus ;)
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr jul 19, 2006 11:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 19, 2006 10:00 pm

Fabrizio je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

P.S: Mal smo iz teme šli ampak jest sem tud ekonomist in gled tega fabrizio jest še nisem poskusil na tak način zaslužt denar kot ti .. čas bo dal svoje....intrnet pa imam cca 6 mescov(adsl prej pa navaden bl mal bil gor) tako da tud ne poznam vse strategij na net-u.

lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če jul 20, 2006 5:19 am

Slide je napisal/-a:Sam ne bi nikoli kupil avtomobila velikostnega razreda Mercedesa S. Pa ne zato ker bi bil slab ampak ker mi enostavno ne ustreza(prevelik za moje (realne) potrebe

potrebe po takem mercedesu so doooolge vožnje po AC, kjer pride do izraza udobje, velikost, itd...
če pa mercedesa S za cca 20M kupi nekdo (kot v moji soseščini), ki se v službo vozi cca 10km v eno smer, stanuje v bloku in nima garaže, ga ima zato, da po njem, tako kot po ostalih kripah na dvorišču, serjejo golobi.
Drag hobi :roll:
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 20, 2006 12:24 pm

pilgrim je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Sam ne bi nikoli kupil avtomobila velikostnega razreda Mercedesa S. Pa ne zato ker bi bil slab ampak ker mi enostavno ne ustreza(prevelik za moje (realne) potrebe

potrebe po takem mercedesu so doooolge vožnje po AC, kjer pride do izraza udobje, velikost, itd...
če pa mercedesa S za cca 20M kupi nekdo (kot v moji soseščini), ki se v službo vozi cca 10km v eno smer, stanuje v bloku in nima garaže, ga ima zato, da po njem, tako kot po ostalih kripah na dvorišču, serjejo golobi.
Drag hobi :roll:
My point exactly ;)
Med vrsticami pa sem hotel povedat, da nakup avtomobila oziroma sama izbira ali okus, nimata nujno opraviti tudi z zrelostjo kupca :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov