Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jernejo
Nov uporabnik

Prosim za komentarje o nakupu

Napisal/-a jernejo To jul 25, 2006 7:02 am

V nemčijo grem kupit grem avto k preprodajalcu (rabljeno vozilo) cena malce pod 7000€ (1.700.000) letnik 2000. Kaj moram narediti pri nas in kaj tam.
-kupit probne tablice 140€ (36KSIT)
-plačat eko davek 14SIT na kilo (cca 14KSIT)
-plačat homologacijo 22KSIT
- plačat davek 2% cene (34KSIT)

torej skupaj cca 106KSit + stroški poti

Ali je to vse ali še kaj manjka (ali moram re še enkrat plačat davek če tudi sem avto kupil pri handlerju...).
Prosim za pomoč

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast To jul 25, 2006 2:11 pm

uporabi funkcijo iskanje, je kr neki napisanega na to temo ;)

jernejo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejo To jul 25, 2006 2:41 pm

Odgovor za Enthusiast-a:
Ti verjamem da je na to temo bilo že dosti napisanega saj sem, tisto kar sem v zgornjem vprašanju napisal izvedel iz foruma. Ampak mene zanima če se je v zadnjem času kaj spremenilo (kak dodaten papir, cena za določene papirje....) in če sem slučajno kaj spregledal.
l.p.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To jul 25, 2006 2:51 pm

Enthusiast je napisal/-a:uporabi funkcijo iskanje, je kr neki napisanega na to temo ;)

Pa kaj ste eni tu gor taki bedaki. Človek napiše kaj še rabi razen tega ,ki je že napisal ,da bo sigurno vse vredu ,pol pa dobi odgovor uporabi iskanje je že dosti blo napisanega. Pa to je najlažje napisat al bodi tiho al pa mu ti poišči to temo, v kateri je vse napisano kar ga še zanima ,saj zato je forum ,da si pomagamo :twisted: ! Res vas ne razumem nekaterih. Pa saj nisi ti edini ,polno takšnih pacientov zaslediš. :roll: LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jul 25, 2006 3:32 pm

jernejo, tole temo si prebral, bi se dalo najti kaj uporabnega, čeprav ti bo najboljše znal svetovat kak uporabnik, ki je pred kratkim uvozil avto.
[OO-(||||)(||||)-OO]

jernejo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejo To jul 25, 2006 3:48 pm

Za Fabrizia:
Hvala!
Vendar sem to temo že prebral razlika je v tem da bom jaz avto kupil pri prodajalcu v trgovini ne pa pri fizični osebi, kot je to storil Daco. Poleg tega je ta tema že malce stara saj je datum 28.01.2003, kar je pa za slovenske zakone že cela večnost ker jih naši politiki spreminajo vsak teden (pa še neka nova davčna reforma se dogaja, kdo bi vedel).
l.p.

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast To jul 25, 2006 6:42 pm

@soso: za njegov prvi post sem pač sklepa da še verjetno ni uporabil funkcije, kjer obstaja veliko verjetnost da dobi odgovor na vprašanje in sem mu to pač predlagal!
Upam da ti nisem pokvaril dan, s svojim "bednim" postom! :P

lp ;)

jernejo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejo To jul 25, 2006 7:04 pm

Saj je OK ni panike vem da si hotel dobro.
Jutri bom pokljical na davčno pa na tehnične za avtomobile pa mi bodo oni svetovali.
Bom javil če bom kaj zvedel.
Za enkrat pa hvala vsem za trud...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov