Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jul 26, 2006 12:08 pm

kaWsk je napisal/-a:plačal 1k pri notarju (sicer je gospa stokala, da je to kr neki, ampak je vseeno overila)

To se prav si še zmer ti lastnik...to se drugač ne dela s tako kupo sploh ne bo mogu prodat avto, ker ni on lastnik..tako da če bo on avto prodat hotu ga ne bo noben kupu ker ni on lastnik..tud reg ga ne bo mogu na sebe...te kupop. pa ne bo noben vrjel...
Ja sm notar bi pa tud lahko vedel za to...drugač se ne nese k notarju ampak na občino za cca 250 sit....pa ne glede na to kok je vreden avto..sam pri posredniku plačaš cca 10 jurjev za več vreden avto ....

Ponovno dejta narest prepis magar ti pejt k posredniku in naredi kupo in še enkat ovirt..sam poklič kupca......

Tista "packarija" ne bo noben gledal.(kupo mislm)

To je če delaš pri posredniku na uno drugo foro pa nimam pojmo da sam napišeš kupo

Če te še kaj zanima vpraš....drugač sem jest kr dostkart delov prepis iz celotne Slovenije sam sem nehal ker je tržna inšpekcija lahko nadležna te pogodbe pa morš met pri sebi 10 let(imam jih spravljene)
Zadnjič spremenil sonček, dne Sr jul 26, 2006 1:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 26, 2006 12:09 pm

milankregar je napisal/-a:Saj se ne overja pogodbe, ampak zgolj istovetnost podpisa na pogodbi ...

No to je pa druga zgodba.

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Sr jul 26, 2006 12:37 pm

Khm, glede "veljavnosti kupoprodajne": če želiš in te je volja, jo lahko spišeš na škrniclju, iz katerega si poprej papcal kostanjčke - če so gor vsi podatki, ki tam morajo biti, je pogodba veljavna! Tako kot je nekdo že rekel - overja se podpis in ne obrazec.

Razlika je edinole v temu, da moraš, v kolikor avta nisi kupil prek posrednika, pred registracijo plačati še davek.

Sam sem namreč pri prodaji prejšnjega avta (in nabavi tega istega avta) uporabil isto skenirano zadevo, ki jo je moč dl-jat iz neta. Zadeva je funkcionirala v Mariboru, takisto seveda tudi v Ljubljani...
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 26, 2006 1:00 pm

GTA lover je napisal/-a:Khm, glede "veljavnosti kupoprodajne": če želiš in te je volja, jo lahko spišeš na škrniclju, iz katerega si poprej papcal kostanjčke - če so gor vsi podatki, ki tam morajo biti, je pogodba veljavna! Tako kot je nekdo že rekel - overja se podpis in ne obrazec.

Razlika je edinole v temu, da moraš, v kolikor avta nisi kupil prek posrednika, pred registracijo plačati še davek.

Sam sem namreč pri prodaji prejšnjega avta (in nabavi tega istega avta) uporabil isto skenirano zadevo, ki jo je moč dl-jat iz neta. Zadeva je funkcionirala v Mariboru, takisto seveda tudi v Ljubljani...

Lahko da si mel srečo in da ti je vzela tam pol tako kupo...sej drugač nisem mel s tem nič ampak morš pa vseeno plačat davk in al tle al pa tam pri posredniku....in kaj naj bi bla tle pol razlika..nič....

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Sr jul 26, 2006 2:03 pm

pogodba je lahko tudi v celoti napisana na roke in vseeno velja kot uradni dokument za prepis vozila,če je le ta ovirjena pri notarju in od cene na pogodbi plačan 5#% davek

zato sonček ne vsiljuj svojih prepričan drugim

:roll:
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 26, 2006 8:28 pm

VLEKAR je napisal/-a:pogodba je lahko tudi v celoti napisana na roke in vseeno velja kot uradni dokument za prepis vozila,če je le ta ovirjena pri notarju in od cene na pogodbi plačan 5#% davek

zato sonček ne vsiljuj svojih prepričan drugim

:roll:

In vlekar v čem je zdej point..

če bi si prebral moj post od začetka bi razumel in sem celo povdaril...drugač pa sej itak ni skor nobene razlike če ti narediš pri posredniku al pa napišeš sam kupo...sam da pri posredniku boš ti v enem plačal vse potrebne stvari in sam greš na občino(ovirt).....
K pri drugi vrjanti pa ti nisi še nič naredil če samo napišeš kupoprodajno pogodbo-al pa sprintano(nič ni vredna za moje pojme) a ko pa ti plačaš notarja in DAVEK je pa vse OK. To je zdej point. Zato sem povdaril da ti nov noben gledov ročno napisano pogodbo če nov plačan davk in ovirjena

Še tole a se res splača na roke napisat kupo. sam poglejte vlekar je napisal 5%davka in če bi prodal vreden avto cca 250 jurjev bi prišlo po izračunih to 12500 jurjev jest pa sem dal pri posredniku 2.500 sit in tle da ni razlike se motite.

Vlekar tvoj post je prav sam če bi od začetka bral bi zvedu isto kot si napisal sedaj.

To smo sedaj razčistili do konca.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov