marsus je napisal/-a:Prišel je čas ko zaradi druge službe rabim avto.Rabljen nekje do 500.000 sit.Vožen pa bo relacijsko do 100 kilometrov dnevno.V bistvu se obračam za nasvet zato ker veliko bolje veste kaj je treba gledat pri rabljenem avtomobilu oziroma bi rad zvedel katere so bolj "vzdržljive" znamke avtomobilov.Rad pa bi da mi pelje vsaj tri leta.
Hvala za nasvet
Marko.
Mojster Miha je napisal/-a:marsus je napisal/-a:Prišel je čas ko zaradi druge službe rabim avto.Rabljen nekje do 500.000 sit.Vožen pa bo relacijsko do 100 kilometrov dnevno.V bistvu se obračam za nasvet zato ker veliko bolje veste kaj je treba gledat pri rabljenem avtomobilu oziroma bi rad zvedel katere so bolj "vzdržljive" znamke avtomobilov.Rad pa bi da mi pelje vsaj tri leta.
Hvala za nasvet
Marko.
GOLF 3 dizel - imaš več motorjev na izbiro. "Naj" je TDI (90 oz 110) - odlična vozna dinamika glede na porabo. "Problem" tega agregata (kot tudi ostalih VW dizel agregatov) je njegova cena - dober TDI žal presega tvoj limit. "Bliže" sta 1,9 D oz 1,9 TD - poraba med 5 in 6 l/100 km (odvisno od načina vožnje), sicer pa trpežen "stroj".
Sicer imaš na izbiro tudi VENTO - limuzinska (4 v) različica.
V primeru, da je zate sprejemljiva večja poraba poglej še kakšen NISSAN, TOYOTO, SUBARU ...
LP
mmiki je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:marsus je napisal/-a:Prišel je čas ko zaradi druge službe rabim avto.Rabljen nekje do 500.000 sit.Vožen pa bo relacijsko do 100 kilometrov dnevno.V bistvu se obračam za nasvet zato ker veliko bolje veste kaj je treba gledat pri rabljenem avtomobilu oziroma bi rad zvedel katere so bolj "vzdržljive" znamke avtomobilov.Rad pa bi da mi pelje vsaj tri leta.
Hvala za nasvet
Marko.
GOLF 3 dizel - imaš več motorjev na izbiro. "Naj" je TDI (90 oz 110) - odlična vozna dinamika glede na porabo. "Problem" tega agregata (kot tudi ostalih VW dizel agregatov) je njegova cena - dober TDI žal presega tvoj limit. "Bliže" sta 1,9 D oz 1,9 TD - poraba med 5 in 6 l/100 km (odvisno od načina vožnje), sicer pa trpežen "stroj".
Sicer imaš na izbiro tudi VENTO - limuzinska (4 v) različica.
V primeru, da je zate sprejemljiva večja poraba poglej še kakšen NISSAN, TOYOTO, SUBARU ...
LP
Sem sicer pristas volksvagnekov, ampak moram priznat, da so III TDI in TD taksne razvaline, da ti slabo postane. Povprasaj prijatelje in znance ce vedo za koka, ki ga prodaja. Moj kolega je pred letom za golfa III TDI dobil okrogel milijon pa je bil avto skoraj ze v fazi razpadanja. Vglavnem, masince so super ampak veliko precenjene. Za ta denar bi si lahko kupil kaksno staro hondico ali pa nissana. Ali pa celo kaksno R 19. Kolega jo ima, avto ima 80 KM (1,4i), pri normalni vozni je poraba okoli 6 l/100 km, ima elektricne sipe in daljinsko centralno, stroskov razen olja in bencina nic, ceprav ima ze 220.000 kilometrov prevozenih.. Vglavnem za ta denar je bolje na kaksnega bencinca mislit kot pa na dizla.
LP, M.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov