Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Nekaj vprašanj glede cen

Napisal/-a tuning_man To avg 01, 2006 8:40 am

Lepo pozdravljeni. Odločam se za nakup rabljenega vozila v nemčiji. Gre se za avto Mercedes Benz A 140 ali pa A160, cena nekje do 4 tisoč evrov. Sem si malo ogledal te avte na internetu pri nas in v tujini in se mi zdijo v tujini zelo ugodni pri ceni kot pa pri nas.
No sedaj pa me zanima kakšne dajatve vse moram plačati v nemčiji in kakšne dajatve pri nas????????? Kaj vse moram plačat v nemčiji da avto pripelem do slovenije????
In kaj moram vse plačat v sloveniji da ga lahko registriram?????? Pa če mi lahko v cenah navedede kolko bi to pripbližno zneslo. Hvala vsem

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To avg 01, 2006 9:28 am

In kolikokrat misliš odpret isto temo :?: :shock:

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover To avg 01, 2006 9:33 am

Govorim za primer, da je uvoznik pravna oseba (baje je pri uvozu direktno na fizično osebo problem pri DDV).

1) Plačilo davka na dodano vrednost (v Sloveniji 20%) ALI nemškega Mehrwersteuer (mislim da še vedno 16%).
2) Plačilo davka na motorna vozila po sledeči lestvici:
• do 1,0 milijonov SIT: 1,0 %
• nad 1,0 miolijonov SIT do 1,4 milijonov SIT: 1,4 %
• nad 1,4 milijonov SIT do 1,8 milijonov SIT: 2,0 %
• nad 1,8 milijonov SIT do 2,4 milijonov SIT: 3,5 %
• nad 2,4 milijonov SIT do 3,0 milijonov SIT: 5,0 %
• nad 3,0 milijonov SIT do 4,0 milijonov SIT: 7,0 %
• nad 4,0 milijonov SIT do 5,0 milijonov SIT: 9,0 %
• nad 5,0 milijonov SIT do 6,0 milijonov SIT: 11,0 %
• nad 6,0 milijonov SIT: 13,0 %
3) Plačilo "eko takse", ki znaša 14SIT na kilogram vozila.
4) Plačilo homologacije, ki stane od 24.000 do 30.000 SIT (cca).
5) Prišteti je potrebno še stroške nemških preizkušnih tablic, avstrijske vinjete, seveda goriva itd.

LP ;)
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To avg 01, 2006 9:47 am

Lepo razloženo,ampak tuning man za takšen denar ne boš dobil takega avta,bo treba še mal prašička nafilat.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover To avg 01, 2006 10:06 am

PRODRIVE je napisal/-a:Lepo razloženo,ampak tuning man za takšen denar ne boš dobil takega avta,bo treba še mal prašička nafilat.

Dobiš za 4.000 EUR z davkom, ampak letnik 1998, z ne preveč opreme in s povsem preveč kilometri...Za moj okus. In glede na letnik pazi, da ima motor že EURO2 norme za čistočo izpuha, sicer lahko pozabiš na homologacijo in posledično tudi registracijo.

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man To avg 01, 2006 10:31 am

Ma ja v bistvu se da dobit avto za 4 tisoč ali pa kaj malenkost čez. Sem gledal enega MB A 160 za 4300 evrov s klimo itd. Edino kar je imel da ima nekje 180 tisoč km. Saj bi avto itak imel zase, ga nebi naprej prodajal. Kolko pa stane preizkušnja v nemčiji??? Pa tam pri njih v nemčiji še moram kaj plačat ali dam dnar in peljem???? Od tam pa rabim farzeugebrief??? Ali še kaj potrebujem??? Hvala

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Napisal/-a GTA lover To avg 01, 2006 11:05 am

tuning_man je napisal/-a:Ma ja v bistvu se da dobit avto za 4 tisoč ali pa kaj malenkost čez. Sem gledal enega MB A 160 za 4300 evrov s klimo itd. Edino kar je imel da ima nekje 180 tisoč km. Saj bi avto itak imel zase, ga nebi naprej prodajal. Kolko pa stane preizkušnja v nemčiji??? Pa tam pri njih v nemčiji še moram kaj plačat ali dam dnar in peljem???? Od tam pa rabim farzeugebrief??? Ali še kaj potrebujem??? Hvala

Ful si zase želiš Mečko s 180kkm? Okydoky...

Whatever, ja, v Nemčiji plačaš avto, gresta narest prepis oz. ti napiše račun in pelješ. Preizkušnja v Nemčiji mislim da je okrog 150 EUR z zavarovanjem, velja pa ti en mesec in se lahko voziš tudi v SLO. Fahrzeugbrief ti da lastnik vozila v Nemčiji, potrebuješ še fakturo na svoje ime ali podjetje oz. overjeno kupoprodajno, če boš kupil pri fizični osebi.

tuning_man
Nov uporabnik

Napisal/-a tuning_man To avg 01, 2006 11:24 am

Ej super. Hvala ti. Torej farzeugebrif. Eh za ostalo pa itak ti handlarji vedo. Ne saj ga nebom kupil privat, pri handlarju. Ok hvala vam, ki ste mi pomagali.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov