Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe avg 04, 2006 1:11 pm

Hyundai pony 1.3

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Pe avg 04, 2006 1:26 pm

mama ima s cliotu nekaj izkušenj, ker ga imam tudi jaz, sam moj je že s servo valanom, pa je nad tem najbol navdušena :lol: samo so sredstva malo omejena in pač bo dobila avto za ta denar!
samo AX pa ne vem, v čem mislite da je boljši od clia?

btw, a kdo pozna ta avto? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=914364#

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe avg 04, 2006 1:44 pm

SkIDiver je napisal/-a:soncek moja napaka :oops: pa vseeno. 30km pozimi za dizla je smrt! Ce si malo pameten vzames bencinarja do max 1.3 kubiture. Se notranjost segreje v momentu (preden prevoz 1 km) kar pomeni, da se tudi motor segreva.

Ce se je pa tebi bencinar grel 20km pa mam sam en odgovor. Termostat bi zamenjal pa bi blo. Pa ne kvasit, da se dizl zagreje prej kot bencinar. Ce jz pozim vzgem 1.3 fiestico pr -10 sopinj celzija in jo pustim 2 do 3 minute, da pride k sebi je po 2km voznje kazalcek temperature na sredi vroce pa je v kabini preden zapeljes na cesto. Edin olje se ni segreto, ker pac traja dlje.

Alhambra 1.9TDI mi je za to nucala 6km, da ne govorim o 2.8dti masterju, ki nuca cez 12km in ga raje 15 minut prej vzgem pa pustim, da pride k seb. Pozimi seveda. Poleti pa vzgemo, minutko pocakamo, da se posteno namaze z oljem potem pa lagano do 2k rpm, da se zagreje.

Vsak tvoj stavek bi lahko popravljal. Dizla se splača vozt tud na 30 km progi v eno smer kje maš pa ti še vmesne relacije ob nedeljah,sobotah.
Moraš pa vedt da nisem imel samo enega avta temveč dost več.
To vsi vemo da se bencinarji hitreje ogrejejo kot dzli a tudi če jest pustim dizla lanfat 3 min. se mi že pozna v avtu da greje malo je razlike ni pa ne vem koliko.
Pač pa vsak ima svoje prav.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe avg 04, 2006 2:26 pm

Enthusiast je napisal/-a:mama ima s cliotu nekaj izkušenj, ker ga imam tudi jaz, sam moj je že s servo valanom, pa je nad tem najbol navdušena :lol: samo so sredstva malo omejena in pač bo dobila avto za ta denar!
samo AX pa ne vem, v čem mislite da je boljši od clia?

btw, a kdo pozna ta avto? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=914364#

Dobiš novejšega

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=781853
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=941711

+ manjša poraba
+ manjši stroški registacije
+ manjši avto - lažje manevriranje, parkiranje .. (ženske običajno to cenijo)

... in še bi se našlo

Sicer pa kot sem rekel naj si pogleda + preizkusi - in če je zanjo CLIO boljši je pač boljši in pika ! Zavedati pa se moraš, da boš za lepo ohranjenega 1,4 z RT opremo letnika 94 moral odšteti približno 100 tisočakov več

LP

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Pe avg 04, 2006 2:31 pm

sonček je napisal/-a:
SkIDiver je napisal/-a:soncek moja napaka :oops: pa vseeno. 30km pozimi za dizla je smrt! Ce si malo pameten vzames bencinarja do max 1.3 kubiture. Se notranjost segreje v momentu (preden prevoz 1 km) kar pomeni, da se tudi motor segreva.

Ce se je pa tebi bencinar grel 20km pa mam sam en odgovor. Termostat bi zamenjal pa bi blo. Pa ne kvasit, da se dizl zagreje prej kot bencinar. Ce jz pozim vzgem 1.3 fiestico pr -10 sopinj celzija in jo pustim 2 do 3 minute, da pride k sebi je po 2km voznje kazalcek temperature na sredi vroce pa je v kabini preden zapeljes na cesto. Edin olje se ni segreto, ker pac traja dlje.

Alhambra 1.9TDI mi je za to nucala 6km, da ne govorim o 2.8dti masterju, ki nuca cez 12km in ga raje 15 minut prej vzgem pa pustim, da pride k seb. Pozimi seveda. Poleti pa vzgemo, minutko pocakamo, da se posteno namaze z oljem potem pa lagano do 2k rpm, da se zagreje.

Vsak tvoj stavek bi lahko popravljal. Dizla se splača vozt tud na 30 km progi v eno smer kje maš pa ti še vmesne relacije ob nedeljah,sobotah.
To vsi vemo da se bencinarji hitreje ogrejejo kot dzli a tudi če jest pustim dizla lanfat 3 min. se mi že pozna v avtu da greje malo je razlike ni pa ne vem koliko.

lp

Jz ti povem iz mojih izkusenj ;) Da tudi dizla smo probali pa se ni obnesel na kratke relacije. Sedaj imamo raje bencinarje. Da bom pa na kratki relaciji na vsakem ovinku moral pazt "opa misko dizl je". Jok brate odpade.

Sicer pa nisem nek hud uporabnik dizla (razen kombija in tovornjaka) in se tud nisem nikoli poglabljal v dizelske motorje.

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Pe avg 04, 2006 2:52 pm

Kupi ji petko za 100k pa maš še dele za 70k. To maš za 10let dovolj :)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe avg 04, 2006 3:02 pm

SkIDiver je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

Jz ti povem iz mojih izkusenj ;) Da tudi dizla smo probali pa se ni obnesel na kratke relacije. Sedaj imamo raje bencinarje. Da bom pa na kratki relaciji na vsakem ovinku moral pazt "opa misko dizl je". Jok brate odpade.

Sicer pa nisem nek hud uporabnik dizla (razen kombija in tovornjaka) in se tud nisem nikoli poglabljal v dizelske motorje.

:cry :cry :cry

Kašne bedarije :jao:

Oz razloži na kaj moraš tako pazit na vsakem ovinku ;)

LP

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Pe avg 04, 2006 4:09 pm

Mojster Miha ne vzemi povsem dobesedno :roll: Pač mrzuga dizla ne upam tako prtisnt v obrate kot občasno bencinarja, če se mudi. To sem imel v mislih. Ko je segreto eno ali drugo takrat nima veze. Prtisnem tako bencinarja kot dizla.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov