Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Marko Okorn
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu rabljenega vozila

Napisal/-a Marko Okorn Po avg 07, 2006 5:32 pm

Lep pozdrav,

v kratkem nameravam kupiti rabljen avtomobil. Pogoj za avtomobil je cena do 2,5 mio SIT, starost največ 4 leta, relativno malo prevoženih km, da zdrži še 6 let normalne uporabe (prevozim največ 12.000 km letno), motor najmanj 1,6 in največ 1,8. Nagledanih sem imel nekaj modelov (Megane II 1,6 , Ford Focus 1,6) in znamk, vendar sem se po prebiranju foruma trenutno odločil za Japonca.

A jih žal ni na pretek, mi pa je trenutno všeč tale model:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=737264

Pa bi vas prosil za mnenje o tem avtomobilu - ali bo se vzdržal cca 5 let, kakšne neugodnosti se lahko pričakujejo, kako je z servisi (ali bi že bilo potrebno opraviti veliki sevis), zanesljivost ipd. A ga mogoče kdo pozna (lastnika)?

Hvala.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po avg 07, 2006 5:53 pm

enak avto, istega letnika, z istim motorjem, le da s petimi vrati ima prijatelj, s katerim se precej vozim.
glede tega, da ta avto ne bi zdržal pet let, po moje sploh nima smisla zgubljati besed,

glede vožnje:
avto je zelo poskočen in hiter,
je udoben tudi na daljših vožnjah,
klima je dobra in učinkovita,
ob malo težji nogi ima porabo okoli 8,5 l/100km
skratka, zdi se mi zelo dober avto z zelo zmerno ceno.

če prijatelj tu in tam ne bi sam naredil kake p*zdarije in se malo zaletaval, bi razen rednih servisov na avtu v štirih letih ne bilo čisto nič narobe.

pa še to: s servisnimi storitvami (mb) na uradnem servisu je zelo zadovoljen.

to je avto, ki bi ga tudi sam kupil!
lp pilgrim

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 07, 2006 7:18 pm

S temle ne boš nikakor sfalil.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto To avg 08, 2006 9:48 am

Odličen avto :!: :!: Pa voziš ga lohk velik več kot 5-6 let brez problemov (ob rednem vzdrževanju seveda) :!: :!:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To avg 08, 2006 11:17 am

Sam, da je Honda pa si zmagu.
lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Sr avg 09, 2006 4:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Pomoč pri nakupu rabljenega vozila

Napisal/-a Mojster Miha To avg 08, 2006 1:53 pm

Marko Okorn je napisal/-a:Lep pozdrav,

v kratkem nameravam kupiti rabljen avtomobil. Pogoj za avtomobil je cena do 2,5 mio SIT, starost največ 4 leta, relativno malo prevoženih km, da zdrži še 6 let normalne uporabe (prevozim največ 12.000 km letno), motor najmanj 1,6 in največ 1,8. Nagledanih sem imel nekaj modelov (Megane II 1,6 , Ford Focus 1,6) in znamk, vendar sem se po prebiranju foruma trenutno odločil za Japonca.

A jih žal ni na pretek, mi pa je trenutno všeč tale model:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=737264

Pa bi vas prosil za mnenje o tem avtomobilu - ali bo se vzdržal cca 5 let, kakšne neugodnosti se lahko pričakujejo, kako je z servisi (ali bi že bilo potrebno opraviti veliki sevis), zanesljivost ipd. A ga mogoče kdo pozna (lastnika)?

Hvala.

Na to "podlago" s tvojim letnim povprečjem 60.000 km) bo tale HONDA po petih letih pravzaprav šele dobro utečena ;)
Glede na statistike zanesljivosti posebnih težav ne gre pričakovati, o servisih je pa najbolje vprašaš "njih" - so pooblaščeni serviser.
Edino za ceno bi se osebno pogajal - "glihanje" in popust je "folklora" vsake dobre kupčije ;)

LP

vg5
Nov uporabnik

Napisal/-a vg5 Sr avg 09, 2006 2:55 pm

Lep in dober avto! Upam, da je že tvoj! Edino, prostoren ni glih ful! Izkušnje mojega znanca s podobno Hondo (kupil je novo): 2 leti, 30.000 km brez ene same žarnice zamenjati!

vg5
Nov uporabnik

Napisal/-a vg5 Sr avg 09, 2006 2:56 pm

Lep in dober avto! Upam, da je že tvoj! Edino, prostoren ni glih ful! Izkušnje mojega znanca s podobno Hondo (kupil je novo): 2 leti, 30.000 km brez ene same žarnice zamenjati!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr avg 09, 2006 3:18 pm

Jest sem za Hondo boš najboljš naredu pa še izognu se boš kvarjenju dobr kakšna malenkost se že zna zgodit da bo crknila še posebaj kakšni električne naprave...drugač pa motorji so prfektni,dobri,vzdržljivi,naviti....saj upam da je tako kot pri starejših hondah.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne Sr avg 09, 2006 4:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

vg5
Nov uporabnik

Napisal/-a vg5 Sr avg 09, 2006 3:46 pm

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov