Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ivana orleanska
Nov uporabnik

ford mondeo 2003/04

Napisal/-a ivana orleanska Sr avg 09, 2006 1:22 pm

odločam se za nakup mondeota letnik 03 ali 04, nekje od 2.300.000 do 2.800.000 sit in mi je približno pol ljudi reklo da je zanič, druga polovica pa da je ok in zdaj sem v dilemi.

a je avto ok ali imajo kake stalne napake? na kaj je potrebno paziti itd

hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Sr avg 09, 2006 1:26 pm

če misliš kupit vzami tdci motor

shamo
Nov uporabnik

Napisal/-a shamo Sr avg 09, 2006 8:41 pm

pojdi povprašat na ford-klub forum.. naj ti povejo ljudje, ki jih imajo.

npr. jaz ga imam le en mesec (karavan letnik 2002 tdci) in sem zadovoljen glede njegove udobnosti, varčnosti, prostornosti, cenovne ugodnosti rabljenega vozila napram drugim v tem razredu .. sem zadovljen skratka.

mogoče bi tudi pomagalo, da izpostaviš svoje kriterije ki so ti pomembni pri odločanju .. oziroma zakaj bi bil zanič in zakaj bi bil ok.

shamo
Nov uporabnik

Napisal/-a shamo Sr avg 09, 2006 8:47 pm

aja, na kaj je potrebno pazit.

Predvsem je 95% mondeov iz uvoza in ko sem jaz iskal je bil ozelo sumljivo glede stanja avtov.. vsi sijoči - beri prebarvani.. zakaj? ah veste, mi vse praske prebarvamo. no ja, mogoče..
pa kilometri.. ponujali so mi avto s servisno knjgo v kateri so bili očitno na roke popravljano km.. glede na začetni tempo bi avto imel 250kkm , prirejeni so bili na 108kkm

splača semalo bolj preveriti stanje, vsaj peljati ga do servisa, ki ni v navezi s prodajalcem, da podajo oceno za strošek par jurjev.

serijska napaka (ki mene ne moti) pa je rja znostraj spodaj na vratih.. se zlahka odpravi, če (običajno) že ni prebarvano.

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Če avg 10, 2006 7:21 pm

No tista rja se odpravi v okviru garancije. Tudi, če je vozilo iz tujine. Važno samo, da je redno servisirano.
Tu bi tudi jaz priporočal obisk neodvisnega uradnega serviserja, ki bi podal mnenje o vozilu. Namreč na servisu dajo par takih mondeotov skozi roke v enem dnevu in vedo na pamet kaj pogledat in kje so znaki za določeno število kilometrov.

Me pa res zanima kdo je rekel, da je zanič oz kake argumente so podal! Mehanskih okvar ni. Bodisi pri bencinarju ali pa pri dizlu. Pri dizlu se najde da crkne kaka nizkotlačna črpalka. Ravno pred kratkim je bil tak primer na ford forumu. Napako je odpravil Jelen na Gomiljskem za 50k sit z obnovljeno črpalko in 1 leto garancije nanjo.

Nisi podala podatka za kater motor se odločaš. Pri vsem tem je potrebno pazit, ker je res velika večina dizlov iz uvoza. Kar pa pri tem ni največji problem, da so iz uvoza ampak, da nimajo realnih kilometrov, ki jih vidiš pri dealerju.

Več o napakah ter na kaj je treba bit pozoren pri nakupu pa tukaj.

PS: Pa kdor ti je rekel, da so zanič brez kakih argumentov je govoril po sistemu baba čula baba rekla. Kot ti bodo rekli, da je ford drag za vzdževanje kar je res, če ga pelješ na napačen servis kjer te dobesedno oberejno. Obstaja pa tudi nekaj poštenih in kvalitetnih ;)

bolek
Novinec

Kraj: radovlca,brezje

Napisal/-a bolek Če avg 10, 2006 7:34 pm

poznam nekoga ki uvaža avtomobile ima trenutna dva mondeota lepo ohranena z navigacijo in klimo ubadva tm uko 3miljončkov

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Če avg 10, 2006 8:01 pm

bolek je napisal/-a:poznam nekoga ki uvaža avtomobile ima trenutna dva mondeota lepo ohranena z navigacijo in klimo ubadva tm uko 3miljončkov

Iz kje pa je uvoz? Realni kilometri in koliko jih kateri ima?

bolek
Novinec

Kraj: radovlca,brezje

Napisal/-a bolek Če avg 10, 2006 8:34 pm

uvožena sta iz nemčije realne km pa lohk jutr puvem ker jih nevem iz glave

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Če avg 10, 2006 9:57 pm

Bi prosil ja. Se drugače ukvarja z uvozom al je to slučajno?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov