Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So avg 12, 2006 10:02 am

Noben ne ve čemu je namenjena tema!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK So avg 12, 2006 10:30 am

TUNING_BOY je napisal/-a:Noben ne ve čemu je namenjena tema!

nakupu prvega avtomobila? :-P
Slika

Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So avg 12, 2006 11:24 am

A si ziher ? :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So avg 12, 2006 12:13 pm

sam se tale kao off napisem....ceprv za moje pojme tud to spada med info o avtu za mladga voznika k neve kwa nabavt...

seat je napisal/-a:Offtopic:
AudiRSboy je napisal/-a:no drugac da te mau zbrihtam.....dobim nov motor k ma od mojga 100hp vec....za ta denar!!!
in tud v 10 al pa 11 mescu ga bom nabavu....pol bo pa lepo moja masinca pela z 145hp :twisted:

No ja nevem sam zlo močno dvomim da boš dobu dober motor za tak denar.No če dobiš pol tak vredi.Sicer pa nea vem zakaj pol svoj "stroj" prodajaš
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=945753#
Pri predelavi ti želim velik uspeha sam vedi,da z 145hp bo tale avto postal leteča truga.

avto sm prodaju zato k sm si mislu neki druzga ubodt pa sm se premislu k sm vidu da ni tega vredn....
drugac pa gov motor dobis v odlicnm stanju za ta denar.....
no nazalost ker morm pol jst svoj avto se cev ojacat,bremze zamenat,menalnik in podobno mi nanese to krepko vec denarja....tko da bom nabavu kr en avto pa cevga rastavu in v tega namontiru .....tizga pa na odpad odpelu
no zdej pa dost tega off da nav spet use narobe
Slika

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK So avg 12, 2006 12:19 pm

Samotar je napisal/-a:A si ziher ? :D

že neki časa ne več ;)
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So avg 12, 2006 1:01 pm

jp, fant je res zvedu kar ga zanima :roll: glede na vaše poste ga hočte odvrnt od tega da bi sploh avto kupu. tema naj gre pod ključ, ker drugega itak ni vredna.

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK So avg 12, 2006 1:14 pm

8AK je napisal/-a:kup močnejši avto saj 66kW pade v isti razred kot 80kW! Cestnina je pa od 1350 do 1800 enaka!
za 300K?
Za ta dnar ne dobiš skoraj nič.
Razen Alf :D zato predlagam:
AR 33 vse mašine
AR 75 (RWD 8) ) 1.6 (77KW)
Nekatere imajo klimo, skoraj vse servo in el. šipe. Aja pa deli so skoraj zastonj. Če te zanima kaj več povprašaj na Alfa forumu, kjer se prodaja kar nekaj dobrih makin.

jst sm neki napisu :)
Slika

Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So avg 12, 2006 1:40 pm

S|icKeR je napisal/-a:jp, fant je res zvedu kar ga zanima :roll: glede na vaše poste ga hočte odvrnt od tega da bi sploh avto kupu. tema naj gre pod ključ, ker drugega itak ni vredna.

Ja kdaj porajtaš.... sam moderatorji so na dopustu.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček So avg 12, 2006 1:41 pm

8AK je napisal/-a:
8AK je napisal/-a:kup močnejši avto saj 66kW pade v isti razred kot 80kW! Cestnina je pa od 1350 do 1800 enaka!
za 300K?
Za ta dnar ne dobiš skoraj nič.
Razen Alf :D zato predlagam:
AR 33 vse mašine
AR 75 (RWD 8) ) 1.6 (77KW)
Nekatere imajo klimo, skoraj vse servo in el. šipe. Aja pa deli so skoraj zastonj. Če te zanima kaj več povprašaj na Alfa forumu, kjer se prodaja kar nekaj dobrih makin.

jst sm neki napisu :)

Ti a zme s temi alfi tle moriš.

Off topic sej drugač tud sam kr naprej ponujam golfa.

lp

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So avg 12, 2006 1:49 pm

Ne kupovat avta. Poznam enga, ko je to naredil in je rekel, da nikoli več.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox So avg 12, 2006 1:52 pm

kromfelna je napisal/-a:Ne kupovat avta. Poznam enga, ko je to naredil in je rekel, da nikoli več.

:bonk
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So avg 12, 2006 2:31 pm

kromfelna je napisal/-a:Ne kupovat avta. Poznam enga, ko je to naredil in je rekel, da nikoli več.

Ampak tole je pa izjava :lol: :lol: :lol:
Upam,da mi da avtor dovoljenje,da si to izjavo dam v podpis :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So avg 12, 2006 2:35 pm

Sprašuje človek o nakupu avta, debata pa teče o ceni velikega servisa. Moja izjava je primerljiva ostalim.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So avg 12, 2006 3:12 pm

Pol je pa ziher toyoto kupu :P

Moje mnenje:
Več al manj je vseen kaj vzameš, jst bi al alfo bencinarja al pa golfa dvico diesla.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So avg 12, 2006 6:33 pm

Se s strinjam z modelom, jaz sem anjprej tud mislo avto kupit ampak sem spoznal da je karta za avtobis ceneje pa še stroške vlkega servisa nosi certus.
Slika

8AK
Novinec

Napisal/-a 8AK So avg 12, 2006 6:41 pm

Ti a zme s temi alfi tle moriš.

:huh:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So avg 12, 2006 7:10 pm

Ker očitno nihče ne bo pobrisal navlake, ki je nastala, naj avtorju napišem nekaj svojih izkušenj kot mladega voznika in svojega prvega avta. Avto me je stal vsega skupaj 180 tisočakov, neproblematičen, izredno ohranjen, skratka sreča in takrat se je zdelo, kako poceni se da priti skozi. Zmota. Ker je motor v razredu do 1.8, in ker sem mladi voznik in ker nimam bonusa.....registracija takoj dodatnih 183 čukov. :? Pa si rečeš, dobro...če sem z avtom poceni skozi prišla, vse skupaj niti ni tako grozno. Zmota številka 2. Cena bencina....velik avto veliko pije. In ker naredim veliko km na mesec še toliko več. Tam nekje od 30-45 čukov na mesec za bencin. Dobro, stroški pač. Sej to je to. Zmota št. 3. Avto ti je čedalje bolj všeč in kar naenkrat se zalotiš, kako na blagajni pplačuješ nova platišča.... No, mogoče zadnjo rubriko lahko spustiš, vsekakor so potem tu še stroški za servis, gume, kakšno okvarico, ker je avto star, nič nepričakovanega pa vendarle strošek... Skratka za imeti avto je potrebno imeti redne dohodke ali dobrega sponzorja. Če kupuješ avto za 300 tisoč sit, potem računaj še na dodatnih 200, ki bodo šli v ta avto v kratkem času. Realno gledano. Žal so to že avti, ki imajo dotrajane materiale, zelo očuvanega za ta denar dobiti pa je loterija. Če želiš imeti avto za dlje časa, trpežen in hkrati bogato opremo, potem se oziraj za japonci (kak nissan npr.) ali pa korejci oz konkretneje kak hyundai accent, predvsem pa pazi pri nakupu na št. kilometrov, to je ali je avto tik pred servisom oz. mu zaradi tega dejstva lahko ornk zbiješ ceno (predvsem je delikatno, ker ne veš, v kakem stanju je avto in ali bo šel čez tehnični pregled). Več o tem, kaj je potrebno paziti pri nakupu rabljenega vozila pa tule http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=36382

Veliko sreče pri nakupu!
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 13, 2006 8:41 am

jorgeus je napisal/-a:Ker očitno nihče ne bo pobrisal navlake, ki je nastala, naj avtorju napišem nekaj svojih izkušenj kot mladega voznika in svojega prvega avta. Avto me je stal vsega skupaj 180 tisočakov, neproblematičen, izredno ohranjen, skratka sreča in takrat se je zdelo, kako poceni se da priti skozi. Zmota. Ker je motor v razredu do 1.8, in ker sem mladi voznik in ker nimam bonusa.....registracija takoj dodatnih 183 čukov. :? Pa si rečeš, dobro...če sem z avtom poceni skozi prišla, vse skupaj niti ni tako grozno. Zmota številka 2. Cena bencina....velik avto veliko pije. In ker naredim veliko km na mesec še toliko več. Tam nekje od 30-45 čukov na mesec za bencin. Dobro, stroški pač. Sej to je to. Zmota št. 3. Avto ti je čedalje bolj všeč in kar naenkrat se zalotiš, kako na blagajni pplačuješ nova platišča.... No, mogoče zadnjo rubriko lahko spustiš, vsekakor so potem tu še stroški za servis, gume, kakšno okvarico, ker je avto star, nič nepričakovanega pa vendarle strošek... Skratka za imeti avto je potrebno imeti redne dohodke ali dobrega sponzorja. Če kupuješ avto za 300 tisoč sit, potem računaj še na dodatnih 200, ki bodo šli v ta avto v kratkem času. Realno gledano. Žal so to že avti, ki imajo dotrajane materiale, zelo očuvanega za ta denar dobiti pa je loterija. Če želiš imeti avto za dlje časa, trpežen in hkrati bogato opremo, potem se oziraj za japonci (kak nissan npr.) ali pa korejci oz konkretneje kak hyundai accent, predvsem pa pazi pri nakupu na št. kilometrov, to je ali je avto tik pred servisom oz. mu zaradi tega dejstva lahko ornk zbiješ ceno (predvsem je delikatno, ker ne veš, v kakem stanju je avto in ali bo šel čez tehnični pregled). Več o tem, kaj je potrebno paziti pri nakupu rabljenega vozila pa tule http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=36382

Veliko sreče pri nakupu!
lp

Dobro in odkrito napisano :tomidelej:

Bi pa dodal lastno izkušnjo v " SONČEK stilu"

Iz osebnih izkušenj bi za nizke stroške pripročal GOLF 2 dizel. V slabih 3 letih sem z njim prevozil njim nekje 15.000 km letno, stroški samega avtomobila v tem času vsega dobrih 30 tisočakov in sicer

- servis : olje + vsi filtri + malenkosti (brisalci ipd.) - 15.000 SIT
- 2 x gume - 18.000 SIT

Imel sem namreč to srečo, da je bivši lastnik ravno pred prodajo naredil "velik" servis - torej prvo leto je minilo brez da bi en sam tolar dal na njega - samo nafta in vozi. Zdej pred zimo ga čaka servis bo mogoče kakšen tolar več kot prvi (grelne svečke in še kakšna malenkost - da ne bo "kašljal" pozimi)

Glede registracije "padeš" v razmeroma ugoden razred 1600 ccm - 40 kW
O nizki porabi (okrog 5 l /100 km - 1000 km na relacijah brez tankanja ) pa itak že vsi vrabci čivkajo
Vzdržljivost in zaneljivost teh avtomobilov (seveda dobro ohranjenih in vzdrževanih primerkov) pa si pri novih avtomobilih lahko samo želiš. Ker ta avto dobesedno "vozi, vozi, vozi ... " - skratka "živ dolgčas" za tiste, ki se radi ukvarjajo z avtomobili. Zame, ki gledam skozi računico in želim na njem kar najmanj porabit - odlična izbira.

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne avg 13, 2006 11:07 am

Mojster Miha: Debata o golfu propade, zastop da je avto bil narejen v 20 stoletju 8) danes pa smo 21 stoletja, in kaj naj rečem raje boljši avto za 300 jurjev kot golfa 2 dizl. Nima nobene opreme sam poglej kakšnaga dajvujčka recimo za 150 jurjev ima celo klimo in še kakšno oprema..al pa bilo ker drug avto npr. hyunday je res vredi avto in spet celo s klimo ali fiat punto ....

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 13, 2006 12:40 pm

sonček je napisal/-a:Mojster Miha: Debata o golfu propade, zastop da je avto bil narejen v 20 stoletju 8) danes pa smo 21 stoletja, in kaj naj rečem raje boljši avto za 300 jurjev kot golfa 2 dizl. Nima nobene opreme sam poglej kakšnaga dajvujčka recimo za 150 jurjev ima celo klimo in še kakšno oprema..al pa bilo ker drug avto npr. hyunday je res vredi avto in spet celo s klimo ali fiat punto ....

lp

:cry :cry :cry

20 stoletje ???

In kdaj je bil narejen ACCENT za ta denar :lol:

Ne mislim nadaljevat debate o GOLF-u - navedel sm ga zgolj za predstavo, kaj so zame nizki stroški oz "low budget". To je zame najvažnejše pri tem avtomobilu - poleg seveda tega, da vozi, vozi, vozi .... Tehnični + servis 1x letno je edini "postanek" ;)
O tako nizkih stroških pri HYUNDAI-u lahko samo sanjaš - če bi bili vsaj stroški vzdrževanja enaki, te v vsakem primeru "pokoplje" višja poraba
In če že moram plačevat porabo ACCENT-a, posebno pri bolj dinamični vožnji raje izberem za ta denar veliko boljše avtomobile.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov