Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tamudy
Nov uporabnik

Kraj: Izlake

DCI ali HDi

Napisal/-a tamudy To avg 15, 2006 1:58 pm

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj na forumu. Imam par vprašanj za vas glede kupovanja avtomobila.Torej, stvar je taka, da se odločam za nakup med Renault Laguna 1.9 DTI in Citroen Xsara 2.0 HDI. Laguna je letnik 98/99 Xsara pa 2000.
Cena ene al druge je okoli 1mio sit .Zanima me kakše so vaše lastne izkušnje s tema dvema avtomobiloma, če so kakšni problemi z motorji itd.
Sam sm mnenja da je Laguna boljša, toda rad bi slišal še vaša mnenja.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za vse odgovore.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To avg 15, 2006 2:17 pm

Raje bi vzel HDI kot DTI.

mini moto
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a mini moto To avg 15, 2006 4:41 pm

se strinjam z simply-em

LP DOmky

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 15, 2006 4:56 pm

zakaj je v naslovu dci tm mas pa napisan da je laguna dti.kokr vem majo opli dti oznako.
a si se zmotu?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To avg 15, 2006 5:04 pm

Tudi Renault je uporabljal nekaj časa DTi. Pred DCIjem.

tamudy
Nov uporabnik

Napisal/-a tamudy To avg 15, 2006 5:23 pm

abbe-moja napaka je to ja. v naslovu sm se zmotil in sm napisal DCI namesto DTI.
no rad bi slišal zakaj menite da je HDI boljši kot pa DTI?
malo pozornosti sm namenil tudi ford-om in sicer mondeu.kaj pa menite o tem motorju 1.8 TD.nekaj sm se tudi sam pozanimal pri mehaniku in mi je odsvetoval ta motor.kaj vi pravite na to?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To avg 15, 2006 5:34 pm

lenivec je napisal/-a:zakaj he hdi bolši kot dti?
preprosto hdi je common rail dizl
DTI pa navadn turbodizl

pa ne okol govort k se bojo volwagnovci oglasil
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: DCI ali HDi

Napisal/-a Mojster Miha To avg 15, 2006 6:17 pm

tamudy je napisal/-a:Najprej en lep pozdrav vsem skupaj na forumu. Imam par vprašanj za vas glede kupovanja avtomobila.Torej, stvar je taka, da se odločam za nakup med Renault Laguna 1.9 DTI in Citroen Xsara 2.0 HDI. Laguna je letnik 98/99 Xsara pa 2000.
Cena ene al druge je okoli 1mio sit .Zanima me kakše so vaše lastne izkušnje s tema dvema avtomobiloma, če so kakšni problemi z motorji itd.
Sam sm mnenja da je Laguna boljša, toda rad bi slišal še vaša mnenja.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za vse odgovore.

LP

Najprej: za XSARO HDI boš moral še par 100 tisočakov doplačat, da dobiš dobro ohranjeno, pa z nekaj "osnovne" opreme (klima). Glede zanesljivosti je po statistikah boljša kot LAGUNA. Tudi agregat, pa čeprav vzameš šibkejšega (90) bo za osnovne potrebe čisto dovolj zmogljiv. Osebno bi sicer raje izbral močnejšega (110) - "pade" v enak rang glede registracije, je zmogljivejši, lažje prenaša "napore", pri tem pa zna imeti ugodnejšo porabo.
LAGUNA DTI ima starejšo zasnovo motorja - imaš dve različici 1,9 ( 98 ) oz 2,2 l (113). - v primeru, da gre za prenovljene modele. 1,9 različica je po mojem prepričanju nekoliko prešibka za avto.
S tega vidika, dejstva da je CITROEN sodobnejši, ter zgoraj naštetih prednosti bi izbral XSARO.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To avg 15, 2006 6:21 pm

kljukec je napisal/-a:
DTI pa navadn turbodizl

lp

:jao: :/:o:/

Če nimaš kej bol pametnega za povedat bodi raje tiho ;)

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To avg 15, 2006 6:25 pm

Dizla za ta denar jaz nebi jemal. Našparaj še malo za mondeota tdci.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To avg 15, 2006 6:53 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
DTI pa navadn turbodizl

lp

:jao: :/:o:/

Če nimaš kej bol pametnega za povedat bodi raje tiho ;)

LP

če človk sprašuje kaj je bolš
so ble že razne debate in odgovor da je direktni vbrizg boljši od črpalka šoba, pa nismo pršl skupi- tko da tudi razlaga en je to drug pa to ni podkrepljena (a bo vredu mojster miha :roll: )
nečeloma je resd renault prešel po tej mašini na common rail- torej je zastarela
hdi je pa v principu še enak- čeprov so šli 110km iz prodaje- 90km pa že prej
in jih je nadomestil 1.6 110km
torej kaj je bolš je tžko rečt
laguna je večja, bolj udobna
xsara pa mlajša, bolj dinamična
kaj ti bolj ustreza se pa sam odloč- maš pa za podoben denar še kar veliko izbire
tako po velikosti, letniku kot tudi po motorju
lp

tamudy
Nov uporabnik

Napisal/-a tamudy To avg 15, 2006 7:53 pm

zaenkrat hvala vsem za odgovore.sicer sm včeraj šev gledat eno laguno dti, pa je res zlo lepo ohranjena sam mal velik ma že prevoženga(168.000).
avto mam namen zamenat zato kr se bom vsak dan v MB vozil in nujno rabim dizla.mam zdej bravota 1.6 16V sam bi preveč žru tko da ga morm prodat pa neki druzga kupt.
sj zdej ni nujno da je glih laguna al pa xsara...lahk je tud katiri koli drug avto sam da je dizl pa da ma neki opreme.obvezno more bit klima,2xairbag,ABS,servo,pa kak el.paket še.
na dan bom naredu 200km najmanj in bi mi prav prišel udoben in varčen avto.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis To avg 15, 2006 7:57 pm

Jest sm dost vozu Cliota 1.9dti z 80-hpji, pa morm rečt, da je za mali avto bil ta motor kr poskočn, kot slabost pa je bil zelo glasn=kot golf2 :lol: , pa v prostem teku je avto kar rukal sem ter tja! Po mojem mišljenju je tastar patent Dti, tdi, bolj robat in vzdržljiv kot današnji common raili! S Hdi-iji pa imam izkušnje samo pri kombijih-boxer, katere sem lani dost prefural in po šefovem mnenju :con so se do zdaj še najbolj obnesli (prej so imel Transita, ivecota in transporterja)! Jst ne vem, oba avta sta men zelo lepa in najbolje ti bodo povedal tisti, ki so v prvi vsti za volanom teh dveh modelov! :hi
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To avg 15, 2006 7:57 pm

mi mamo pežoja 406 HDI 110ks 2001l. pa je tko, tko no
nam je crknala turbina, pumpa, pa še par malenkosti, naredili smo 1 velik (jermeni,...) in en mali servis, pa še par malenkosti...kar je zneslo v letu in pol cca 500.000 stroškov!
avto je mel ob nakupu 106kkm, sedaj cca 145kkm. (realni, poznan prvi lastnik, u nulo ohranjen avto)
sedaj dela u nulo, je tih, dobro cukne, pije relativno malo (od 5-8), fotr ma povprečje 7,5 izključno mestne vožnje, kar ni ravno blesteče (glede na to, da moj 318 bmw bencinar spije cca 8,5l/100km mestne), navora ma dost (240NM), končne zmogljivosti niso bohvekaj...je pa za normalno vožnjo čist dost, podvozje je dobro, tiho, udobno, pa še relativno dobro sedi na cesti.

če bi ga priporočal...hm, našega ja, ker je sedaj kot nov, nepoznanega pa ne bi več kupoval.
skratka, turbo dizla pri naši hiši še nekaj asa ne bo več :evil:
se ne splača

lp

tamudy
Nov uporabnik

Napisal/-a tamudy To avg 15, 2006 8:37 pm

@lenivec:ja avto je redno servisiran, opravljen ma že drugi glavni servis in je spet pripravljen za naslednjih 90.000 km.ima vse račune od servisov tko da bom še vidu kaj bo iz tega ratal.bom pa jutri če bo vse po sreči šev gledat še eno xsaro da vidim kakšna je kr se mi zdi da ma mal prenizko ceno za letnik 2000 in tok opreme kokr ma.no ja mogoče je pa uredu.bomo vidl...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov