Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Opel Vectra 1.6 16V

Napisal/-a Spyker To avg 15, 2006 12:51 pm

Zanimam se za nakup tega vozila, letnik okoli 97/98, omenjeni motor (1.6 16V). Obvezna oprema: servo, klimatska naprava, abs, električni paket. Zaželjena oprema: avtomatska klimatska naprava, sredinski naslon za roko, meglenke.

Pripravljen sem investirati tam do nekje 800k sit.

Če kdo ve za kakšno lepo ohranjeno in da bi jo bil lastnik pripravljen prodati bi prosil, če lahko sporoči ali v to temo ali na pm.

Aja pa še neki, pozna mogoče kdo tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.a ... 42&obv=on#

Ker kličem že 2 dni in ima izključeno številko, na mail mi pa ne odgovori.

Napište pa tud kaj je treba pazit pri teh vectrah in teh mašinah, lahko tud predlagate kak drug avto v istem razredu za podoben denar.

danny
Novinec

Napisal/-a danny To avg 15, 2006 4:05 pm

Tak avto vozim tudi sam. Hibe na tem vozilu:
-Alternator 30k sit
-zadnji selen bloki (škripljejo ali tolčejo) 16-20ksit + delo
-kratek servisni interval 60kkm
-senzor odmične gredi 30ksit

Drugače pa nič kaj tacga... vprašaj, če so že popravljali alternator... (namreč tovarniško je slabo dimenzioniran), drugače bi pa tebi svetoval da si kupiš tako z 5imi vrati. Ker 4 vrata so j**c, če hočeš kaj večjega dat v prtljažnik. Poraba je od 7litrov dalje.... če mene vprašaš je ta motor prešibek za 5 ljudi + prtljaga... v prid pa je: porabi pa 1liter manj od 1.8 16v pa v nižjem zavarovalniškem razredu je.

Če bi jaz še enkrat izbiral, bi dal tistik 200k več ter kupil letnik 99, katera je že pocinkana...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To avg 15, 2006 4:12 pm

No kar se tiče prtljažnika...kaj posebno veliko prtljage ne bom vozil, to je namreč moj prvi avto in 18-letniku kot sem jaz ni največja skrb, da bi lahko s seboj vozil veliko prtljage :) Drgač pa hvala za podatke o hibah in ostalem ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Opel Vectra 1.6 16V

Napisal/-a Mojster Miha To avg 15, 2006 6:28 pm

Spyker je napisal/-a:Zanimam se za nakup tega vozila, letnik okoli 97/98, omenjeni motor (1.6 16V). Obvezna oprema: servo, klimatska naprava, abs, električni paket. Zaželjena oprema: avtomatska klimatska naprava, sredinski naslon za roko, meglenke.

Pripravljen sem investirati tam do nekje 800k sit.

Če kdo ve za kakšno lepo ohranjeno in da bi jo bil lastnik pripravljen prodati bi prosil, če lahko sporoči ali v to temo ali na pm.

Aja pa še neki, pozna mogoče kdo tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.a ... 42&obv=on#

Ker kličem že 2 dni in ima izključeno številko, na mail mi pa ne odgovori.

Napište pa tud kaj je treba pazit pri teh vectrah in teh mašinah, lahko tud predlagate kak drug avto v istem razredu za podoben denar.

Osebo v tem rangu in cenovnem limitu brez veliko razmišljanja izberem HONDO ACCORD - v vsakem primeru boljši kot VECTRA. Edina "napaka" je nekoliko več "dajatev" pri registraciji. Boš pa v primeru, da kupiš dobro ohranjen in vzdrževan "primerek" prihranil na račun njene zanesljivosti in vzdržljivosti.

Sicer pa si poglej še kakšen konkurenčen avto - v vsakem preimeru pa je po mojem prepričanju za avto tega razreda pametno razmišljat o motorju z min 1,8 - 2 l (odvisno od znamke oz modela) delovne prostornine.

LP

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To avg 15, 2006 7:42 pm

Honda Accord v tem cenovnem rangu mi vizualno ni tako všeč. Kar se tiče pa motorja v Vectri pa me ne skrbi preveč saj ima 101KM. Ne bo nevem kaj, prav penzionistično pa tud nebi smelo biti, glede na to da ima brat isto v Vectri (2001 letnik, karavan) motor 2.0 dti s 100KM in ne gre nič kaj slabo, se da kar fajn prehitevat :) Res da ima dizel več navora, je pa zato sam motor težji, prav tako avto, saj je bratova vectra karavan. Tko da pomojem da so zmogljivosti tam tam.

Sem pa gledal malo za Volvoti pa mi tud nič na pade v oči, poleg tega se mi zdi znamka Volvo bolj za starejše možakarje, ne za take kot sem jaz :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 15, 2006 7:45 pm

da ne bojo sped volvaši napadl :D ..drugače pa avto za normalno vpznjo ima cist dost moči..naj se vsak sam pri sebi vprasa kolikorat u resnici izkoristi vso moč ki mu je na voljo? ( js osebno veckrat na dan ampak js nism normaln ;) )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To avg 15, 2006 7:49 pm

vectra je za svoj denar super izbira, motor je vsaj po mojih izkusnjah zanesljiv in za tak avto varcen, ce pa imas moznost poglej malo od modelnega leta 2000 naprej, ker so cinkane.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To avg 15, 2006 8:39 pm

Žal, letnik 2000 s potrebno opremo mi je že predrag.

Na kaj pa moram bit pozoren pri nakupu take Vectre? Kar se tiče pleha mislim, kje začne najprej rjavet? Pragovi? itd itd...

danny
Novinec

Napisal/-a danny To avg 15, 2006 9:35 pm

Kar se tiče rjavenja se kar hitro opazi... sem vidu tud že vectro 97 letnik katera je rjavela na sredini vrat.... tako da je kriza verjetno pri slabo vzdrževanih avtomobilih. Jaz bi res raje kupil 99letnik in naprej Vectra B+ katera je že pocinkana.... sicer je pa vse odvisno za koliko časa kupuješ avto. Če bo to samo za 2 leti pol OK.

P.S. Vectre diesel ter bencin z enako konji sploh ne moreš primerjat... bencinar je veliko bolj len...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 15, 2006 9:41 pm

Uf hvala bogu da nerabim teme nove odpirat.. se opravičuje avtorju, da bom kr tukaj vprašal.. torej jaz tut kupujem nekaj podobnega limit 700k, gledal sem l96 1.8 2lasnik (1. je bil oče) 120k km, avtomatska kllima, ki je BAJE samo prazna... 1.8 16V CDX

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=917359# , avto grem jutri pogledat, na kaj naj pazim? Razen na rjo in pa pleh pod haubo in prtljažnikom (če je slučajno kaj extra ravnan in pod haubo je če preveč od olja? :D ). Nebi se rad preveč zaletel v en avto samo, še kak drug predlog mogoče za limit 700k, avto pa bi rad do naslednjega poletja vozil, ker nebi zdaj rad kaj extra denarja ven metal, raje še kak kos našparam za novo vectro :P

aja avto pa naj bi bil do lani garažoran..
lp,

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr avg 16, 2006 11:56 am

edit:

Z avtom sem se peljal, sama vožnja je super, prilagam pa slikico kje vse ima lepotne napake :)

Torej pragovi.. standard pri Vectrah, nosilci motorja so malo rjavi, letvice na vratih malo odstopajo, letvice ob oknih na vratih odstopajo, zadnjo odbijač je malo počohan..

Jaz sem človeku predlagal 550.000,00 samo ni hotel slišat o tem. Ker pol bi 100.000 vložil v lepotne popravke. Kaj pravite se sploh splača vstrajat pri 550.000? Aja pa zdaj je rekel, da klima pušča, na internetu ima napisano da jo je treba samo napolnit.

Zanima pa me predvsem to, če so res vse vectre od rje zdelane? Par sem jih videl in so bile, ene več druge malo manj. Ker se nebi rad do celja ali pa celo do ljubljane peljal gledat avto pa bi bil pol samo kup rje. :D

lp,
Priponke
vectra_1816V.jpg

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr avg 16, 2006 8:52 pm

Če je klima za popravit, bi šel kar se da daleč od avta, ker če je samo "prazna" bi jo že nafilal... Stroški popravila so veliki, če je sistem dlje časa prazen in je prišel noter zrak/vlaga, pol NO GO. Mene bolj skrbi klima kot pa lepotni popravki... Jaz vozim vectro 98 maj .... prva registracija, 79 december proizvodnja, pa jo šenkam tistemu kateri najde 1cm2 rje. Se pač pozna, da jo je stari ata prav lepo pazil.... za nedeljo k maši....

...tako da ta je bila kdaj v garaži ne pa večino "stoječega" časa....

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr avg 16, 2006 9:19 pm

danny je napisal/-a:Če je klima za popravit, bi šel kar se da daleč od avta, ker če je samo "prazna" bi jo že nafilal... Stroški popravila so veliki, če je sistem dlje časa prazen in je prišel noter zrak/vlaga, pol NO GO. Mene bolj skrbi klima kot pa lepotni popravki... Jaz vozim vectro 98 maj .... prva registracija, 79 december proizvodnja, pa jo šenkam tistemu kateri najde 1cm2 rje. Se pač pozna, da jo je stari ata prav lepo pazil.... za nedeljo k maši....

...tako da ta je bila kdaj v garaži ne pa večino "stoječega" časa....

ja isto je blo pri meni...sm kupu avto pozimi in poleti pac klima ni delala in pol sem reku...jah malo hladi torej jo pac napolnem in bo pol lepo delovalo...nesem jaz to nafilat in pol mi naredi mehanik, da moj kompresor je pac prazen in je gor zmontiran samo da laufa gor jermen, ki pa poganja se alternator pa se neki.......jah sem mogu kupit nov kompresor...

tako da preden kupis pejdi nafilat klimo in naj ti nekdo ki stvar obvlada tocno pove kaj je s klimo, ker ce pusca ti dajo neko snov not v sistem, da se takoj vidi kje pusca in tudi on ko s strojem fila vidi kolko je pritiska (vsaj se mi zdi) in mu takoj pokaze ce pusca ;))

Lp pa srecen nakup
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr avg 16, 2006 9:42 pm

ma sem najdo še ene 3 avte v mb in okolici grem ju3 pogledat.. danes ko sem se vozil po mestu sem videl enih par vecter takih in ni imela ena rje ... tak da bom malo pogledal se..

lp,

Uporabniški avatar
bvogri
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bvogri Sr avg 16, 2006 11:15 pm

Kupi letnik 99+ nebo rje ker je pocinkana
Volvo 850 power

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 16, 2006 11:29 pm

DaDek je napisal/-a:Uf hvala bogu da nerabim teme nove odpirat.. se opravičuje avtorju, da bom kr tukaj vprašal.. torej jaz tut kupujem nekaj podobnega limit 700k, gledal sem l96 1.8 2lasnik (1. je bil oče) 120k km, avtomatska kllima, ki je BAJE samo prazna... 1.8 16V CDX

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=917359# , avto grem jutri pogledat, na kaj naj pazim? Razen na rjo in pa pleh pod haubo in prtljažnikom (če je slučajno kaj extra ravnan in pod haubo je če preveč od olja? :D ). Nebi se rad preveč zaletel v en avto samo, še kak drug predlog mogoče za limit 700k, avto pa bi rad do naslednjega poletja vozil, ker nebi zdaj rad kaj extra denarja ven metal, raje še kak kos našparam za novo vectro :P

lp,
kot so že napisali če je klima kao prazna naj avto prodaja svoji materi ker če bi bla res kao prazna bi jo nafilal in avti brez zgovarjanja prodal so pa pri oplih radi semeringi na kompresorju klime dušo spustil tko da ja naj jo nafila če bo dlje časa dobro pa mu povrni stroške filanja pa je in če se bo začel izmikat ga pošlji u rodno mesto(p.m.) a ja pa tale avto ki si ga zgoraj prilepil ima v enem tednu 600 ogledov na avto netu tko da ni sam klima vprašljiva zgleda

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če avg 17, 2006 6:43 am

DaDek je napisal/-a:Uf hvala bogu da nerabim teme nove odpirat.. se opravičuje avtorju, da bom kr tukaj vprašal.. torej jaz tut kupujem nekaj podobnega limit 700k, gledal sem l96 1.8 2lasnik (1. je bil oče) 120k km, avtomatska kllima, ki je BAJE samo prazna... 1.8 16V CDX

lp,

Predalgam ti isto kot zgoraj - HONDO ACCORD

Glede na to, da boš v razmeroma kratkem času kupoval nov avto, bi osebno razmišljal o manjšem avtu - recimo CORSI (recimo oz pod pogojem, da je za tvoje potrebe seveda dovolj prostorna), če ostanemo pri OPLU. CORSO boš po mojem prepričanju lažje prodal kot VECTRO. Tudi vrednost bolje "držijo".

LP

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če avg 17, 2006 7:20 am

Jaz iščem malo večji avto za 1leto, zato sem tudi mislim vectro, ker je dokaj ugodna.. Corsa mi je premala.. Accordi pa so dokaj dragi vsaj taki letnik ko bi jaz imel.

Zdaj sem še gledal eno 2.0 16V... pri zavarovanju in reg je samo 10k več kot 1.8.. Sem se pa včeraj malo v mestu zavzel in sem gledal te vectre in sem jih videl ene 8-10 pa je bila samo 1 malo rjava... Tako da pomoje ta, ki sem jo prilepil je ni garažiral kot sam trdi...
Kaj pa laguna 96-97? Mi smo imeli leta 94 tisto čisto prvo, samo mi foter odsvetuje, ker pravi da je imel same probleme...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov