Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To avg 29, 2006 12:04 pm

ni grobeLJno ampak Grobelno btw.... (popravljeno)

So pa znani nategatorji prve vrste zato vsakem ki misli pr njih lupit avto priporočam da gre drugam. Pa ti ne rekla kazala ampak lastne izkušnje pa ne samo enkrat.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

jimbo123
Nov uporabnik

Napisal/-a jimbo123 Sr avg 30, 2006 11:03 am

Fantje danes sem bil pri Mlakarju.
Mehaniki seveda niso vedeli, da sem naročen ob 8.00 zjutraj in so mi servis tudi hoteli zaračunati. Rekel sem da je servis zastonj in da naj pokličejo Mlakarja da jim to sam pove.
Opravili so mi servis in zamenjali zaščitno gumo potem pa je mehanikar pri pregledu ugotovil da mi ne dela motorček za zadnje brisalce. Rekel sem mu da mi je prodajalec povedal da vse v avtomobilu dela in da mi ni nič omenil motorčka za brisalce.
Mehanikar gre po motorček in zraven njega pride še šef (sam MIRKO MLAKAR).
Že na daleč se začne dreti in kriliti z rokami da on tega motorčka ne bo plačal.
Zraven mene je bil še oče, ki pa na dretje ni bil pripravljen. Na srečo pa sem bil jaz ker sem to tudi pričakoval glede na to kaj sem prebral o Mlakarju na tem forumu.
TUKAJ BI SE RAD ZAHVALIL VSEM ZA TO KORISTNO INFORMACIJO.
Sprva mu hotel oče dopovedat da ni bilo nič govora o pokvarjenem motorčku ko smo kupili avto in da nam je prodajalec zagotavljal da je vse v redu in izpravno na avtomobilu. Mlakar se ni pustil in se začel dreti da mora ta motorček plačat iz svojega žepa, da je to potrošni material in tako naprej in da on ni vedel da motorček ne dela. Odgovoril sem mu da bi moral vedeti ker so ga mehaniki zagotovo celega preverili ko so ga dobili iz Ljubljane in če ga niso je to njihova krivda in ne moja (saj človek vendar mora vedet kaj so mu pripeljali v njegovo avtohišo in v kakšnem stanju je avto ali pač?). Potem več ni hotel govoriti z mano in se je drl še samo na očeta.
Malo sem počakal potem pa stopil do njega in mu rekel da se lahko pogovorimo po mirni poti lahko pa tudi drugače če ne gre. Potem se je začel dreti da ga izsiljujem. Jaz pa sem samo mirno rekel: Jaz sem pravnik in pravniki ne izsiljujejo.
Očitno je to zaleglo tako da sem dobil nov motorček in še 6 mesečno garancijo za avto.

HVALA VSEM KI STE MI POMAGALI Z INFORMACIJAMI. :pivo

Glede Mlakarja pa tole.
Ne vem kako človek sploh lahko proda kakšen avto če ima takšen odnos do strank. Mogoče lahko proda eni osebi kakšen avto (npr.meni) vendar ta oseba zagotovo ne o nikdar več prestopila praga njegove hiše. Prav tako tudi ne vsi tisti katerim bom povedal svojo izkušnjo z njimi.

ŠE OPOZORILO: Če kupujete avto je dobro da takoj kontaktirajte z osebo katera je bila prvi lastnik. Jaz sem se pogovarjal z lastnico in ta mi je prijazno povedala vse kar sem vprašal. Tudi ceno za koliko so ji ocenili avto, zakaj ga je prodala, koliko kilometrov je imela prevoženih, kdaj so bili opravljeni servisi...
Slaba stran tega je da prometno dobite šele ko plačate avto (vsaj pri meni je bilo tako). Če pa potem niste zadovoljni kaj slišite od prvega lastnika ali če se podatki ki ste jih dobili od njega in od prodajalca ne ujemajo potem avto lahko vrnite v 8 dneh od dneva ko ste dobili račun.

Uporabniški avatar
D_WoMaN
Nov uporabnik

Kraj: whatever

Napisal/-a D_WoMaN Sr avg 30, 2006 2:41 pm

bravo. no js bi mu grozila z tožbami, pa pravice, mediji... pa bi se usrou pa bolj popustu ... :lol:
res, to je bla najbrš tvoja najslabša naložba v življenju.
drgač pa js tud poznam veliko ljudi k majo z mlakarjem slabe izkušnje (tud mamo je htel okol obrnat, sam ona se ni pustila k je dala avto v popravilo, on je pa preveč zračunu, tist kar sploh ni dala popravit...izgovoru se je pa na to, da rabi denar...)
sam to rečem: ne k mlakarju po avto. to je vse 8)
Slika
Vozite po svoji strani ceste, ker po sredini vozim jaz!!!
nismo najboljši, smo pa najdražji :P

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr avg 30, 2006 3:33 pm

D_WoMaN je napisal/-a: on je pa preveč zračunu, tist kar sploh ni dala popravit...izgovoru se je pa na to, da rabi denar..

:shock: :shock: si je pa najdu izgovor :bonk

Nasvet
Ko kupujete avto vzemite s seboj čimveč kolegov / več oči več vidi , več glav več ve /
;)

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe sep 01, 2006 4:26 pm

Samo ena opombica glede prvih lastnikov - tudi k mojemu kolegu je prišel človek, ki je prek neke avtohiše kupil njegov avto.... Ga je koval v nebo, kako lepo da je ohranjen, pa kakšno srečo je imel, da ga je dobil s tako malo km, pa prvi lastnik.... Avtu so zbili 100.000 km, ponaredili papirje s servisno vred, moj kolega, drugi lastnik, je kar na lepem postal prvi lastnik. Ker je bil tip tako vzhičen, ni imel srca, da bi mu povedal resnico, z avtom pa v resnici ni bilo nič narobe in je delal b. p. Zato mu tudi ni nič rekel.

jimbo123
Nov uporabnik

Napisal/-a jimbo123 Pe sep 01, 2006 10:10 pm

protonika je napisal/-a:Samo ena opombica glede prvih lastnikov - tudi k mojemu kolegu je prišel človek, ki je prek neke avtohiše kupil njegov avto.... Ga je koval v nebo, kako lepo da je ohranjen, pa kakšno srečo je imel, da ga je dobil s tako malo km, pa prvi lastnik.... Avtu so zbili 100.000 km, ponaredili papirje s servisno vred, moj kolega, drugi lastnik, je kar na lepem postal prvi lastnik. Ker je bil tip tako vzhičen, ni imel srca, da bi mu povedal resnico, z avtom pa v resnici ni bilo nič narobe in je delal b. p. Zato mu tudi ni nič rekel.

Zato je tudi dobro da takoj kontaktirate z prvim lastnikom oz. t.i. prvim lastnikom.
Če se njegovi odgovori ne ujemajo s servisno knjižico ali drugimi dokumenti pa tudi z izjavo prodajalca, potem veš da je nekaj narobe.
Mislim da ne bi imelo smisla če bi vam prejšnji lastnik avtomobila lagal zaradi avta, ker je on že dobil denar od avtohiše katerim ga je prodal. Razen če, kot pravi protonika: Ker je bil tip tako vzhičen, ni imel srca, da bi mu povedal resnico, z avtom pa v resnici ni bilo nič narobe in je delal b. p. Zato mu tudi ni nič rekel.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe sep 01, 2006 10:49 pm

Glede Mlakarja:
-Mirko je izredno vzkipljiv, pogosto ga odnese z jakostjo glasu in izrazoslovjem, ko pa je "trezen" se da z njim celo pogovarjat :lol: . Rabljenih avtov tam še nisem kupoval smo pa kupili že 3 nove in vedno vse BP isto s servisi. Je pa res da sem kolikor se da zraven pri tem ko šraufajo avto.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo So sep 02, 2006 5:01 pm

@jimbo123: Me vesli, da si zrihtal, ko boš na Koroškem se oglasi za pir ;)

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov