Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: A se splača nakup Hyundai Elantre 2001

Napisal/-a Mojster Miha Pe avg 25, 2006 12:26 pm

HajdukS je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
zums je napisal/-a:Pozdravljeni!

Kupujem avtomobil do 1.250.000. Ogrel sem se za Hyundai Elantro 1.6 GL.
Zanima me od lastnikov, če se splača. Vem da ima baje okej motor, pocen deli...
Kakšna je kej poraba ?

A mi svetujete kakšen boljši avto?

Hvala že vnaprej za nasvete
lp Zums

[/list]

Avto za nezahtevne kupce - "malo dnarja, malo muzike". Ko jo primejaš z recimo japonskimi konkurenti ti je jasna razlika v ceni. Se pa jasno najdejo kupci, katerim je slednja skupaj s ponujenim čisto OK.

Osebno bi ti svetoval testno vožnjo z ELANTRO in konkurenčno HONDO, MAZDO ... V primeru, da ne opaziš bistvenih razlik oz ti je vse kar nudi HYUNDAI enako dobro potem ne razmišljaj in kupi ELANTRO.

Mene - ko pomislim na recimo HONDO - hitro mine misel, da bi kupil ELANTRO. Raje nekoliko starejšo (leto, mogoče dve - odvisno od modela) HONDO. V vseh pogledih boljši avto, da ne rečem veliko boljši.

LP

Seveda. Ves mojster miha in podobni so taki mojstri da takoj "zacutijo razliko". Nic se ne sekiraj ce ne bos ti tako dober in prefinjen da jo bos zacutil. Pac nimas te danosti...

Pismu ce je honda tok bolsa od hyundai-ja a je bmw sploh se avto... :)

M.M. : Ne pozabi da je elantra nova z crdi motorjem stala isto kot jazz. ;) V vseh pogledih bolsi avto, ja razen v ponujenem za isto ceno. Kar je tut edino merilo, razn za vas poznavalce ki vse tok dobro cutite in maste neskoncno denarja.

:jao: :cry

Primerjaš ELANTRO in JAZZ - kaj drugega kot "strokovnosti" by HAJDUK ;)

LP

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe avg 25, 2006 12:40 pm

Ne mislim se kregat in to, povedal sem samo svoje mnenje, če hočete lahko admin moje mnenje tudi pobriše, če pač zgleda kot smetenje. Se ne bom nič pritoževal.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe avg 25, 2006 12:46 pm

@Mojster Miha HajdukS je očitno hotel povedati, da si dobil avto višjega razreda za ceno avta nižjega razreda pri hondi z isto opremo ;) naučimo se brati odgovore

lp
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 25, 2006 1:13 pm

spet kreganje :D :D ..Elantra je čist ok avto, sploh za ta denar, je precej prostorna, zelo zanesljiva in dobr opremljena...poraba 9? ja za 2.0 motor že..1.6 pa povprečno 8, prej manj ( kljub trditvam našega vrlega mojsta mihe, ki mu vsi bencinarji žrejo ogromno dizli pa manj kot nič ;) )

Dobi se pa tud elantra dizel sam če ne delaš res velik kilometrov ti jo odsvetujem...kar se pa oblike tiče..men sploh ni napačna :oops:

nova lantra 1.6 s klimo pride 2500000, za kar dobis mal več kot osnovnega punta, polota al pa kaj podobnega...cenejšega avta v tem razredu enostavno ni, ostane sam vprašanje kok je kdo razvajen in kok da na bling bling efekt...to pa že ni kriv avto za to ampak miselnost janezkov :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe avg 25, 2006 1:21 pm

eclipse_R je napisal/-a:@Mojster Miha HajdukS je očitno hotel povedati, da si dobil avto višjega razreda za ceno avta nižjega razreda pri hondi z isto opremo ;) naučimo se brati odgovore

lp

Hvala.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 25, 2006 1:23 pm

aja hajdukS..ne razburjaj se ..skodi lepoti :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe avg 25, 2006 5:06 pm

HajdukS je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:@Mojster Miha HajdukS je očitno hotel povedati, da si dobil avto višjega razreda za ceno avta nižjega razreda pri hondi z isto opremo ;) naučimo se brati odgovore

lp

Hvala.

HONDI JAZZ pri HYUNDAI-u ne konkurirajo z ELANTRO ampak z drugim modelom. Zdej če vidva ne poznata avtomobilskih razredov oz jih ne ločita vajin problem.
Tudi sicer ima HONDA povsem drugačne ciljne kupce kot HYUNDAI - s tega vidika je tudi vajina primerjava bolj kot ne neumnost. ;)

LP

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe avg 25, 2006 6:28 pm

midva znava brati oz. razumeva, kar prebereva, po tem postu pa zate ne morem tega več trditi! Preber še 3× kar sem napisal v prejšnjem postu in pol komentiraj ;)

lp
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 25, 2006 6:37 pm

eclipse_R..ne splača se enostavno se ne splača...nikoli ne bo dojel :D

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe avg 25, 2006 7:33 pm

speedfreak je napisal/-a:eclipse_R..ne splača se enostavno se ne splača...nikoli ne bo dojel :D

itak da ne, mu je preveč ropotanje in tresenje dizla naškodlo. :lol:

drugače pa je elantra vredna svojega denarja, mene moti edino starinska armaturka.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe avg 25, 2006 8:43 pm

:lol:

denisceh
Nov uporabnik

Elantar da ali ne

Napisal/-a denisceh Ne sep 03, 2006 6:27 pm

Pozdravljeni!

Sam imam lantro 1.6 l. 2000 in sem z njo zadovoljen. Kupil sem jo staro 1 leto in sem dal 1.6 MSIT, za ta denar se mi zdi, da ne dobiš podoben avto, lahko pa se motim in me ni treba popravljati, ker me ne zanima.
Avto vozi poleg mene ša moja mt in njej uspe porabo spraviti na cca 8l meni pa pod 10 l ne gre. Do sedaj se mi ni še nič pokvarlo (knock on the wood) ima pa cca 110.000 km. Mogoče porabi malo preveč olja (cca 1l na 5000km) sam me na skrbi preveč.
Vsem tistim, ki pa pravijo, da avto lahko spoznajo z eno poskusno vožnjo bi pa rekel samo to, da so lahko kot prvič nadpovprečno navdarjeni ali pa se tako predstavljajo, ker sem ko sem prvič vozil lantro dobil vtis da je preveč mehka, kar pa zdaj ni moje mnenje. Tako za hec sem 1x dobil možnost, da sem vozil Mercedes CLK vreden 30 MSIT in lahko rečem, da nimam nibenega vtisa, ker sem edino pazil, da se ne zaletim in ga pripeljem nazaj celega, kar je tudi po moje edino, kar lahko odneseš od poskusne vožnje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov