Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

damekk
Nov uporabnik

Stari Mercedes E

Napisal/-a damekk So avg 19, 2006 1:19 pm

Že nekaj časa se mi dopade Mercedes E, tam od letnika 93 naprej. Odločal sem se že za nakup, vendar me je bilo vedno strah pred veliki stroški za popravila. Zadnjič mi je kolega povedal, da to itak vsak garažni mehanik zna pošraufat in tudi dele bi se naj dalo dobiti enostavno in poceni. Sedaj sem malo v dilemi, zato prosim za kakšen nasvet.
Delam malo kilometrov, večinoma daljše relacije in moj stil vožnje je dokaj umirjen. Gledal sem e200, ki bi naj imel 100kw. To pomeni, da še padem v cenejši razred pri zavarovanju? Če je tu kak lastnik, me zanima okvirno, kakšni so letni stroški in kaka je zanesljivost teh avtov. Predvsem v primerjavi z enim povprečnim avtom novejšega letnika. Če ve kdo morda za kakega dobro ohranjenega, bi bil vesel informacije. Iščem pa nekje v rangu do 700k. Se da to uvozit tudi iz Avstrije ali je prestar?

hvala za odgovore že vnaprej
lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So avg 19, 2006 2:11 pm

če iščeš serijo 124 probi dobit 250D to je neuničljiv avto sicer pa tud 2.0 bencinar ni slab

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So avg 19, 2006 2:28 pm

...Kolega ga ima 230 E ... je prvi lastnik in ima okrog 390000 km - do sedaj samo redni servisi in jaz sem mu enkrat menjaval volanski zglob ... malo mu je pri menjavanju čutiti luft na nosilcih menjalnika in mortizerje bi moral menjati drugače pa je njegov motor 2.3 16v še kar uporaben in ne preveč požrešen okrog 10 L če voziš po predpisih avto ni bil nikoli barvan nikoli poškodovan in je garažiran klimatska naprava deluje brezhibno kakor vse ostalo ... Imajo tudi novejšega E letnik 04 ne vem pa kakšen motor ima in je TD ... starega E je prodajal pred letom in pol ponujali so mu tam do 500000 sit zato se je odločil, da ga bo obdržal ker avto še vedno lepo deluje ... ima pa cel vozni park - še Toyoto Landcruiser , Nissan Navarra, Mazda 323 novi Ford Transit in en tehnični več mu pač dosti ne pomeni ... Poizkusi kontaktirati uporabnika Eibach - avto je njihov ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Stari Mercedes E

Napisal/-a Mojster Miha So avg 19, 2006 3:31 pm

damekk je napisal/-a:Že nekaj časa se mi dopade Mercedes E, tam od letnika 93 naprej. Odločal sem se že za nakup, vendar me je bilo vedno strah pred veliki stroški za popravila. Zadnjič mi je kolega povedal, da to itak vsak garažni mehanik zna pošraufat in tudi dele bi se naj dalo dobiti enostavno in poceni. Sedaj sem malo v dilemi, zato prosim za kakšen nasvet.
Delam malo kilometrov, večinoma daljše relacije in moj stil vožnje je dokaj umirjen. Gledal sem e200, ki bi naj imel 100kw. To pomeni, da še padem v cenejši razred pri zavarovanju? Če je tu kak lastnik, me zanima okvirno, kakšni so letni stroški in kaka je zanesljivost teh avtov. Predvsem v primerjavi z enim povprečnim avtom novejšega letnika. Če ve kdo morda za kakega dobro ohranjenega, bi bil vesel informacije. Iščem pa nekje v rangu do 700k. Se da to uvozit tudi iz Avstrije ali je prestar?

hvala za odgovore že vnaprej
lp

Bencinske različice dobiš po ugodni ceni - predvsem napram dizel različicam. Poleg tega se da še "barantat" za ceno, ker ni takšnega zanimanja kot za dizle. Na splošno dobiš kot rečemo "veliko" avtomobila za sprejemljiv denar. Posebno če ceniš udobje.
Motor je po mojem prepričanju slaba izbira, če hočeš pravi občutek vožnje limuzine tega razreda - ampak če je zate dovolj tudi OK.
Pa še nekaj - če ti je sprejemljiv letnik 91 ima (upam da še, ker se nisva kakšen mesec videla) oz prodaja prijatelj odlično ohranjenega, vožen na Primorskem (ni "soljen" oz nič rje), skratka "kot nov".
Drugače pa če dobiš kakšnega solidno ohranjenega in redno vzdrževanega z nekje 200 - 300 tisoč km ni nobene bojazni, da ne bi tebi naredil še vsaj toliko zgolj z rednim vzdrževanjem.

LP

damekk
Nov uporabnik

Napisal/-a damekk So avg 19, 2006 4:42 pm

Ravno zaradi udobja gledam te avte. Zdi se mi veliko avta za sprejemljivo ceno in ker mu leta in km baje ne pridejo tako hitro do živega, mislim da bi za naslednja 3, 4 leta moral zdržati. Rajši se vozim v v kakem 12,13 let starem udobnem avtu kot recimo v 5 let starem cliu in podobnbim, kar dobiš za enak denar. Navajen sem pac na xantio in take avte :) Strah me je edino, da ne bi dobil kake jame brez dna, da bi moral investirati še enkrat toliko v avto, da bi ga sploh spravil normalno na cesto.
Vem, da je 100kw motor bolj bogi za takšen avto, vendar je pri 2.3 motorju že precej večji strošek registracije. Vzeti to v zakup ali ne, se sprašujem. Vozim se malo in umirjeno, vendar je res, da konjev ni nikoli preveč.
Slišal sem, da je bil tam okrog leta 93 malo spremenjen model. Ve kdo, kake so razlike po tem letniku?

@Miha: morda veš, koliko hoče tvoj kolega za svojega?
@Mad: veš kateri letnik je od tvojega kolega? Malo ma edino dosti km.
lp

tony1
Novinec

Re: Stari Mercedes E

Napisal/-a tony1 So avg 19, 2006 5:16 pm

damekk je napisal/-a:Že nekaj časa se mi dopade Mercedes E, tam od letnika 93 naprej.

Iščeš napačni avto. Ravno z letom '93 so pri Mercedesu začeli s programom zmanjševanja stroškov in kvaliteta izdelave je strahovito padla. Tiste prave mercedese, ki se jih drži glas neuničljivosti so s tistim letom ravno nehali izdelovati. Ozri se po starejših.

Je pa težava le-teh ravno to, da so (vsaj na našem trgu) vsi zgonjeni do amena in stereotip čefur wagna (oz. jih samo še taki vozijo :?).

Uvoz avta tega letnika iz EU je mogoče, vendar mora biti motor predelan na EURO 2 (v nemčiji dodaten strošek 500 EUR) in na vseh sedežih, kjer so tritočkovni varnostni pasovi rabiš tudi vzglavnike.

damekk
Nov uporabnik

Napisal/-a damekk So avg 19, 2006 5:34 pm

o, hvala za nasvet!
huh, potem bo pa treba kakega ljubitelja najti. Samo kakih 15 let pa tudi ni več tako malo za avto ... :?
lp

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So avg 19, 2006 6:02 pm

Še tale link si oglej: :)
http://carscoop.blogspot.com/2006/07/fi ... -w124.html

Odločitev je seveda tvoja :) Vedeti pa moraš, da so stroški vzdrževanja takega avta nekako še enkrat višji kot za jajček tipa clio/polo.

Imam sam 15 let staro švabsko ladjo in sem po nakupu porabil eno leto letanja okrog mehanikov, da sem ga spravil v red. :roll: Lahko ti samo zagotovim, da avta ne uničijo leta ali kilometri, pač pa menjavanje lastnikov, ker avtu enkrat cena dovolj pade, da ga dobijo v roke brezvezniki, ki še niso slišali za vzdrževanje :x.

Sam vem, da bi se za 15 let star avto (katerekoli znamke) še enkrat odločil samo, če bi avto kupil od 1. ali zelo pogojno 2. lastnika.

Toliko v vednost in ravnanje :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne avg 20, 2006 1:17 am

razlike med novo in staro serijo tipa 124 u bistvu ni maska je drugačna zadnje luči so temnjene niso več oranžni žmigavci pa mal več kroma je okol avta pa airbag ma to je pa u bistvu vse

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne avg 20, 2006 11:25 am

...Tisti gor od mene omenjeni je letnik 93 in je od prvega lastnika z primorske avto je vse kilometre naredil po avtocestah tako da o kakšnem zgonjenju ni sledu je tip pedanten in večinoma je vozil dostavno vozilo dokler ni kupil nissan navarra pikup Mercedesa so imeli samo za po Evropi saj tip ima firmo v Slovaškem pred tem jo je imel kot partner v Nemčiji in je sodeloval z Italijani iz okolice Brescie ... vem ker sem delal zanj ... avto če ga sploh proda pa je bp. nikoli poškodovan nikoli teran vožen samo dolge relacije ... meni ga je ponujal pred dvemi leti samo ni avto mojega razreda raje imam manjše in okretnejše - za dvakrat na leto na dopust se pa ne splača celo leto vzdrževat take grdosje ... A4 mi je skoraj prevelik in je pogojno moj avto ... najraje vozim AX-a ;) ...še nekaj - napisal si da te motijo kilometri mimogrede če avto pelješ po avtocesti 390000 km je za tak avto mala malica medtem ko vožnje po mestu 60000 km poškodujejo vozilo dosti bolj... pa še ta je imel res dobrega oziroma ima dobrega lastnika... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

slafari
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a slafari To sep 05, 2006 1:14 pm

merc E200 (w124) kater letnik že ima Euro 2?
kolega kupuje med l91 in l95

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To sep 05, 2006 1:39 pm

Ce si kupis ta avto ti sigurno nebo zal to je stroj da se rece in vedno bo ostal neunicljiv samo pametn lastnik mors bit redni servisi pa bo zdrzu tud 40 let ce bo treba :D :D

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s To sep 05, 2006 2:48 pm

Za "stari" 2.3 8v motor (97kW) in "novi" 2.0 16v motor (100kW) je strošek registracije enak.
Vzami najbolje ohranjenega kot ga lahko dobiš... tako kot so z v redu vzdrževanimi lahko dokaj majhni stroški, so lahko slabo vzdrževani jama brez dna - a tudi te se verjetno da z neko "razumno" vsoto lepo obnoviti.
Model je tudi v tujini zelo priljubljen in na raznih internetnih forumih so opisane praktično vse napake, ki so se/se lahko/se bodo zgodile...

Primer porabe in stroškov vzdrževanja v zadnjih dveh letih za npr. 220E l92 najdeš tukaj:

http://www.poraba.com/usage_other_view. ... &carid=271

sproti gledano ne zgleda veliko (na koncu pa se kar nabere vsota - naslednje v planu je komplet auspuh s katalizatorjem cca. 200kSIT :huh: )

gre pa kot urca :D
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov