Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ingvar
Nov uporabnik

Dilema

Napisal/-a ingvar So sep 16, 2006 10:28 am

Prosim, da mi pomagate pri moji odločitvi. Zamenjujem avto, zanj sem pripravljen odšteti največ do 3,5 milijone SIT. Po prvih razgledovanjih se mi je od novih avtov v tem cenovnem razredu pokazala le ena prava varianta Xara Picasso. Sedaj nastopi dilema, ali vzeti nov avto, ali pa Renault Laguno Grandtour, Citroenovega C5, Ford Mondeo karavan. Vsi ti avtomobili letnika 2004 z 100 ali več kkm stanejo okrog 3-3,5 milijonov SIT, so rabljeni, nov avto pa ime vseeno garancijo. Avto bo za družinske potrebe, letno bom delal 25-30 kkm, večinoma po avtocesti. Kaj torej narediti. Mogoče bo kdo videl izven postavljenih okvirov - vsaka pomoč je dobrodošla.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor So sep 16, 2006 10:33 am

Odvisno kako dolgo maneravaš avto imet. Menim,da če ga imaš namen zvozit nekako do konca in ne menjavat na 2-3 leta, pol se splača novega vzet, nov je le nov. seveda, če ti finance dopuščajo. Xsara Piccaso je sicer malo zastarela, je pa sila ugodna cena, to je treba priznat. Kaj pa novi C4 piccaso?
Rabljeni so pa tako tako, lahko naletiš na dobrega in ti služi isto kot nov, lahko pa...
Pa saj je bilo ogromni napisanega o tem.
Slika

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So sep 16, 2006 10:37 am

če boš jemal francoze se ozri po bencinskih agregatih (sploh izven garancije), ker so z dizli sami problemi.

jst sm še vedno za rabljen avto, ker je izguba prva 3 leta prehuda, da bi opravičila garancijo...razen pri avtomobili do cca 2,5 mio (tu še nekako gre).

med temi bi jst gledal mondea ali C5. čeprav tudi picasso ni slab, pač bolj kombijevski...v dobrem in slabem (prostornost, vozna dinamika, udobje...) pa še relativno lep je ;)
kaj pa malce rabljen picasso, so že cca 2mio, to pa kr razlika v denarju!?

lp

ingvar
Nov uporabnik

Napisal/-a ingvar So sep 16, 2006 11:17 am

Res je, avto bom imel najmanj 5 let, če bo vse po sreči. Novi Picasso bo najbrž malce predrag, tako, da na to varianto ne računam. Glede HDI jevih mašin pa je tako - doma imamo še P 307 SW 2.0 HDI, pa moram potrkat - v dveh letih še nič, razen kontakti na zadnjih lučeh me zadnje čase nekaj zaj....jo. Rabljen Ford Mondeo je tudi zanimiva izbira, dilerji mi zagotavljajo, da problemov z mašino ni, da gre brez problemov 300 kkm, samo pri nas se nikoli ne ve, kakšni so realni kilometri rabljenih avtomobilov. Ford nima opcije, da bi po računalniku preveril kilometre, vsaj tako zatrjujejo serviserji..

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So sep 16, 2006 2:15 pm

če imaš družino ali rabiš prostornost zaradi česa drugega, je picasso prava izbira, če parkiraš po mestni gneči, je njegova manjša zunanjost od naštetih karavanov tudi točka zanj,
in je nov avtomobil, ko ga boš čez pet let prodajal, bo imel toliko km kot jih imajo ti, ki jih zdaj gledaš,
resda z nakupom novega zgubiš precej denarja, imaš pa nov avto, garancijo, mir s tehničnimi pregledi, velikimi servisi, dvomljivo zgodovino.
picasso, ki se poslavlja, je po moje dober avto za zelo ugodno ceno. dva znanca sta ga kupila v zadnjem letu in imata o avtu zelo dobro mnenje.
novi picasso bo drag in večji od tega.
sam bi v tej izbiri, ki si jo dal, vsekakor kupil "umetnika".
lp pilgrim

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 So sep 16, 2006 3:30 pm

glej malo se pozanimaj za seat ALTEO je tudi enoprostorec in cenovno ustreza tvojim kriterjim osebno jo vozim in sem zelo zadovoljen imam pa motor 1.9 TDI 105 KM. ;)
how will we ever know, if we never try!!!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne sep 17, 2006 7:34 am

BOZL4 je napisal/-a:glej malo se pozanimaj za seat ALTEO je tudi enoprostorec in cenovno ustreza tvojim kriterjim osebno jo vozim in sem zelo zadovoljen imam pa motor 1.9 TDI 105 KM. ;)
to je res, nečakinja ga je (rent a car) vozila dva tedna po španiji, in ga enostavno ne more prehvaliti.
omenja njegovo prostornost (potovali in kampirali so štirje), preglednost in užitek v mehki vožnji (doma je navajena na sedem let staro opel omego karavan)

samo cenovno pa
sem pripravljen odšteti največ do 3,5 milijone SIT

glede na te cene:
ALTEA 1.6 Reference 3.925.860 SIT

ALTEA 1.6 Stylance 4.327.615 SIT

ALTEA 1.9 TDI Reference 4.372.075 SIT

ALTEA 1.9 TDI Stylance 4.898.470 SIT

ALTEA 2.0 FSI Stylance 4.949.768 SIT

ALTEA 2.0 TDI Stylance 5.209.203 SIT

nekako ne ustreza (vsaj nov ne!).
bi se pa na netu med malo rabljenimi našlo kaj v rangu okoli 3,5M.
Vsekakor altea prej kot v prvem postu omenjeni zgonjeni karavani.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Ne sep 17, 2006 8:01 am

Jaz bi vzel Picasso-ja. Nov je le nov, poleg tega pa je ugoden.

Picasso
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
zeleni dirkač
Nov uporabnik

Kraj: nm

Napisal/-a zeleni dirkač Ne sep 17, 2006 8:11 am

Za ta denar dobiš tudi novo Škodo Octavio Tour TDI.
Odličen avto za malo denarja. Dobri motorji.
mare

ingvar
Nov uporabnik

Napisal/-a ingvar Ne sep 17, 2006 9:47 am

Kaj pa pravite recimo na Mazdo Sport Combi, recimo tole z avto neta. Praivo, da so Mazde zelo zanesljive in tehnično dovršene....

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1033422#

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne sep 17, 2006 11:33 am

ingvar je napisal/-a:Kaj pa pravite recimo na Mazdo Sport Combi, recimo tole z avto neta. Praivo, da so Mazde zelo zanesljive in tehnično dovršene....

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1033422#

tale mazda zgleda zelo dobro. jaz bi jo kar mel... :yum
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov