Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Bota
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Bota To sep 19, 2006 11:48 pm

Quattro je stalni štirikolesni pogon

4Motion je pa priklopljivi 4 kolesni pogon. Se pravi, ko računalnik zazna preveliko razliko v vrtenju sprednjih in zadnjih koles, vklopi še zadnji pogon.
LP, Bota
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To sep 19, 2006 11:54 pm

Bota je napisal/-a:4Motion je pa priklopljivi 4 kolesni pogon. Se pravi, ko računalnik zazna preveliko razliko v vrtenju sprednjih in zadnjih koles, vklopi še zadnji pogon.

Nevem,ce je pri novih podatek se isti, drugace pa ko se prednje kolo za 1,6 obrata zavrti v prazno, zacnejo delovati zadnje

@Tastar: nimas pojma in dvomim da se si kdaj ze peljal z 4motion pogonom, poraba tudi slucajno ni vecja za 1l, mogoce za kaksen dcl, quattro ima višjo porabo, ampak kvecem pri bencinskem agregatu zna biti to obcutno, recimo a6 v6 2.4Q ima porabo ob normalni voznji ~9l. Poleg tega pa je Q pogon vodilni ze 26let med limuzniskimi izvedbami avtomobilov. Ne recem da je 4motion zgresena zadeva, ampak za bolj "ekstremne" situacije je Q pogon se vseeno veliko boljsi, saj ima boljše porazdeljen pogon na 4kolesa, dvojno zaporo diferenciala, itd..

@Živa: Ce za 4M dobis audi-ja s kaksno S-line opremo bi rajsi vzel le-tega, v koncni fazi se vprasaj ali res rabis tisti 4kolesni pogon, ker zna nanest kar nekaj stroskov glede vzdrzevanja (po vecih letih), pa tudi cena bo pri audi-ju ostala vecja kot pa pri passatu..
Vse je odvisno od tega zakaj avto rabis, kje se bos z njim vozila, in kaj pricakujes od avta. Najprej odgovori na ta vprasnja, da ne bo nastal spet prepir, in nato lahko nadaljujemo debato. 8)

Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr sep 20, 2006 4:53 pm

A ve gospodična kaj je S-line oprema?

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Sr sep 20, 2006 9:46 pm

@AXioN - stari lej, to da ma a6 2.4 Q porabo 9 litrov si se pa kr mal zmotu. Za 4motion res ne vem natančno za kolk je poraba višja, ampak za Quattro pa je pr TDI-ju poraba tut za liter večja (1.9TDI, 130KM) to pa vem in mi ti ne boš pravu da ni res.

Če pa boš reku da se poraba ne pozna pri navadnem in štirikolesnem pogonu, pol pa ne vem.
In zdej če punca prevozi 250km na dan se pa pozna vsak dl nafte.
Mora se pa sama odločit, res pa je da pa sta oba dizla in da je poraba pri obeh dovolj nizka.
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr sep 20, 2006 9:55 pm

Passat! A4 je proti passatu prav mičken.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr sep 20, 2006 10:24 pm

Težka odločitev :?

Avta sta zelo podobna, samo da je A4 bolj športni in ekskluzivni, passat pa bolj praktičen in s tem bolj uporaben.

glede na to da veliko voziš bi bil Audi mogoče boljša odločitev, drugače pa z nobenim ne boš zgrešila
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr sep 20, 2006 10:35 pm

Tomcatter je napisal/-a:Težka odločitev :?

Avta sta zelo podobna, samo da je A4 bolj športni in ekskluzivni, passat pa bolj praktičen in s tem bolj uporaben.

glede na to da veliko voziš bi bil Audi mogoče boljša odločitev, drugače pa z nobenim ne boš zgrešila

lol
passat je bol praktičen in bolj uporaben-- sam glede na to da se velik voziš ti bi priporoču audija- ?!?
a se gre za novo vozilo?
jst razumem da je, torej bi vzel ljudskega brata, saj je novejši, audi je le faceliftan model že ''starega'' vozila- popravte me če se motim- in je definitivno boljša izbira kot star pasat- nov pa audija po moje deklasira, saj je res vredu avto- je pa še vedno VW kar pa meni pač ni po godu
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če sep 21, 2006 12:58 am

kljukec je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:Težka odločitev :?

lol
lp

kaj je tu lolanega? Če imaš avto v garaži, je itak vseeno, kaj imaš. Če se pa po celi Sloveniji guncaš, se je pa bolš v ekskluzivnem Audiju kazat. :lol:

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če sep 21, 2006 6:47 am

Če vzameš Audija ki je faceliftan nimaš kej zgrešit. Ker ponavadi so avtomobili ki so jim naredili facelift zelo dobri saj so jim odpravljene serijske napake ter izboljšani motorji. Torej tehnično naj bi bil brezhiben. Sam bi se odločil trenutno za passata, predvsem zato ker je večji. Audi ima zelo malo prpstora na zadnji klopi tako za večje osebe zna to biti problem. Je pa tudi res da štirico vozim dobrih 5 let pa sem se ga že malo naveličal. Kar se pa tiče motorja in brezhibnosti ti lahko rečem samo ODLIČEN NAKUP.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če sep 21, 2006 5:23 pm

kljukec je napisal/-a:lol
passat je bol praktičen in bolj uporaben-- sam glede na to da se velik voziš ti bi priporoču audija- ?!?
a se gre za novo vozilo?
jst razumem da je, torej bi vzel ljudskega brata, saj je novejši, audi je le faceliftan model že ''starega'' vozila- popravte me če se motim- in je definitivno boljša izbira kot star pasat- nov pa audija po moje deklasira, saj je res vredu avto- je pa še vedno VW kar pa meni pač ni po godu
lp

Ne razumem kaj hočeš s tem povedat.
Jaz nimam čisto nič proti nobenem od teh dveh, oziroma sta mi to dva zlo priljubljena avta, samo pravim da imam raje 4 krogce kot pa VW znak, pa šeprav razlika ni velika.

Oziroma tak kot je že esem napiso :P
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če sep 21, 2006 6:04 pm

TaStar je napisal/-a:@AXioN - stari lej, to da ma a6 2.4 Q porabo 9 litrov si se pa kr mal zmotu. Za 4motion res ne vem natančno za kolk je poraba višja, ampak za Quattro pa je pr TDI-ju poraba tut za liter večja (1.9TDI, 130KM) to pa vem in mi ti ne boš pravu da ni res.

Glede porabe a6 v6Q, ti ne bi tega napisal, ce se nebi z njem vozil po opravljenem servisu, res da sem se peljal slabih 20km ampak toliko je pokazal racunalnik povprecno ;)
Za porabo avtov doticne teme pa sem pravtako napisal, da je pri tdi-ju s Q pogonom (pri normalni voznji) za kksn deciliter vecja(prav tako pri 4motion pogonu), s tem da je pri bencinarjih poraba bolj obcutnejsa, ker ima stalen awd ;)
Cetudi gospodicna dela po 250km/dan se vcasih splaca dodat kaksen tolar vec pri polnjenju rezervoarja, da le prides pravocasno in varno na cilj :!:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov