Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Aveo

Napisal/-a aygo Če sep 21, 2006 8:47 pm

Aveo,slabo se je odrezal na crash testu v tem razredu so ostali dost boljši.

MAJAGA
Nov uporabnik

Napisal/-a MAJAGA Če sep 21, 2006 9:07 pm

aja, ne vem men so povedal osebe ki jih poznam da so vredu chevroleji. Da se ne kvarijo pa še tri leta garancji imajo. Tako da ne vem kako in kaj. Vsak ima pa svoje mnenje
maja

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če sep 21, 2006 9:33 pm

pa dej če na crash testu dobi 2 zvezdice al 2,5 podobni avti pa najmanj 4 zvezdice hvala lepa! (tuki je par let odzad kakih 10let)
mal se pa že mam rad!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 21, 2006 9:38 pm

Jaz pravim da bogi novi lastnik avta. Vam je lazje nekomu prodat pokavrjen avto in zraven zgubit se nekaj sto cukov, kot zapravit 200k za popravilo...
Ce ze prodas corso jo daj staro za novo, ali pa kaki avtohisi, bo pol imel novi lastnik vecje sanse da bo uveljavil morebitno garancijo ali varstvo potrosnikov.....
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

halo007
Novinec

Napisal/-a halo007 Če sep 21, 2006 10:23 pm

V zadnjem obdobju smo se že kar navadili, da vsi novi avtomobili za zaščito potnikov dobijo vsaj štiri zvezdice. Tokrat se to ni zgodilo, kajti kia cerato je, čeprav je bil avto na preskusnem trku opremljen s prednjima in bočnima var­no­stnima mehoma, pa tudi z varnostnima zavesama, poleg tega pa še z opozorilnikom za nepripet voznikov varnostni pas, dobil vsega 19,09 točke in s tem le tri zvezdice. Še posebej izstopa slaba zaščita pri bočnem trku, kjer je avto dobil vsega polovico možnih točk.

Še slabše pa se je izkazal novi chevrolet aveo, ki je sicer zbral več točk – 20,72 – kot kia ce­rato, toda aveo je dobil vsega dve zvezdici, pa še od tega je druga prečrtana. To se je zgodilo zato, ker je avto pri čelnem trku dobil vsega 3 točke od 16 možnih, to pa avtomatično po­meni odvzem ene zvezdice. Druga zvezdica pa je prečrtana zato, ker je voznik pri čelnem trku dobil smrtno nevarne poškodbe prsnega koša. To se je zgodilo zato, ker je bila aveova ka­roserija pri čelnem trku nestabilna, saj je prišlo do strukturnih sprememb karoserije, po­pustili pa so tudi zvari. Prav tako je bil pred­nji (A) stebriček pomaknjen nazaj kar za 149 mm, nevarnost za voznikovo glavo pa je pomenil tudi za 135 mm nazaj pomaknjen vo­lanski obroč. Voznik je pri čelnem trku s pr­snim košem tako močno udaril v volan, da ga je zvil, zato tudi smrtno nevarne poškodbe. Po­vrh vsega zaradi trdih predmetov pod arma­turno ploščo obstoja nevarnost za po­škodbo kolen in zgornjega dela nog tako voz­nika kot sovoznika. Prav tako aveo ni dobil nobene točke za zaščito stopal in gležnjev. Tak­šen rezultat je dosegel aveo, ki je bil op­rem­ljen z voznikovim in sovoznikovim varnostnim mehom, na našem trgu pa je osnovna različica na voljo zgolj z voznikovim varnostnim mehom.

Bolje se je aveo z vgrajenima bočnima me­homa – tudi za zaščito glave – izkazal pri boč­nem trku, kjer je dobil 14,72 točke in še 2 toč­ki za uspešno opravljen trk v steber. Na na­šem trgu aveo v osnovni različici nima vgrajenih bočnih varnostnih mehov.

Članek je bil objavljen marca 2006 v Motoreviji.

e
Nov uporabnik

Napisal/-a e Po sep 25, 2006 12:00 pm

zivjo!js si nameravam kupit rabljen avto in se odlocam med dvema,rover 200 1.4 in opel tigra 1.4.zanima me vase mnenje kateri avto bi bil boljsi in pa pribl. koliko porabe imata.hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov