Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Kupujem motor

Napisal/-a seat So sep 30, 2006 7:31 pm

Vem,da tole nima veze z avtomobilizmom ampak bom vseeno vprašal.
Torej fantje nekeko spomladi bom verjetno namesto stylinga avta presedlal na kakšnega dvokolesnika najbolje mi dišijo Cross ali hard enduro izvedbe pa me zanima,če ima kdo izkušnje z tole znamko
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=1073591#
Ker tole zglede dokaj dobro ob dejstvu,da je to nov motor sam sem mal skeptičen,ker niti znamke ne poznam in tudi nekam prepoceni se mi zdi.
Aja kupujem pa motor do nekak 600k
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Zed
Nov uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a Zed Ne okt 01, 2006 2:32 pm

lej če že mislš presedlat na hard enduro morš zanjo odštet vsaj 800.000 (rabljeno), za crossa malo manj, če seveda hočeš da ti nekaj časa laufa :D
Glede tistga motorčka je pa tko, vid se da je ena leva firma, oprost ampak glih za hard tole ni, vilčke so takšne k dva zabotrebca, bremze k na tomosu, zadnje vilce kot od atx-a, pa mislm da če bi hotu s temlem skočt bi ga kvečm prelomil :-P
Pa mam neki izkušenj s tem ker sem si še pol leta nazaj lastil husqvarno(400), tko da ne govorim kr u tri krasne!!
NE KUPT TISTGA ZA HARD :!:
There He Stands In Flame

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne okt 01, 2006 6:13 pm

No lej sej sem napisal,da sem mal skeptičen glede te znamke zato sem tudi vprašal.
Motor bi raje mel Cross kot hard enduro,ker ga rabim samo za "divjanje" po domačih gozdnih poteh torej mi hard enduro nekak ne pride kaj prida v poštev in se tudi sam nagibam k Cross izvedbam
Me pa zanima kako se ti je obnesla husqvarna,ker o teh motorjih slišim samo dobro
Zanima pa me tudi če je 125ccm "dovolj" ali naj gledam po močnejših agregatih.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne okt 01, 2006 6:21 pm

Brat ga je mel kako leto nazaj bil pa je cross kawasaki. Zdej če te kej zanima bolj podrobno vpraš.
Drugač pa jest bi raje vzel endurota, ker se lahko tud po regionalkah vozš pa po ac-ju itd. s krosom je pa tako ni za nikamor kt za na progo in za po gmajni furat.

Raje študiraj o endrutu kot o krossu. Sam vem, da bi tako naredu.

Pa ko ga boš kupil merkaj se ker lahko kaj hitro postaneš krivka.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne okt 01, 2006 6:26 pm

sonček je napisal/-a:Brat ga je mel kako leto nazaj bil pa je cross kawasaki. Zdej če te kej zanima bolj podrobno vpraš.
Drugač pa jest bi raje vzel endurota, ker se lahko tud po regionalkah vozš pa po ac-ju itd. s krosom je pa tako ni za nikamor kt za na progo in za po gmajni furat.

Raje študiraj o endrutu kot o krossu. Sam vem, da bi tako naredu.

Pa ko ga boš kupil merkaj se ker lahko kaj hitro postaneš krivka.

lp

Lej za po cesti mam tko al tko avto mene bolj vleče čistokrvna vožnja po domačih gozdovih in gozdnih cestah pa me zato zanimajo samo motorji,ki so temu primerno narejeni.Kakšnega kawasakija pa je mel brat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne okt 01, 2006 9:29 pm

cross 80 ccm
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne okt 01, 2006 9:33 pm

Jaz bi vle kakega ktm-a pa dva seta gum, ene za v teren pa ene super moto 8)
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne okt 01, 2006 9:41 pm

sonček je napisal/-a:cross 80 ccm

Ne to ni bil cross-er :lol:

Drugače pa me zanima tudi,če je 125ccm "zadosti" za čisto zabavo,ker v gozdu max hitrosti tak nea moreš dobiti.Ker že ene par kolegov mi je reklo,da bi blo za čisto zabavo 125ccm zadisti in da tko al tko nea bom mogu izkoristit ve moči.
Zato pa sptrašujem,če kdo ima tak motor in če mi lahko pove izkušnje.

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Napisal/-a SELJO Ne okt 01, 2006 9:42 pm

jap kaksno lc4 pa bi blo.

surfer
Nov uporabnik

125

Napisal/-a surfer Po okt 02, 2006 12:01 pm

125 kros leti zlo dobr, res pa je tudi da ce ga kups rabljenega tm za ene 300 400 cukov, pa ce se bos dosti vozil racunaj na to da ti lahko tudi 1x na mesec zariba!
Pol pa menjas bat, ce nimas srece tud brusis celinder ali celo menjas blajerco (to te pride saj ene 80 cukov)
Bols dat mal vec pa kupt kak novejsi letnik - po moznosti da ni bil vozen tekmovalno

lp

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Po okt 02, 2006 1:52 pm

tole je ena leva znamka, pa še homologacije nima!!!, kupi Husqvarno al pa KTM, če kupuješ 2-taktni motor vedi da je težji za vozit ker moč razvije v višjih vrtljajih, sam pazi pri nakupu, ker če kupiš podrtijo, ti bo zmanjkalo dnara za vse zrihtat.....občutil na lastni koži :evil: :evil:

al pa kj tazga: http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=1006477
Zadnjič spremenil LUCKY LUKE, dne To okt 03, 2006 2:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Po okt 02, 2006 2:15 pm

Tole, kar si pripel je za v trgovino po kruh...

Jaz ti svetujem nakup hard endura in ne čistega cross motorja.
Res da je malenkost lažji cross, sam tolk pa spet ne...pobereš luči dol, pa smo tam tam...

Priporočam kako Yamaho WR400, ki je odlična tako za v gozd kot na cesti, če ti slučajno pot prekriža asfalt...hehe
Da ne govorimo o možnosti registracije in seveda zavarovanja AO+, brez katerega se sam osebno nisem nikoli vsedel na bike... :twisted:

In pa seveda stroški vzdrževanja, ki so pri 2-takterju večji kot pri 4-taktnem, ki ga težje uničiš...

Če dodaš k svojem znesku še sto tisočakov lahko že dobiš kaj uporabnega ;)

cross yz 400
Slika
hard enduro wr400
Slika

Pazi se cen nadomestnih delov italijanskih prestižnih znamk ;)

Lp

shibby
Nov uporabnik

Napisal/-a shibby Po okt 02, 2006 4:36 pm

lp!
tole ti nepriporočam da kupiš ker je res kr ena firma!
tud jaz bom spomladi kupil cross motor in če ga bopš imel za hobi ti ne bo treba menjat tok kot nekateri govorijo bat se menja na približno 20 ur ampak to tekmovalnih to se pravi še nekaj ur več ker ga imaš kot za hobij ne pa tekmovanje!
priporočam ti da se pelješ s 125 in 250 pa boš videl kateri ti bol ugaja, mislm pa da je 125 veliko bolj obvladljiv kot pa 250 in se ga lažje vozi leti pa kmal preveč po kakšni offroad poti.tako da je to kar zadosti.zbiraj med hondo in yamaho mogoče tudi kakšen suzuki drugo ni tako priporočljivo tudi dele za hondo dobiš z lahkoto itd..
to je bilo moje mnenje

lp

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Po okt 02, 2006 10:43 pm

Mislim, da si izvedel kar precej mnenj, sam še odločit in kupit ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov