Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe okt 20, 2006 2:24 pm

kixs je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Kixs odpri kako knjigo z naslovom "ekonomija", pa ti bo hitro vse jasno.

Dej mi na kratko razlozi, ker o ekonomiji res nimam pojma! :roll: Se posebej, ko se gre za primerjavo med nasim in tujim trgom :shock:

Cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja. To je vsa ekonomija, ki jo moraš vedeti.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe okt 20, 2006 2:44 pm

Glede razlik.. pri nas smo balkanci in ne vemo vozit drugo kakor golf.
OK. da ne bom pristranski, ampak so določeni avtomobili, ki niso vredni svojega denarja, pa se vseeno prodajajo. Za velik denar. Nekateri pa niso "nič vredni", pa so avtomobili povsem uporabni, se ne kvarijo toliko, kot bi jim marsikdo rad pripisal, pa niso grdi. Če se kupuje avto, je pomoje najbolje, da prevohaš vse proizvajalce in modele, seveda dvisno od $$$. Je pa tradicija slovenska taka, kakršna je. Favorizira se določene proizvajalce, in le-tem cena ne pada sorazmerno s kilometri in letnikom. Jebiga :D

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe okt 20, 2006 2:49 pm

milankregar je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Kixs odpri kako knjigo z naslovom "ekonomija", pa ti bo hitro vse jasno.

Dej mi na kratko razlozi, ker o ekonomiji res nimam pojma! :roll: Se posebej, ko se gre za primerjavo med nasim in tujim trgom :shock:

Cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja. To je vsa ekonomija, ki jo moraš vedeti.

Drzi.

Najbolj pomembno pa je, da je kupec toliko pripravljen dat!
Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Pe okt 20, 2006 5:29 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:Kakšno leto nazaj sem prodajal Mazdo, '95 323, jubilejni model. Imela je 220k nikoli poškodovana in bili oz. smo 1. lastniki. cena je bila na začetku 250k, na koncu pa je niti za 150k nihče ni hotel kupiti. Istočasno so se prodajale in kupovale raznorazne petke za isti denar, itd...
Glede na to, da je bila jubilejni model, je imela dosti elektrike, servo, sibedah, odbijači v barvi školke itd... No, ker ni šla v promet, ali pa sem celo prejemal klice naj jo prodam pod 100k, sem jo umaknil s prodaje in jo podaril sestri. (Smo 1. lastniki avta) Sedaj ima 236k kilometrov in brez zajebancije, poleg potrošnega materiala, ki se s kilometri ponuca in je potreben zamenjave, se ni pokvarlo nič in še vedno ni narobe nič. Japonci so res majstri kar se tega tiče.
Istočasno... sem sledil prodajo fieste, isti letnik, popolnoma brez opreme in s konstantnimi okvarami (avto od kolega), ki je bil tudi karamboliran. Prodal ga je v roku 3 mesecev za ceno 400k? Lepo a ne?
@Tisti, ki kupuje avto: visoka cena še ne pomeni, da boš dobil kvaliteten avto in obratno.

Svaka čast, dobr povedu! ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov