Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Re: AVTO ZA 500 KM DNEVNO

Napisal/-a zupi13 Po okt 23, 2006 6:46 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:
Sicer imaš še veliko drugih - so mlajši, z manj udobja, varnosti ("pomanjkanje" 4x4 različic) - MAREA, OCTAVIA, TOLEDO ....

Tule bi te malo popravil, ker glede na to da si "mojster", sploh za vag koncern, bi lahko to vedel, da ima octavia awd pogon oz. 4-motion, res pa je da je ne dobis ravno za 1.5miljona.. Pa ce lahko napises kaj zate pomeni "manj udobja" v teh "drugih" avtih?

Lepo piše "pomanjkanje" - zato pa je v navednicah in verjetno veš kaj pomeni, če je določena beseda v navednicah - predvsem iz razloga, ki si ga sam navedel - OCTAVIO za 1,5 mio SIT ne dobiš z 4x4 pogonom. Vem pa da obstaja - nč bat.
Je pa 4x4 pogon pri tem avtomobilu drugačne sorte - kot tisti v PASSAT-u oz A4, drugačne so zmogljivost - vse skupaj prinese drugačne vozne lastnosti in dinamiko vožnje.
Glede "manj udobja" - če poznaš "politiko" pri "koncernu" boš brez posebne razlage vedel kako je s pripadajočimi lastnostmi (udobje, zmogljivosti, ... ) - praksa navedeno zgolj potrdi.

LP

no, pol pa povej kake sorte je 4x4 pogon v škodi, da je drugačen od VW naprimer...?
audijev se sploh ne more primerjat ne s škodo ne z VW, ker ima torsenovo tehniko....

Če te zanimajo razlike, bi glede na to, da si tu "stari maček", lahko uporabil iskanje - da ne bom pisal znova, sicer pa je bilo tudi s strani drugih o tem že veliko napisanega ;)

LP

jst jih že vem, sam ti si tak samozavestno napisal, kot da jih veš......
Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po okt 23, 2006 6:53 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Bolj malo, ker so avtoceste večinoma že nasledn dan spucane. ;)

Ne vem v katerem kotičku te male deželice ti živiš, da imate tako nemogoče razmere.

Zdej si zgolj "piko na I" dodal - glede tvojih izkušenj in prakse - na kratko : nimaš pojma

Živim pa na zahodu te male deželice - za razliko od ostale SLO imamo "na dosegu roke" (slabih 10 min vožnje) AC, s katero smo povezani z ostalimi deli EU, pri nas že desetletja - če te zanimajo ceste in njihova "kvaliteta" , da o ostalem niti ne razpravljam.

LP

Fak a ti pa res ne dojameš, da tistih zares hudih izkušenj pozim nism mel, ker je enostavno premal takih dni pr ns.

In na kratko, ob res težkih razmerah niti s quattrom ne boš mel lahkega dela pr 500km dnevno, kot so tebe verjetno učil.

Drgač pa verjem, vozu sm že tazga quattrota, ki ga ti še od blizu najbrž niti povohal nisi. In še vedno bom mnenja, da 4kolesnga za avtocesto ne rabš, zato me ne prepričuj, ker mi je dost tvoje trme. Ok?

Svoj nasvet sm že dal tako da ne bom več pisu tle, ker nč nima veze z vprašanjem.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po okt 23, 2006 7:03 pm

zakaj ne morte vi te osebne pogovore in debate preselt na PMje, če vam je će tolk do tega? Človek nekaj vpraša pa je sranje po par postih..

lp
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 23, 2006 7:23 pm

Kup kakega strejsega udobnega bencinarja in ga predelaj na plin. Najcenejsa in najbolsa varianta.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 25, 2006 10:31 am

BMW Motorsport je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:Bolj malo, ker so avtoceste večinoma že nasledn dan spucane. ;)

Ne vem v katerem kotičku te male deželice ti živiš, da imate tako nemogoče razmere.

Zdej si zgolj "piko na I" dodal - glede tvojih izkušenj in prakse - na kratko : nimaš pojma

Živim pa na zahodu te male deželice - za razliko od ostale SLO imamo "na dosegu roke" (slabih 10 min vožnje) AC, s katero smo povezani z ostalimi deli EU, pri nas že desetletja - če te zanimajo ceste in njihova "kvaliteta" , da o ostalem niti ne razpravljam.

LP

Fak a ti pa res ne dojameš, da tistih zares hudih izkušenj pozim nism mel, ker je enostavno premal takih dni pr ns.

In na kratko, ob res težkih razmerah niti s quattrom ne boš mel lahkega dela pr 500km dnevno, kot so tebe verjetno učil.

Drgač pa verjem, vozu sm že tazga quattrota, ki ga ti še od blizu najbrž niti povohal nisi. In še vedno bom mnenja, da 4kolesnga za avtocesto ne rabš, zato me ne prepričuj, ker mi je dost tvoje trme. Ok?

Svoj nasvet sm že dal tako da ne bom več pisu tle, ker nč nima veze z vprašanjem.

Glede tvojih izkušenj sm si že dolgo na jasnem - ta tvoji aktualni posti zgolj potrjujejo- najprej repliciraš na moj post "Ja Meister, če se peleš po avtocesti non-stop ne vidm razloga za štirkolesni pogon." ... po nekaj postih, kjer se delaš pametnega iz zgolj "nabijaš" neumnosti na koncu priznaš " Fak a ti pa res ne dojameš, da tistih zares hudih izkušenj pozim nism mel, ker je enostavno premal takih dni pr ns"
Da ne bom sedaj opisoval dogodivščine in izkušnje na kratko - ko delaš dnevno 500 km po AC je to razdalja, kjer te v zimskem času na cesti "čakajo" pogoji vožnje, kjer boš quattro pogon znal cenit - ampak jasno, dokler tega ne preizksiš v praksi je brez pomena vsaka razlaga - ne boš dojel.
Zato pa ne razumem, zakaj se spuščaš v neke bedne izjave, komentarje .. katere zaradi pomanjkanja izkušenj razumem zgolj kot to, da se hočeš naradit frajerja s tem, ko repliciraš na moj post v žaljivem, zaničevalnem ... tonu.
Imam rad debato - če je kvalitetna, podkrepljena z dejstvi, izkušnjami ... vse ostalo je zgolj "čvek" - za to pa so drugi "naslovi".

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: AVTO ZA 500 KM DNEVNO

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 25, 2006 10:41 am

zupi13 je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:
Sicer imaš še veliko drugih - so mlajši, z manj udobja, varnosti ("pomanjkanje" 4x4 različic) - MAREA, OCTAVIA, TOLEDO ....

Tule bi te malo popravil, ker glede na to da si "mojster", sploh za vag koncern, bi lahko to vedel, da ima octavia awd pogon oz. 4-motion, res pa je da je ne dobis ravno za 1.5miljona.. Pa ce lahko napises kaj zate pomeni "manj udobja" v teh "drugih" avtih?

Lepo piše "pomanjkanje" - zato pa je v navednicah in verjetno veš kaj pomeni, če je določena beseda v navednicah - predvsem iz razloga, ki si ga sam navedel - OCTAVIO za 1,5 mio SIT ne dobiš z 4x4 pogonom. Vem pa da obstaja - nč bat.
Je pa 4x4 pogon pri tem avtomobilu drugačne sorte - kot tisti v PASSAT-u oz A4, drugačne so zmogljivost - vse skupaj prinese drugačne vozne lastnosti in dinamiko vožnje.
Glede "manj udobja" - če poznaš "politiko" pri "koncernu" boš brez posebne razlage vedel kako je s pripadajočimi lastnostmi (udobje, zmogljivosti, ... ) - praksa navedeno zgolj potrdi.

LP

no, pol pa povej kake sorte je 4x4 pogon v škodi, da je drugačen od VW naprimer...?
audijev se sploh ne more primerjat ne s škodo ne z VW, ker ima torsenovo tehniko....

Če te zanimajo razlike, bi glede na to, da si tu "stari maček", lahko uporabil iskanje - da ne bom pisal znova, sicer pa je bilo tudi s strani drugih o tem že veliko napisanega ;)

LP

jst jih že vem, sam ti si tak samozavestno napisal, kot da jih veš......

Ne vem zakaj se imaš sam sebe za norca - praviš, da veš pa kljub temu sprašuješ .... Glede na zapisano lahko zgolj dvomim, da poznaš razlike.
Mimogrede - kot rečeno jih imaš zapisane - glede na to, da sm jih sam zapisal so dvomi zgolj tvoji .. in kot taki veliko povedo o tebi

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr okt 25, 2006 10:48 am

Malce ste zašli ;)
Jaz ti priporočam kaj takšnega, je zanesljiv pa kurilca tudi prenese brez problemov.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1077360
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1051890
Moje mnenje.
Lahko se pa odločiš za kakšnega nemca, samo dobri in dobro ohranjeni so toliko dražji.
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 25, 2006 10:58 am

leoCar je napisal/-a:Malce ste zašli ;)
Jaz ti priporočam kaj takšnega, je zanesljiv pa kurilca tudi prenese brez problemov.
Moje mnenje.
Lahko se pa odločiš za kakšnega nemca, samo dobri in dobro ohranjeni so toliko dražji.

Po mojem prepričanju najslabša izbira med agregati v PRIMERI, na sploh pa premalo dinamičen za takšne km
V osebnih vozilih NISSAN do "Renault dobe" ni bilo primerne (predvsem dovolj konkurenčne) dizelske ponudbe

LP

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Sr okt 25, 2006 8:16 pm

Majster k si glih tok pametn mi razlož, kolk zares zimskih dni smo mel recmo v zadnjem letu.. Mislm, da tm okol deset, če se ne motm. In takrat nism mel zares nobenih večjih problemov, da bi mogu jokat za štirkolesnim pogonom.

In spet ti pravm, da takšnih izkušenj kot sm jih js mel ti najbrž od blizu ne boš mel, tko da nabijaš samo ti s tem 'nabijanjem'.

Pa drugič dj prek PM-ja, da nauva pametvala tle drug drugmu.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Sr okt 25, 2006 8:26 pm

Moje mnenje.

Po mojem prepričanju najslabša izbira med agregati v PRIMERI, na sploh pa premalo dinamičen za takšne km
V osebnih vozilih NISSAN do "Renault dobe" ni bilo primerne (predvsem dovolj konkurenčne) dizelske ponudbe

LP

Ja zdajle v renault dobi pa je nissan pridobil po nezanesljivosti, kaj se tiče diselskih agregatov :!: :!:
Tak diesel je res traktor, če pa gledamo kako kupujejo golfe dvojke diesle , ki ga s taksnim motorjem ne moreš primerjati, je pa jasno.
Raje vozim primero 2,0TD kot pa golfa 1,6D 20 let starega. :!:
BMW E46

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr okt 25, 2006 10:37 pm

leoCar je napisal/-a:
Moje mnenje.

LP

Ja zdajle v renault dobi pa je nissan pridobil po nezanesljivosti, kaj se tiče diselskih agregatov :!: :!:
Tak diesel je res traktor, če pa gledamo kako kupujejo golfe dvojke diesle , ki ga s taksnim motorjem ne moreš primerjati, je pa jasno.

Lej dvojka je bla narejena pred cca 25 leti in za tiste čase dobr avto sam da bi se pa danes fural tako kot sem se jest pa nemogoče crkneš ne gre nikmor, pije mal, udobje katastrofa, trpežen je, deli pocen, ter ostali stroški.
Dvojke kopujejo sam Bosanci (oprostite za tak izraz) ker je za njihov stndart doli zelo dobr avto pač socializem dela svoje.

Kup si tist avto ki te je vizualno lep pa pika. Dizlov za ta denar jih maš kar neki sam pazi lahko so uvoženi in z prec kilometri. www.avto.net poglej,poklič,idi an ogled in kupi a ni to preprosto.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 26, 2006 8:39 am

BMW Motorsport je napisal/-a:Majster k si glih tok pametn mi razlož, kolk zares zimskih dni smo mel recmo v zadnjem letu.. Mislm, da tm okol deset, če se ne motm. In takrat nism mel zares nobenih večjih problemov, da bi mogu jokat za štirkolesnim pogonom.

In spet ti pravm, da takšnih izkušenj kot sm jih js mel ti najbrž od blizu ne boš mel, tko da nabijaš samo ti s tem 'nabijanjem'.

Pa drugič dj prek PM-ja, da nauva pametvala tle drug drugmu.

PM uporabi drugič preden začneš v tvojem stilu neumne komentarje "nabijat" - če sm v začetku lepo zapisal, da QUATTRO predlagam na podlagi prepričanja, ki je pridobljeno z izkušnjami mi ti ne boš "solil pamet" v stilu "tega ne rabiš" - izkušnje katere si sam potrdil da jih nimaš (in se jih da tudi jasno razbrat iz tvojih postov) za razliko od tebe imam - če se mi bo zdelo primerno, ti jih bom v PM tudi opisal. Tu pa o njih ne bi - ker nimam namena nadaljevat "kregarijo" zaradi tvojih bednih provokacij.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 26, 2006 8:45 am

leoCar je napisal/-a:
Moje mnenje.

LP

PRIMERO letnik 98 oz 99 ne moreš primerjat z GOLF-om 1,6 D - govorimo o drugačnem odbobju, avtomobilskem razredu, cenovnem razredu ... V obdobju, ko sta bila izdelana tvoja predloga je recimo MAZDA, če gleamo Japonsko konkurenco znala ponuditi za tiste čase sodoben agregat oz bistveno sodobnejši od tistega v NISSAN-u. Evropska konkurenca pa je v tistem času ponudila kr tri različne sodbne konstrukcije. Poleg takšne kot je v MAZDI še t.i. skupni vod in t.i. črpalka-šoba.

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Če okt 26, 2006 8:50 am

Človek je napisal da rabi diesla, ki bo laufal tudi na kurilca, koliko jaz vem tile sodobni agregati so kar občutljivi na gorivo.
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 26, 2006 9:18 am

leoCar je napisal/-a:Človek je napisal da rabi diesla, ki bo laufal tudi na kurilca, koliko jaz vem tile sodobni agregati so kar občutljivi na gorivo.

Če pogledaš mnenja na tem forum-u in še kakšnem drugem so zelo deljena - jst na "kurilca" niti pomislim ne pa naj gre za agregat kakršen je v GOLF-u 2 generacije ali sodoben agregat.
Na drugi strani ljudje zatrjujejo, da sodobni dizli niso brez težav "laufajo" na "kurilca".
Zdej kaj je res in kaj ne - mene niti ne zanima, ker se kot rečeno s "kurilcem" ne "oskrbujem". Za tistega, ki se namerava "oskrbovat" s "kurilcem" pa kot sm že napisal - svetujem naj se enostavno pozanima oz pridobi neko kvalitetno informacijo, podkrepljeno z dejstvi.

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Če okt 26, 2006 9:44 am

leoCar je napisal/-a:Človek je napisal da rabi diesla, ki bo laufal tudi na kurilca, koliko jaz vem tile sodobni agregati so kar občutljivi na gorivo.

Če pogledaš mnenja na tem forum-u in še kakšnem drugem so zelo deljena - jst na "kurilca" niti pomislim ne pa naj gre za agregat kakršen je v GOLF-u 2 generacije ali sodoben agregat.
Na drugi strani ljudje zatrjujejo, da sodobni dizli niso brez težav "laufajo" na "kurilca".
Zdej kaj je res in kaj ne - mene niti ne zanima, ker se kot rečeno s "kurilcem" ne "oskrbujem". Za tistega, ki se namerava "oskrbovat" s "kurilcem" pa kot sm že napisal - svetujem naj se enostavno pozanima oz pridobi neko kvalitetno informacijo, podkrepljeno z dejstvi.

LP

Saj sem tudi jaz tvojega mnenja, jaz kurilca ne rabim za avto ampak za ogrevanje, moj je tako ali tako benzaš ;) Samo je človek pač vprašal in bo rabil kurilca, pa če glih mu bodo drugi odsvetovali. To je dejstvo.
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov