Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če okt 12, 2006 11:32 am

no, sj tut lupo 3L je nategancija. ki jo novinarjem nikol ni uspelo potrdit! tako porabo lahko dosežeš le na testni progi al pa ovalu, ko nimaš stop&go vožnje...
sm pa že vidu cliota 1.5 s povprečno porabo 4,2 oz. 4,3 l/100 km....
Slika

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek Pe okt 13, 2006 1:27 pm

Fantje in dekleta.. Kaj pa Colt CZ3? (1.3, 95km) Gledam in zagledam neko akcijo Black&Red, 2.79mio...? Avto je všečen, zna kdo kaj več povedat?

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Pe okt 13, 2006 2:01 pm

kukr sem imel priliko si ogledat colta ob blizu mi je takoj postalo jasno, da avto ni prav precej prostoren, prostora je sicer več kot dovolj za dva, če pa se v avto usedejo štirje pa se vsaj po mojem prepričanju zadaj sedi precej neudobno.

za moje pojme tudi colt ni prav preveč estetsko oblikovan (ne prenesem namreč avtomobilov, ki so majhni hkrati pa imajo zasnovo enoprostorca in so zato precej škatlastih oblik) ampak seveda imajo vsake oči svojega malarja.

kar se tiče zmogljivosti vozila pa ti ne morem kaj preveč svetovati, ker sem si kot že rečeno imel colta priliko samo ogledati ne pa tudi voziti.
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe okt 13, 2006 3:48 pm

zupi13 je napisal/-a:no, sj tut lupo 3L je nategancija. ki jo novinarjem nikol ni uspelo potrdit! tako porabo lahko dosežeš le na testni progi al pa ovalu, ko nimaš stop&go vožnje...

Če sledimo in verjamemo logiki testnih voznikov je LUPO 3 L na testu AM rabil dobrih 5 l (5,5 če me spomin ne vara). CLIO 1,5 DCI - 85 pa 7,7 l/100 km.

Torej "tvojih "4,2 oz 4,3 l /100 km pomeni pri LUPO-tu porabo 3 l/100 km pa še kaj manj (glede na razliko iz testov). Se pa da pri LUPO-tu s t.i. ekonom programom dosegat skoraj neverjetne porabe.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe okt 13, 2006 3:57 pm

pety je napisal/-a:@Courage: Se popolnma stranjam glede porabe 3,8 pa take cifre. To je bedarija, ki jo pripovedujejo prodajalci avtomobilov starim mamam. NIKOLI!

Glede izbire avta pa tako:
Micra je prava brunarica med naštetimi. Soseda ma 1 leto staro micro pa vsako jutro prihrumi mimo naše bajte. Po letu dni avto ruži ko satan, na servisu pa je bla več kot v garaži.
Peugeot 1007 bo redni obiskovalec servisov že zaradi električnih vrat in vsega ostalega elektro sranja, po katerem peugeoti ravno ne slovijo.
Po moje je med naštetimi najboljša izbira C2; če si za šparanje pol HDI, če pa za fletno vožnjo pa valda VTS. Ima ga kolega pa v dveh letih nobenega problema.

Lp

Poraba okrog 4 l/100 km je pri majhnih, toliko bolj pa pri mini dizelskih avtomobilih (C2 in ostala "druščina") nič drugega kot realnost. Govorimo za neko normalno vožnjo oz daljši "mix" voženj.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe okt 13, 2006 6:24 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:no, sj tut lupo 3L je nategancija. ki jo novinarjem nikol ni uspelo potrdit! tako porabo lahko dosežeš le na testni progi al pa ovalu, ko nimaš stop&go vožnje...

Če sledimo in verjamemo logiki testnih voznikov je LUPO 3 L na testu AM rabil dobrih 5 l (5,5 če me spomin ne vara). CLIO 1,5 DCI - 85 pa 7,7 l/100 km.

Torej "tvojih "4,2 oz 4,3 l /100 km pomeni pri LUPO-tu porabo 3 l/100 km pa še kaj manj (glede na razliko iz testov). Se pa da pri LUPO-tu s t.i. ekonom programom dosegat skoraj neverjetne porabe.

LP

8.7 je mel pa CLS 320
če ti to kej pomen
v lupotu je dejansko zlo težko pridt na 3l- je lažje pri cliotu na 4.2- je pa res, da lupa lahko pripelješ blizu 3. litrov- pod 3.5 BP
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe okt 13, 2006 7:13 pm

kljukec je napisal/-a:

LP

8.7 je mel pa CLS 320
če ti to kej pomen
v lupotu je dejansko zlo težko pridt na 3l- je lažje pri cliotu na 4.2- je pa res, da lupa lahko pripelješ blizu 3. litrov- pod 3.5 BP
lp

Pri bencinskih "mašinah" z okrog 3 l delovne prostornine je znano, da znajo v določenih pogojih vožnje - recimo na AC imet "ugodno" porabo - glede na velikost, težo, "konjenico" .... Kar sploh ni čudno - pri nekje 130 - 150 km/h - se "vrtijo" v razmeroma nizkih vrtljajih
Če bi en "mlinček" - tipo CLIO in ostala "druščina" - z enim osnovnim bencinskim agregatom recimo 1,2 l "tiščal" pri takšni hitrosti - bi bila poraba kr primerljiva, mogoče celo večja

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe okt 13, 2006 8:22 pm

kljukec je napisal/-a:

LP

8.7 je mel pa CLS 320
če ti to kej pomen
lp

Pri bencinskih "mašinah" z okrog 3 l delovne prostornine je znano, da znajo v določenih pogojih vožnje - recimo na AC imet "ugodno" porabo - glede na velikost, težo, "konjenico" .... Kar sploh ni čudno - pri nekje 130 - 150 km/h - se "vrtijo" v razmeroma nizkih vrtljajih
Če bi en "mlinček" - tipo CLIO in ostala "druščina" - z enim osnovnim bencinskim agregatom recimo 1,2 l "tiščal" pri takšni hitrosti - bi bila poraba kr primerljiva, mogoče celo večja

LP

nej poprtavm CLS 320 CDI
ma pa za primerjavop S80 3.5 al kolk je bencinc 14.8l
lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe okt 13, 2006 8:45 pm

HM.....ves kaj bi lahko se pogledal...corso C ki je zdaj ze stari model in predvidevam da jo bos dobil dokaj poceni...in kaksnega cliota si razmislu?

Ej a na rabljen avto kako leto star z vec opreme in za manj denarja nebi vzel??
drugega...kaj js vem kaj ti ponudit...ce te skrbi poraba poglej na http://www.poraba.com kjer ti pise kolko kej avto kurijo "realno".

upam da sem ti kej pomagal...lp :)
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe okt 13, 2006 9:30 pm

@matichek imaš privatno sporočilo. ;)

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek Po okt 30, 2006 9:01 pm

Zdaj sem "opazil" še smarta forfour.. :P Če zanemarimo finančno plat (je držaji od mojih naštetih - v poštev bi prišel kakšen 05 letnik), ima mogoče kdo kakšne izkušnje z njim?

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Po okt 30, 2006 9:15 pm

matichek je napisal/-a:Zdaj sem "opazil" še smarta forfour.. :P Če zanemarimo finančno plat (je držaji od mojih naštetih - v poštev bi prišel kakšen 05 letnik), ima mogoče kdo kakšne izkušnje z njim?

ista tehnika in isto podvozje kot mitsubishi colt... glede na ceno bi si rajš zbral colta, roko na srce oblikovno, ne en ne drugi nista ne vem kako všečna :)

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 30, 2006 9:20 pm

v afm so ga mel na testu vzdrzljivosti pa so navduseni.

Ker se spet kregate okol porabe vam lahk povem da sm OSEBNO spravil cliota dci 80 na 3,3 povprecne porabe sam glih tok da ga nism porivu po cesti, kolega je mel lupota 3l in se je dal tud pod 3 litre vozit, sam pod pogojem da si bil bolj kot ne ovira na cesti. Je pa ta isti clio mel po AC porabo skor 9 litrov če si ga ful tišal....pri voznji po omejitvah po AC pa nekje 5,3 litra...kar je glede na podobno močnega ( pravzaprav mocnejsega) bencinarja , ki ga imam zdej 1 liter v prid cliotu. Največje razlike med dizli in bencinarji se pojavijo pri mestni voznji, na relacije oboji zrejo malo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov