Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
freezer
Nov uporabnik

Nasvet pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a freezer To okt 31, 2006 4:16 pm

Najprej pozdravljeni vsi forumaši in vsi mogoči bencinski zasvojenci.

Kupujem rabljen avtomobil nekje v vrednosti do 2.500.000.
Trenutno sem se zagledal v Passata 1.8T, l. 2001, Highline. Avto se prodaja pri neki firmi iz Kopra. Avtomobile v glavnem uvažajo iz Italije, zato mi je malo sumljivo število kilometrov - 67500.
Na kaj je treba biti posebej pozoren pri avtomobilih iz uvoza, kako je s preverjanjem zgodovine uvoženega avta, kaj mi pri tem pomeni servisna knjiga tujih servisov, ali je možno preveriti število lastnikov pred uvozom, kako je z zmanjševanjem števila prevoženih kilometrov pri avtih s potovalnimi računalniki,itd. Skratka mam milijon enih vprašanj ker se res ne bi rad pustil nategnt za takle dnar.
Zanima me tudi, kakšne stroške lahko pričakujem pri takem motorju, kakšna je poraba pri eni umirjeni a še vedno dinamični vožnji?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Nasvet pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a Mad To okt 31, 2006 6:04 pm

freezer je napisal/-a:Najprej pozdravljeni vsi forumaši in vsi mogoči bencinski zasvojenci.

Kupujem rabljen avtomobil nekje v vrednosti do 2.500.000.
Trenutno sem se zagledal v Passata 1.8T, l. 2001, Highline. Avto se prodaja pri neki firmi iz Kopra. Avtomobile v glavnem uvažajo iz Italije, zato mi je malo sumljivo število kilometrov - 67500.
Na kaj je treba biti posebej pozoren pri avtomobilih iz uvoza, kako je s preverjanjem zgodovine uvoženega avta, kaj mi pri tem pomeni servisna knjiga tujih servisov, ali je možno preveriti število lastnikov pred uvozom, kako je z zmanjševanjem števila prevoženih kilometrov pri avtih s potovalnimi računalniki,itd. Skratka mam milijon enih vprašanj ker se res ne bi rad pustil nategnt za takle dnar.
Zanima me tudi, kakšne stroške lahko pričakujem pri takem motorju, kakšna je poraba pri eni umirjeni a še vedno dinamični vožnji?
... kaj kupuješ pri Avto Mik ? Lahko ti preverim kaj o tem avtomobilu če je pri tej firmi ... drugače ta motor ni problematičen ima porabo nekje med 8.5 in 14 litrov na sto km odvisno kaj delaš z desno nogo tam 10 litrov povprečje če pametno voziš ... servis distribucije je drag, ker gre kar nekaj kosov gor in ti pri pametnemu mehaniku vzame kake 100 tisoč sit če ti gre vztrajnik in sklopka - novim avtom gredo vztrajniki, ker to so bi-mass vztrajniki in imajo določeno življensko dobo ... te bo prišlo precej - med 200 in 300 tisoč sit. Pazit moraš tudi na oljno pumpo to je problem teh motorjev vidi se to sicer ne slišiš pa, ko avto stoji nekaj časa (salon rabljenih vozil) in ga zaženeš pri odprti havbi kot ropot dročnikov in ležajev na motorni gredi samo za trenutek pri zagonu - takemu avtu se ogni ... Sicer pa - prožen motor lepo vleče - ni sicer klasičen Turbo zato ne pričakuj pretresljivih pospeškov ima pa majhno porabo za tako velik in težek avtomobil . L.p. Mad
Zadnjič spremenil Mad, dne To okt 31, 2006 6:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To okt 31, 2006 6:08 pm

Kar se tiče Volkswagnov - če so bili prevrteni kilometri na števcu ne moreš ugotoviti z nobenim računalnikom (potovalni računalnik nima veze tukaj).

Servisna knjiga je dober pokazatelj kje in kdaj je bil avto servisiran. Ampak se jo da tudi ponarediti.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
freezer
Nov uporabnik

Napisal/-a freezer To okt 31, 2006 7:25 pm

Ja Mad, pri Avtomiku sem gledal ta avto. Napiši če veš kaj o njih, a jim je za verjet al ne?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To okt 31, 2006 7:58 pm

freezer je napisal/-a:Ja Mad, pri Avtomiku sem gledal ta avto. Napiši če veš kaj o njih, a jim je za verjet al ne?
... jaz sem imel že tri avte od tam . Miklavčič Nedeljko sodeluje z tipom, ki je moj kolega in mu hodi v Italijo rihtat avte - posrednik ...je zelo pedanten in izbere za dobro stranko dober avtomobil . Kot mi je znano pa niso čisto vsi avtomobili stoprocentno ok. ... poznam 10 ljudi, ki so kupili avto tam in med temi so taki, ki ga bodo spet in tudi tisti drugi, ki to vsem toplo odsvetujejo ... Jaz grem prej do tega človeka, ki mi pove katero vozilo bi si on izbral zase in ga poslušam ... do sedaj se nisem z*****l ... Kakorkoli pošlji mi podatek v PM pa se dobimo v Kopru na drinku da predebatiramo zadevo ;) Avto Mik odkar dela Valter tam ima boljše avtomobile kot pred leti ... pa še imaš garancijo na vozilu, če se kaj kasneje odkrije po nakupu ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov