Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kawasa
Nov uporabnik

Mazda 6

Napisal/-a kawasa Sr nov 01, 2006 11:24 am

Pozdravljeni!
Odločam se za nakup Mazde 6 in me zanima ali mi lahko kaj več svetujete.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1112470 - ali kdo pozna to

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 01, 2006 11:24 am

Zdi se mi da se je za to mazdo že eden zanimal, če se ne motim.

type r
Nov uporabnik

Napisal/-a type r Sr nov 01, 2006 1:56 pm

meni se zdi mal mal 121cv raje kupi 136cv :D

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr nov 01, 2006 6:44 pm

ja, če maš možnost res kup uno s 136, registracijski razred je isti pa bolj bo šla, sicer je pa tut s 120 dost živahna, vožnja je udobna, prehitevanja sploh niso problem. Jo mamo doma, samo da je karavan. Ko smo jo kupovali, vem da mi je bla izmed vseh konkurentov k smo jo gledali daleč najlepša notranjost, tut po zunanjosti mi je zlo všeč :) prostorna je ful,z bratom sva oba velika 190 cm (2 cm gor al pa dol) pa sva se ko smo kupoval vsedla en za druzga, brat si je naštimal zic za vožnjo, jaz pa sedel za njega pa je placa še preveč. potem je dal zic še bolj nazaj pa sem še vedno udobno sedel. tako da, kar se tiče placa je res super

Edino za sklopko ne vem, ampak nam je šla po okol 40k km, baje zaradi obrabe (tako rekli na servisu), to nam nikol ni blo jasno zakaj, res pa je, da mama samo mestno vožnjo skor vozi, če kdo pozna kaka je cesta vsako jutro iz gameljn v lj, si lahko predstavlja, da je to kr dost naporov za sklopko (vožnja po 5-10 kmh, prestavljanje po meter ipd.), vendar pomojem še vedno ne tolk ,da bi šla sklopka tok hitr.. nimam pojma.

ostalo je pa super, priporočam :tomidelej:

če te še kaj bolj specifičnega zanima, kar vprašaj

lp
Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr nov 01, 2006 7:04 pm

Moj foter je zelo zadovoljen z njo. Njegova je sicer 1.8, poraba okol 8.5 do 9. Edina zamera gre na kvaliteto plastike na sredinski konzoli. Ko je foter čistu steklo mu je kanu steleks na plastiko in je kar dva fleka nardilo.Se je prav zažrlo not. Lahko celo poslikam in pokažem. :x Drugače pa avto priporočam!

Pa še tole: v oglasu piše prva LASTNICA pa zraven 17 colske feltne pa F enke gor? Nekaj mi ne štima...
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 01, 2006 7:52 pm

kolikor je meni znajo,je to,da je menjava zobatega jermena (ter ostalo kar sodi zraven) velik udarec za denarnico.

Ker bojda,se kopija ne dobi oz. so dobili od tovarne,da se ne sme prodajati,tako da pride v poštev samo original.

In z jermeni ter napenjalci,itd. je zadeva krepko čez 100.000 sit samo material.

Upam,da kdo ki ima tak avto in je menjava že za njem,to potrdil.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr nov 01, 2006 8:11 pm

Jaz bi skor tud reku da raje CD136 ker ima ESP ki ga CD120 nima(pri nas vsaj, v nemčiji je bil ESP že tudi pri šibkejšem dizlu). Je pa treba povedat da že CD120 vleče tak da to ni za povedat.

Glede stelexa pa lahko rečem da sem ga nehal uporabljat v avtomobilu sploh iz več razlogov. Koliko uporabljam te tekočine za čiščenje stekel raje uporabljam namesnko ArmorAll čistilo. Ta domača čistila na osnovi amoniaka (čisto stelex itd) bojda tudi topijo temnenje na šipah...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr nov 01, 2006 8:50 pm

Steleks zredčen z vodo 1:1 funkcionira zame.

Tale mazda je pa res malo sumljiva - ne poznam ženske, ki bi kupila high preformance gume. Verjetno lastnica mama/žena, uporabnikov pa več.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če nov 02, 2006 11:44 am

moja mama ma na avtu 17ke, športne gume pa temnjene šipe ;) a koga kaj moti? pač ma mene za sina :D (18k ni hotla dat gor, preveč dnara..)

lp
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če nov 02, 2006 11:52 am

Samo tiste litke so orginal mazdine, ker ma moj svak čist iste. On pa ma 2,0benzinca, pa je tudi zelo zadovoljen, le poraba je malce prevelika okoli10l.Sem jo vozil in lahko le priporočam dobro podvozje, dober občutek za volanom in pa dosti placa.
BMW E46

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če nov 02, 2006 1:36 pm

mazda je glede stroškov super kolker vem sploh dizli
sam glede podvozja in pa espja pa nism tko prepričan...
na avtocesti je avta zmanjkalo in ga odneslo v ograjo pri 140 (mokro cestišče) res da na delu kje je dosti nesreč sam men je čudno da ni delal ne esp ne airbagi se niso odprli....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov