Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mrko20
Nov uporabnik

Novi Avto

Napisal/-a mrko20 Po okt 30, 2006 6:28 pm

Zdravo!Imam eno vprasanje!Kupujem nov auto in sicer Novi Polo(1.9 TDI 100 KM,vsa oprema) ali Golf V (1.9 TDI 90KM) in nevem katerega bi kupil,prosil bi Vas da mi predlagate oz mi napisete vase izkusnje ce ste jih meli,in kateri je bolši,ugl karkoli ker bi mi s tem veliko pomagali!Hvala

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 30, 2006 6:37 pm

kok je pa cena? Vsekakor pa bi ti svetoval da poglej nekaj drugega kot pa vw ampak denar je tvoj.

Miha..čakam na tebe :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po okt 30, 2006 7:33 pm

to nista glih konkurentna avta ;)
Odločitev je prvo torej v tem kolk prostora se rabi itd.
nemogoče svetovat...
PS: js bi raj vzel polota, ker ma 10konjev več pa vrjetn je tut lažji povrh usega pa manjši in men lepši od golfa
LP Rok

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po okt 30, 2006 7:44 pm

Jaz pa golfa... pač večji... Kolk velikega rabiš to se moraš odločit sam, poraba se bo razlikovala za kak liter. Sicer pa naš golf V 1.9tdi 90km žre kar cca 7-7,5l v povprečju. Se pač vozi na kratke razdalje.... Tako da ni več tak šparovček kot so bili golfi... sicer pa je to tudi odraz teže....

Slabosti na našem: v 5kkm je popil 2litra olje ter včasih neznansko škriplje pri zadnjih kolesih... (ni edini) ... naj bi smeti prišle med disk in ploščico :(

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po okt 30, 2006 7:46 pm

Gotovo je boljši golf, je večji, v višjem razredu. ZAto je najbrž tudi dražji. Ne vem koliko si pripravljen plačati zanj. Če ti cena ni pomembna, potem definitivno golfa. Spet pa odvisno, za kaj boš avto rabil, koliko prostora rabiš...
Konkretnih izkušenj s tema dvema vozilcema pa nimam.

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Po okt 30, 2006 8:16 pm

Priporočam ti Polota, če gledaš na zmogljivosti....ma 10KM več pa 200kg manj....gre pa ko pes ta mrcina.....govorim na podlagi lastnih izkušenj....sicer je polo 1.9 TDI 101KM z vso opremo drag ko slon....cena nekje med 3,5 in 4 milijone....ampak lušen za vozit, pije pa ob normalni vožnji med 4,5 in 5,5 litra...(1500-2500rpm)..drugače pač vzami golfa če ne iščeš zmogljivosti....oba sta udobna, lepa, pač VW..polota vozim pa brez problema in okvar že skoraj eno leto :D
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po okt 30, 2006 8:53 pm

za denar ko dobiš polota z vso opremo, ti priporočam fabio rs ;) 1,9 tdi 130 konjev, ogromno opreme, isto sranje, drugo pakovanje (pa še lepša mi je ;))

(sicer se pa opravičujem, če ne sprejemaš predlogov - v tem primeru lahko pobrišem besedilo iz posta pa se delamo, kot da nisem pisal :))

lp
Slika

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro Če nov 02, 2006 11:00 am

Letos januarja sem kupil povsem novega Golfa V TDI 130 PS (RSR čip)... do 2000 km sem ga vozil zelo lepo, nikoli nad 2000 rpm. Pri 3000 km sem moral zaradi škripanja (serijska napaka) menjati komplet sklopko. Hvala Bogu je garancija pokrila vse stroške popravila. Kmalu za tem sem imel probleme z neenakomernim tekom motorja. V leru je volan tresel kot pri norcih... gremo dalje. Če sem vozil samo nekaj metrov po makedamu, so med disk in zaščito diska prišli kamenčki in je škripalo za znoret. OK, spet peljem na servis, kjer mojstri ugotovijo, da je napaka zaradi slabe konstrukcije pri načrtovanju in da se problem reši samo tako, da pridem vsake 14 dni na servis, kjer odstranijo čeljust in disk ter spihajo pesek ven... druga rešitev je pa ta, da se ne voziš po pesku. Ko mi je serviser to rekel, sem mislil, da mu avto kar skoz šipe zapeljem nazaj v salon. Avto mam za vozit, ne pa za to, da me bo omejeval.

V glavnem... vsega sem imel poln kufer, zato sem avto prodal en mesec nazaj - in to za dober denar. Ja, kombinacija črne barve, felten in TDI motorja so zgleda ubitačne...

Moj nasvet: dobro premisli in predvsem dobro prekalkuliraj, kaj se ti bolj splača. Jaz sem dal za mojega mal več kot 4 mio... sedaj pa imam BMW 5 za skoraj pol manj denarja, pa se peljem precej bolje, kot v Golfu.... pa je še precej drugih rabljenih avtov, ki ti za 2 do 2,5 mio nudijo ogromno užitkov v vožnji.

Pa srečno pri odločitvi!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Če nov 02, 2006 12:29 pm

Čudna primerjava, vendar če bi se že odločal med tema, bi vzel Golfa V. Če bi kupoval nekje v rangu Golfa V, bi še najraje vzel Audija A3. 8)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1090461
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1078540
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1064142

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če nov 02, 2006 1:29 pm

Elektro je napisal/-a:Letos januarja sem kupil povsem novega Golfa V TDI 130 PS (RSR čip)... do 2000 km sem ga vozil zelo lepo, nikoli nad 2000 rpm. Pri 3000 km sem moral zaradi škripanja (serijska napaka) menjati komplet sklopko. Hvala Bogu je garancija pokrila vse stroške popravila. Kmalu za tem sem imel probleme z neenakomernim tekom motorja. V leru je volan tresel kot pri norcih... gremo dalje. Če sem vozil samo nekaj metrov po makedamu, so med disk in zaščito diska prišli kamenčki in je škripalo za znoret. OK, spet peljem na servis, kjer mojstri ugotovijo, da je napaka zaradi slabe konstrukcije pri načrtovanju in da se problem reši samo tako, da pridem vsake 14 dni na servis, kjer odstranijo čeljust in disk ter spihajo pesek ven... druga rešitev je pa ta, da se ne voziš po pesku. Ko mi je serviser to rekel, sem mislil, da mu avto kar skoz šipe zapeljem nazaj v salon. Avto mam za vozit, ne pa za to, da me bo omejeval.

V glavnem... vsega sem imel poln kufer, zato sem avto prodal en mesec nazaj - in to za dober denar. Ja, kombinacija črne barve, felten in TDI motorja so zgleda ubitačne...

Moj nasvet: dobro premisli in predvsem dobro prekalkuliraj, kaj se ti bolj splača. Jaz sem dal za mojega mal več kot 4 mio... sedaj pa imam BMW 5 za skoraj pol manj denarja, pa se peljem precej bolje, kot v Golfu.... pa je še precej drugih rabljenih avtov, ki ti za 2 do 2,5 mio nudijo ogromno užitkov v vožnji.

Pa srečno pri odločitvi!

Eh to se golfu ne more dogajat to uber ales kvaliteta... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če nov 02, 2006 3:33 pm

pogovarjate se o konkretnih primerih...ne morete posplosevat...glih tk k ce bi mela kaka honda napako, mercedes, bmw,itd pa bi pol ta firma oz model avta veljaj za slabega. doben avto ni popoln. moj predlog je polo, ker je avto res zverina, pa ne mislim samo hitrosti

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če nov 02, 2006 3:45 pm

primirjaj jih se po varnosti in udobnosti
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov