Elektro je napisal/-a:Letos januarja sem kupil povsem novega Golfa V TDI 130 PS (RSR čip)... do 2000 km sem ga vozil zelo lepo, nikoli nad 2000 rpm. Pri 3000 km sem moral zaradi škripanja (serijska napaka) menjati komplet sklopko. Hvala Bogu je garancija pokrila vse stroške popravila. Kmalu za tem sem imel probleme z neenakomernim tekom motorja. V leru je volan tresel kot pri norcih... gremo dalje. Če sem vozil samo nekaj metrov po makedamu, so med disk in zaščito diska prišli kamenčki in je škripalo za znoret. OK, spet peljem na servis, kjer mojstri ugotovijo, da je napaka zaradi slabe konstrukcije pri načrtovanju in da se problem reši samo tako, da pridem vsake 14 dni na servis, kjer odstranijo čeljust in disk ter spihajo pesek ven... druga rešitev je pa ta, da se ne voziš po pesku. Ko mi je serviser to rekel, sem mislil, da mu avto kar skoz šipe zapeljem nazaj v salon. Avto mam za vozit, ne pa za to, da me bo omejeval.
V glavnem... vsega sem imel poln kufer, zato sem avto prodal en mesec nazaj - in to za dober denar. Ja, kombinacija črne barve, felten in TDI motorja so zgleda ubitačne...
Moj nasvet: dobro premisli in predvsem dobro prekalkuliraj, kaj se ti bolj splača. Jaz sem dal za mojega mal več kot 4 mio... sedaj pa imam BMW 5 za skoraj pol manj denarja, pa se peljem precej bolje, kot v Golfu.... pa je še precej drugih rabljenih avtov, ki ti za 2 do 2,5 mio nudijo ogromno užitkov v vožnji.
Pa srečno pri odločitvi!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov