Lep pozdrav vsem skupaj! Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje glede teh avtomobilov, zanima me tam letnik '00-'01. Kako se kaj ti megani kvarijo, predvsem pri dizlu kako je kaj s turbino? Zanima me še, kakšna je poraba enega in drugega motorja, pa tudi cena je kar pomembna. Skratka, vse kar veste o tem modelu megana bi prišlo v poštev! Hvala vsem za odgovore
pri bencinarju lahk crknejo vžigalne tuljave cca. 12ksit komad, pri dizlu pa nizkotlačna črpalka goriva cca. 30 ksit. drgač pa avto kot avto. če je vzdrževan, pol ni problema, če ni vzdrževan, pol so pa lahko pi**arije.... tako kot pri vsakem...
turbina pri tem dizlu ni problematična, poraba je pša pri bencinarju za cca. 1.5 litra višja kot pri dizlu, pač spet odvisno od teže noge... na dolgo relacijo polno obtežen po AC je kuru 1.6 16V 8 litrov....
Ma kakšn bencinar to žre skos okol 8 litrov, pa ga morš gont v obrate da kam gre! Uzam dizla to boš saj mel skos moč v nogi to je navor moč pa še okol 6 litrov kur če ne manj! Pa dej ga čipat in maš raketo! MOJE MNENJE! DIZEL ZAKON!
P.S. zelo težko boš najdu 1.9DCI jih je zelooo malooo , jaz sm iskal in brez sreče!
glede porabe okol 8 litrov (povprečne) se lahk pogovarjamo. jst mam na laguni 1.8 16V povprečno porabo okol 7,5 litra. pa mam povprečno hitrost cca. 48 km/h...
tak da...
kolk kilometrov pa imaš namen delat? če manj kot 25-30 kkm/ leto se ti dizel ne splača....
Jaz ti priporočam bencinarja 1.6 16v za ta letnik in model Megana- po mojem najboljša kombinacija in odličen motor, problemi s tuljavami so pa verjetno že odpravljeni! Kar se pa tiče dizla, so pa bili mislim ravno tile letniki iz prehoda DTI na DCi tehnologijo, tako, da jaz nimam ravno dobrega občutka kupovat nekaj kar se je šele uvajalo na trg! Aja, pa dobrega dizla ti ne bo noben prodal- moje mnenje ops: ...
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!
Jest mojga clia 1.6 16v ne morem spravit pod 8l v mestu! Raj mal vec kot manj! Voznja je pocasna in res izkljucno mesto!
Mi je pa poraba padla za 0,5l odkar sem zamenjal 16" litke za 16" OZ z zimskimi gumami!
bsheep je napisal/-a:Potovalni računalniki itaq niso nevem kok točni probite zračunat sami...Prevoženi km deljeno z litri!
Mislim da je ravno obratno.
Takšne porabe si nihče ne želi imeti da bi kilometre delil z litri.... He, he pol je takoj čez 10 lit/100km.
Litri deljeno z kilimetri in krat 100 in dobite točen podatek v nulo.
Za 1.6 ne vem ti pa lahko rečem da moreš že 1.8 ki ima 122km tiščat v obrate da je kaj od nje ker novejši tipi so za te konje katere imajo zeloo počasni in leni!