Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Uvoz iz ZDA - konkretno

Napisal/-a [DocX] Pe nov 03, 2006 11:11 pm

Lep pozdrav,

prebral sem mislim da vse teme na tem forumu o uvozu iz ZDA. V vsaki se o uvozu govori na splošno, mene pa bi zanimale konkretne stvari oz. izkušnje tistih, ki so to že počeli.

-zanima me konkretno katere firme ste uporabljali (oz. imate izkušnje z njimi ali jih priporočate) za prevoz vozila od prodajalca v ZDA do zbirnega mesta za transport z ladjo in potem do cilja v Evropi.

-ali je firma, pri kateri ste najeli kontejner tudi pripeljala avto od prodajalca do zbirnega centra?

-načini plačila (recimo če imaš premajhen limit na kreditni kartici)

-kam bi se najbolj splačalo avto pripeljat v Evropi, da so stroški najnižji
(se opravičujem če je že bilo v kakšni drugi temi)

Vabim seveda vse z izkušnjami z uvozom iz ZDA da mi da še kakšen konkreten predlog glede tega.

Gre pa se za to, da resno razmišljam o uvozu starodobnika iz ZDA in sicer Mercedes SLC letnik med 1975 in 1981. 8)

Če pa se kdo ponudi za ugodno ceno, da opravi vse to namesto mene, pa ga tudi vabim, da mi da ponudbo ;)

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] So nov 04, 2006 5:14 pm

Kje ste zdej vsi izkušeni uvoževalci?! :roll:
Res ni nobenega na spregled? :?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So nov 04, 2006 6:02 pm

To imaš eno firmo, pa se sam pozanimaj
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1120985

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 05, 2006 12:33 pm

[DocX] je napisal/-a:Kje ste zdej vsi izkušeni uvoževalci?! :roll:
Res ni nobenega na spregled? :?

Malo premisli, po čem sprašuješ. Iz ZDA se v SLO uvozi ZELO malo vozil, saj nismo ravno ljubitelji takšnih vozil. Poleg tega proračun večine slovenskih voznikov ni sposoben prenesti stroškov goriva ameriških vozil. Potem je tu še dejstvo, da ameriška vozila niti približno ne ustrezajo naši zakonodaji, zato so potrebne konkretne predelave (luči, smerokazi, varnostni pasovi). Če vse to sešteješ, boš ugotovil, da je se v SLO uvozi zelo malo vozil iz ZDA.

Kaj več bi ti znali morda svetovati fantje iz V8 kluba, drugače pa poglej še malo v tujini. na Autoscoutu je nekaj oglasov, kjer uvažajo vozila iz ZDA, pa še tam boš kmalu ugotovil, da so to predvsem butični uvozi po naročili kupca.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Ne nov 05, 2006 8:42 pm

Hmmm, samo na tem forumu sem zasledil vsaj 6 tem o uvozu iz ZDA. Pa še v ostalih temah so se nekateri na veliko hvalili, kako so že uvažali avtomobile iz ZDA, itd itd. Nekatere od njih sem že kontaktiral na private ampak brez uspeha :roll: Zato sem odprl temo.

Ne uvažam pa nov avto ali kakšnega eksota, ki se ni prodajal pri nas oz. v evropi pač pa Mercedes SLC (oldtimer), ki je bil v več kot 80 % prodajan v ZDA in zato je ponudba teh vozil tam večja, boljše so opremljeni kot evropski modeli pa še cene so nižje.

Vseeno pa hvala za pomoč ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov