... kolega je imel Vectro z tem motorjem jaz sem imel Vektro z tem motorjem in en tretji ima 2.5 Vectro pred tem pa je imel 1.8 16v ... Nihče od nas ni imel problemov redni servisi pa pravo olje ker če daš preredko se čuje dročnike in če daš pregosto jih zamaši ... motor drugače bomba malo konjev na papirju - 136 v resnici okrog 142 in poraba 7.5 - 9L/100km normalne vožnje ( dolga relacija in mestno ) Ta motor (2.0 16v) je dobro skonstruiran - hod in premer bata so istih mer 86x86 in pri takih motorjih je nekaj večji navor ter moč in manjša poraba zaradi idealnega razmerja - manj odporov ... L.p. MadBBoss je napisal/-a:V moji prejšnji firmi smo imeli Omego 2.0 16V letnik 95 pa je pri 177.000km zabrisalo bat skozi glavo. Avto je bil za službene potrebe tako, da je verjetno krivo veliko različnih voznikov.
Družinski prijatelj je tudi imel Omego z istim motorjem, ki je sicer zdržala 350.000km samo je bil vmes enkrat menjan motor (zaribal - verjetno zaradi zdrobljenega batnega obročka) pri cca 250.000km a je tudi ta po 100.000km spustil dušo. Zanimivo pa je da je ta avto te kilometre naredil relacijsko (Slo-Nemčija) in da ga je vozil možakar srednjih let (okoli 50).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov