Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bubu7
Nov uporabnik

Rabljeni Peugeot 607

Napisal/-a bubu7 So okt 28, 2006 3:01 pm

Pozdravljeni
Rad bi kupil Peugeot 607 letnik 02/03, 2.2 Hdi, cca.100.000 km pa me zanima ali kdo ve kakšni so vzdrževalni stroški za tak avto. Zanima me tudi ali se bolj splača kupit avtomatika ali ročni menjalnik. Bega me namreč cena za tak avto, ki se v Nemčiji giblje okrog tri miljone SIT. Vesel bom kakršnegakoli nasveta!
Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So okt 28, 2006 3:39 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1108065#

tale prodajalec je pa v mojem kraju, pa vem da je avto res lep. vsaj na videz. je pa pred kratkim prodal vectro kolegu pa mu odlično služi. pa cena je tudi podobna tisti v nemčiji. zaj kar se porabe tiče po moje okoli 8-9 litrov, kw vidiš, konje tudi. drgač pa dizel z 110k km je za moje pojme nov avto, ob primernem vzdrževanju seveda.
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Ne okt 29, 2006 9:41 am

zakaj se more vedno najt nek "frajer" ki aperira na določen post brez kakršne koli podlage? res mi ni jasn kaj si htel s tem povedat...avto je za moje pojme nov, ob izpolnjevanju dločoneih pogojev seveda, če se teb ne zdi, tudi prav. sam napiši to kot samostojen post, ne pa odgovor k drugemu ker si pač moral nekaj napisat :roll:

aja pa lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne okt 29, 2006 12:13 pm

Za tegale pežoja bi se prvo pozanimo za realne kilometre, ker je pri tem trgovcu blo včasih dost avtov z zbitimi kilometri in posledično tut neki tožb, zdej pa nevem več kak je, ker avto res lep zgleda pa tut servisno ma...
glede menjalnika pa je odvisno od kje se več voziš in pa kak se voziš. Za po mestu in po avtocesti bi js definitivno zbrau avtomatika, za naše regionalke pa lokalne ceste pa navadnega, je pa res da nevem kak je avtomatik v tem avtu(če se da zavirat z motorjem,možnost sekvenčnega prestavlanja ipd.)
LP Rok

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne okt 29, 2006 12:35 pm

Prve serije francoskih avtov so nekoliko bolj pokvarljive, torej preveri v knjigi kaj vse je bilo popravljano ali menjano. Mislim da je cena nekoliko previsoka, eurotax pokaže nekaj nižjo ceno. S tem avtom se boš vozil kot gospod, seveda če ga boš kupil. Naj še omenim, da se s takimi avti vozijo najvišji uradniki francoske vlade, to pa nekaj velja.

Srečno.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Ne okt 29, 2006 12:58 pm

Gen|uS je napisal/-a:Za tegale pežoja bi se prvo pozanimo za realne kilometre, ker je pri tem trgovcu blo včasih dost avtov z zbitimi kilometri in posledično tut neki tožb, zdej pa nevem več kak je, ker avto res lep zgleda pa tut servisno ma...
glede menjalnika pa je odvisno od kje se več voziš in pa kak se voziš. Za po mestu in po avtocesti bi js definitivno zbrau avtomatika, za naše regionalke pa lokalne ceste pa navadnega, je pa res da nevem kak je avtomatik v tem avtu(če se da zavirat z motorjem,možnost sekvenčnega prestavlanja ipd.)

saj to jas tui vem, sam ko sem avto od blizu vidu je zlo lep, na ravni tk k more bit.
če ma pa zbite pa ne vem, upam da ne

lp

bubu7
Nov uporabnik

Napisal/-a bubu7 To okt 31, 2006 8:45 am

Hvala za pomč :D

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR To nov 07, 2006 8:33 pm

Pozdrav!

Glede vzdrzevanja ti lahko predlozim nekaj zneskov. Imam namrec 2.0 HDI 80kW, servisni interval je na 20kkm, glavni servis pri 160kkm. Za 2.2 masino ki jo gledas pa so mi na servisu rekli da je interval na 30kkm. Zavarovanje in registracija nista tako strasni (odvisno tudi glede na boniteto zavarovanja), kasko je nekje 210k.

Servis - olje,oljni filter,naftni filter,...
Slika

Recimo kupil sem se en par gum, ker se je na eni naredila neka bula (ni bilo strasno ampak nikoli neves kaj se lahko pri visoki hitrosti nad 100km/h naredi).
Slika

Kmalu bo 15.11 in treba bo v naslednjih dnevih odsteti prib. 2x znesex na zgornji sliki se za zimske gume.

Potem so tu se cisto nepricakovane stvari. Ko sem kupil avto je puscala posoda kjer je tekocina za pranje stekel+pumpa je bila zanic ki vso to vodo sprica na vetrobran -> posoda cca. 8k + pumpa cca. 7k + delo 1h (malo manj kot 8k) = cca. 23k.

Poraba ob toplih dnevih (vecina mesto + krajse relacije) 6.8l/100km, daljsa relacija 300km z vklopljeno klimo 5.9l/100km, sedaj pozimi pa mestna voznja 7.5l/100km. Govorim podatke z BC-ja in glede na voznjo 80% po omejitvah. Z 2.2 HDI masino mislim da bi te stevilke bile povsod nekje za 0.5l/100km manjse. Moja poraba bi se lahko reklo da ni strasna glede na 1700kg in 110KM, ob kaksnem obisku pri RSR,itd. bi se ob enaki voznji znala se zmanjsati. Ob zelo mrzlih dnevih pocakam vsaj 3min po zagonu in sele potem startam, ce prej imam obcutek da se sproti topi nafta pa se nikamor ne gre.

Ce preracunas koliko priblizno potrebujes za registracijo, kasko, 1 komplet gum, kak servis da si miren vsaj nekaj casa pa prides do ne ravno malega zneska.

Moja 607-ica je uvozena iz FRA in naj bi mela 110kkm (tudi ob priklopu na racunalnik je toliko pokazalo). Ce je to res ne vem, zaenkrat dela brez problemov, tudi na servisu so mi rekli da je stanje podvozja in ostalih delov nasploh v zelo dobrem stanju, tako da se ne sekiram prevec glede teh km - cas bo pokazal svoje pravim.

Konec koncev je res kot je ze nekdo omenil - v avtu se peljes kot gospod, opreme je kar zajeten kup, odlocitev je tvoja, ce imas sredstva in ti je avto usec, zakaj pa ne ;)

LP in upam da sem ti okvirno prikazal stroske vzdrzevanja :hi

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če nov 09, 2006 12:12 am

hladni je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:zakaj se more vedno najt nek "frajer" ki aperira na določen post brez kakršne koli podlage? res mi ni jasn kaj si htel s tem povedat...avto je za moje pojme nov, ob izpolnjevanju dločoneih pogojev seveda, če se teb ne zdi, tudi prav. sam napiši to kot samostojen post, ne pa odgovor k drugemu ker si pač moral nekaj napisat :roll:

aja pa lp

Jaz se nebi čudil mojemu postu ker je tvoj dost bolj brezpredmeten in splošen, pač sem se spustil na tvoj splošen nivo. 110k in nov? pa lepo te prosim no, ta izjava je zame idiotska, pa če je francoz al kaj druga. Pr 110k lahk že marskikaj crkne, sploh pa kaj si ti predstavljaš pod dobro vzdrževanje? Frajer gor al dol, pol je zate avto z 220tisoč le dobro utečen avto? Aja...pardon francoz samo. :lol: Aja, pa LP!

Jao eni pa ste res v nulo... Veš kaj če japanar zrjavi pri 100 jurjih kilometrov pol ti nismo krivi. 100 jurjev pa res za moje pojme ni nič če je le realno in to je to. Aja foter ma sfrana (baje drek od avta) do sedaj ga je stal 50 jurjev za menjavo jermenov napooblaščenem servisu v MB pa 22 jurjev zadnji lonec.. 8 let ter 180 000 kilometrov pa je kot nov lahko ga prideš pogledat. Jesus jesus.. Baba čula baba rekla...Eni ste res froci no al kaj jaz ne vem nekaj nabijate kar čujete pri soku v baru ko pijete al kaj? ne vem no pa brez zamere.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če nov 09, 2006 12:31 am

... xsAMOR: poraba genialna, zakaj pa čakaš 3 min nimam pojma...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Napisal/-a xsAMOR Če nov 09, 2006 9:19 pm

DrMr je napisal/-a:... xsAMOR: poraba genialna, zakaj pa čakaš 3 min nimam pojma...

Jah ce takoj startam ko je cisto mrzel je dobesedno mrtev avto, mocne vibracije motorja, komaj se premikas. Zaradi tega pac malo pocakam, da ublazim vsaj malo te posledice.

LP :hi

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če nov 09, 2006 9:49 pm

... potem pa ti nekaj zelo ne štima!!!!
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Napisal/-a xsAMOR Če nov 09, 2006 10:16 pm

...saj je po par km takoj brez problema, to kar sem pa napisal so pac moji obcutki. Nisem se vajen zime z dizlom :) Bencinarja sem "sparal" in vozil samo do 4,5k obr. ko je bil mrzel pa nikoli ni bilo problemov!

LP :hi

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man Če nov 09, 2006 10:55 pm

hladni je napisal/-a:
the_man je napisal/-a:zakaj se more vedno najt nek "frajer" ki aperira na določen post brez kakršne koli podlage? res mi ni jasn kaj si htel s tem povedat...avto je za moje pojme nov, ob izpolnjevanju dločoneih pogojev seveda, če se teb ne zdi, tudi prav. sam napiši to kot samostojen post, ne pa odgovor k drugemu ker si pač moral nekaj napisat :roll:

aja pa lp

Jaz se nebi čudil mojemu postu ker je tvoj dost bolj brezpredmeten in splošen, pač sem se spustil na tvoj splošen nivo. 110k in nov? pa lepo te prosim no, ta izjava je zame idiotska, pa če je francoz al kaj druga. Pr 110k lahk že marskikaj crkne, sploh pa kaj si ti predstavljaš pod dobro vzdrževanje? Frajer gor al dol, pol je zate avto z 220tisoč le dobro utečen avto? Aja...pardon francoz samo. :lol: Aja, pa LP!

->iz informativnih razlogov me zanima kje se omenjalo striktno francoza
->iz tebi informativnih razlogov;ne delajo samo francozi dizle
->dobro vzdrževanje--->avto redno servisiran, menjani vsi bistveni deli, ki morajo biti menjani-->da ostanemo na splošnem nivoju
->če dizel z 100k prevoženimi zate ni "nov", je to tvoj problem, zame je nov, ob določenih pogojih seveda
->tvojemu postu se nisem čudil, preprosto neumen je bil, napisal sem da piši svoje mnenje kot svoje, stoj za njim, ne pa odgovor k drugemu mnenju, ker sam ne veš kaj napisat
->sam nisem pristaš francozov, še zdaleč ne, še vedno prisegam na dobre stare nemce
->in ja 220k km za dizla ni doben problem, če so stari passati šli 600k pkus, mislim da bodo tudi novi zdržali vsaj 300k km
še vedno pa je vse to samo moje mnenje...verjetno v realnosti ni tako...
->pa lahk kaj crkne tudi pri petih kilometrih, ali pri sto, itd...
lp :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov