Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 4:57 pm

čare je napisal/-a:sonček kdo še hod u italijo pa golfe II D ?? razen šleparji ki jih vozijo na jug pa še ti ne več za 1000 EUR dobiš v italiji trojko TD dobro edini problem so papirji za registracijo ker ni EURO 2 motor tako da če ti nasedaš "švercerjem" ki ti za 200 jurjev pripelje golfa iz italije si ti u njegovih očeh tak b**** da se njemu še ene dva tedna kar samo od sebe smeje glede opreme italijanskih modelov mi pa povej kater italijan je še kdaj kupil avto brez opreme tako da ja vsi golfi kar sem jih gledal po odpadih v ITA. so imeli tonirana el. stekla in centralnoi zaklepanje in pa tudi servo volan kaj več pa 15 let nazaj tud ni bilo za pričakovat v tem rangu

Noben ne kopuje več te golfe morda gredo bolj v promet šterke.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Pe nov 10, 2006 6:11 pm

imilet1, sem probal to izvesti na svojem golfu (ki je že dokaj "zdelan"), in mi je čep skoraj v glavo vrglo :lol: Na drugem avtu, kjer pa je dober motor, ga je pa res noter vleklo. Hvala ti ;)
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 6:22 pm

Skalaš je napisal/-a:imilet1, sem probal to izvesti na svojem golfu (ki je že dokaj "zdelan"), in mi je čep skoraj v glavo vrglo :lol: Na drugem avtu, kjer pa je dober motor, ga je pa res noter vleklo. Hvala ti ;)

.........no vidš da je to to.

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Napisal/-a Skalaš Pe nov 10, 2006 6:27 pm

Sonček, recimo, da ko ogret avto stoji in mu dodaš plin, se pokadi črno, ko pa ga spustiš, pa se pokadi modrikasto ali belkasto. To bi potem pomenilo, da so obročki zanič...ja verjetno je pri meni to edina pametna razlaga.
Kakšno viskoznost olja pa uporabljaš? Imaš pozimi kaj problemov? Jaz imam noter 10W-40 in ga kar hitro kuri, je pač motor že bolj bogi.
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 6:29 pm

Skalaš je napisal/-a:imilet1, sem probal to izvesti na svojem golfu (ki je že dokaj "zdelan"), in mi je čep skoraj v glavo vrglo :lol: Na drugem avtu, kjer pa je dober motor, ga je pa res noter vleklo. Hvala ti ;)

Pa sploh to vžiga pozim,če je zjahano,k vsi tok pravjo da ne vžigajo zjahani golfi.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 6:31 pm

Skalaš je napisal/-a:Sonček, recimo, da ko ogret avto stoji in mu dodaš plin, se pokadi črno, ko pa ga spustiš, pa se pokadi modrikasto ali belkasto. To bi potem pomenilo, da so obročki zanič...ja verjetno je pri meni to edina pametna razlaga.
Kakšno viskoznost olja pa uporabljaš? Imaš pozimi kaj problemov? Jaz imam noter 10W-40 in ga kar hitro kuri, je pač motor že bolj bogi.
Lp

Pa ti topu vžiga k stoji cca pol ure.
Da plav kadi so grelne krive

lp

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Napisal/-a Skalaš Pe nov 10, 2006 6:44 pm

Ja, presenetljivo da še vžiga, ampak moram to povedat, da imam tisto stikalo za grelne svečke vedno izklopljeno, tako da svečke ob kontaktu zmeraj grejejo. Tako, da topel, odlično vžiga, hladen pa prej malo "zavergla". V avtu je pa nov akumulator, nove bosheve svečke, drug zaganjač in pa bolj redko olje (če dam noter bolj gostega, mi pri +5°C ne vžge več). Res pa je, da ko mi, po nekaj vrtljajih seveda, pri -15°C vžge, se kakšno minuto pošteno modro kadi (ampak grelne so nove). Bolje rečeno, ustvari dimno zaveso :?
Pa še to je zanimivo, nikoli ne smem pred vžigom potegniti "zauga", ker mi ga drugače takoj zalije, potem je pa na vrsti potiskanje avta.
Sem pozabil zgoraj napisat, topel po cca. pol ure ni šans da vžge! Zato pa imam narejeno tako, da vedno greje.
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 10, 2006 7:14 pm

sonček je napisal/-a:
Skalaš je napisal/-a:Sonček, recimo, da ko ogret avto stoji in mu dodaš plin, se pokadi črno, ko pa ga spustiš, pa se pokadi modrikasto ali belkasto. To bi potem pomenilo, da so obročki zanič...ja verjetno je pri meni to edina pametna razlaga.
Lp

lp
da plavo kadi ko spusti gas so krivi obročki ne pa grelne svečke pa še pravi da mu precej olja pije

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 7:17 pm

Ti imaš motor popolnoma zrel za generalno. Čuda da ti sploh vžiga pozim.
Če topu nevžiga po cca 30 min takoj je motor slab če vžge prec je dobr to je men delalo pri obeh golfih. Toda če ti pozim vžiga in se da nekam pripeljat pust pr mah motor.
Kdaj si pa menjal grelne,ker pri men je blo isto pri prvem golfu mi je ful plav kadil,pol pa odvijem vse grelne in glejga ena ni delal zamenam in stanje je bilo normalno.
Čeprav sem imel na prvem golfu generalno.

Kaj pa pokrovček za dolivanje olja ti drži ga gor al ga vrže dol,se kaj kadi iz pokrova.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 7:19 pm

čare je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:
Lp

lp
da plavo kadi ko spusti gas so krivi obročki ne pa grelne svečke pa še pravi da mu precej olja pije

Čare: ni nujno, toda lahko so grelne ali pa obročki v njegovem primeru obročki,ker grelne je menjal. Drugač je tud moj prvi golf kadil plavo pa je bil motor ok pol sm pa zamenjal eno grelno in ni več plavo kadil.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 7:23 pm

Skalaš je napisal/-a:Ja, presenetljivo da še vžiga, ampak moram to povedat, da imam tisto stikalo za grelne svečke vedno izklopljeno, tako da svečke ob kontaktu zmeraj grejejo. Tako, da topel, odlično vžiga, hladen pa prej malo "zavergla". V avtu je pa nov akumulator, nove bosheve svečke, drug zaganjač in pa bolj redko olje (če dam noter bolj gostega, mi pri +5°C ne vžge več). Res pa je, da ko mi, po nekaj vrtljajih seveda, pri -15°C vžge, se kakšno minuto pošteno modro kadi (ampak grelne so nove). Bolje rečeno, ustvari dimno zaveso :?
Pa še to je zanimivo, nikoli ne smem pred vžigom potegniti "zauga", ker mi ga drugače takoj zalije, potem je pa na vrsti potiskanje avta.
Sem pozabil zgoraj napisat, topel po cca. pol ure ni šans da vžge! Zato pa imam narejeno tako, da vedno greje.
Lp

Pa ne mi rečt da maš pri termostatu odklopljeno stikalo...v glavnem zmeraj sveti lučka za predgretje pa tud če je topu. POsledice so lahko !!! Če je to res boš mogu še enkrat menjat grelne,ker si jih po domač......... hitr se ti bodo skurleTo mi je avtoelektričar reku pa tud mehanik.

Če boš mel odklopljeno stikalo merkaj res da ne potegneš zavga,ker ti ne bo kresnu boš mogu porint avto. To je men pred kakim mesecom naredlu pol k je pa kresnu je pa najprej plav kadu potem pa črno k hudimana sm celo naslje zakadu žal je tako pač nimaš kej.

Generalna pride cca 100-200k too je zdej odvisen kok je robu......ponavad pride še ekj druzga poleg obnove. To je pri fušarju,če ti bi delal generalno.
100 k res najmanj.
lp

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Napisal/-a Skalaš Pe nov 10, 2006 7:52 pm

Pokrovček, kot sem zgoraj napisal, ga kar tišči ven, pa še kadi se poleg. Grelne svečke so pa stare slabo leto, pač pa glede na to da dobro vžiga, verjetno še vse delujejo.
Brez odklopljenega stikala se ne upam nikamor peljat, ker tudi če grem npr. v trgovino, in ko bi se vrnil ne bi več vžgal. Tako, da rajši tvegam svečke, kot pa da avto vsakič potiskam. Ja, zauga pa bognedaj! :jao:
Aha, se pravi 100k lahko že pripravim, kriza. Generalna mi pa verjetno ne uide, ker prej ali slej jo bom moral narediti na tem avtu, ali pa tistem, ki ga bom kupil (upam da ne).
Nekaj še naj vprašam, baje se grelne svečke lahko preglejujejo, ne da bi jih bilo treba ven odvijati. Kako je s tem?
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe nov 10, 2006 7:59 pm

@skalaš jst se ne bi oziru sončkovo mnenje... ni mehanik, kar ve o avtomobilih je izvedu od drugih, tuki pa prodaja stvari o katerih še pred 1 mescom ni mel pojma

prej je biu golf2 zakon in ga je priporoču usakmu k je kupvou auto pod 500 000, zdej so zanga j***a in ga je zamenu

@moderatorji vem da je forum namenjen izmenjavi mnenj, ampak a se ne bi dal onemogočt določene člane z nekonstruktivnimi in zavajajočimi posti, ker slabšajo kvaliteto foruma
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 8:05 pm

Skalaš je napisal/-a:Pokrovček, kot sem zgoraj napisal, ga kar tišči ven, pa še kadi se poleg. Grelne svečke so pa stare slabo leto, pač pa glede na to da dobro vžiga, verjetno še vse delujejo.
Brez odklopljenega stikala se ne upam nikamor peljat, ker tudi če grem npr. v trgovino, in ko bi se vrnil ne bi več vžgal. Tako, da rajši tvegam svečke, kot pa da avto vsakič potiskam. Ja, zauga pa bognedaj! :jao:
Aha, se pravi 100k lahko že pripravim, kriza. Generalna mi pa verjetno ne uide, ker prej ali slej jo bom moral narediti na tem avtu, ali pa tistem, ki ga bom kupil (upam da ne).
Nekaj še naj vprašam, baje se grelne svečke lahko preglejujejo, ne da bi jih bilo treba ven odvijati. Kako je s tem?
Lp

Joj kok vprašanj. 100 k je za tvoj avto premal to je za une motorje k so še kukr tok ok. Vrjetno imaš že precej robu tako da računaj še na bate pa morda še bosch pumpo tk da jest rečem cca 150k najmanj raje več kot manj.
Jest bi raje golfa prodal nikar ne dalj generalne ker ti bo žal. Danes je pleha velik dobiš za 150k oz .300 k avto z vso opremo sam mal je treba spremljat oglase.
Pelji ga na sejem pa ti ga bodo Bosanci vzeli takoj še not na park palc ne bo potrebno.
Dobr tisto stikalo pač mej tako kot je grelne ne čakat 30 s pa po kresnt temveč čimprej.
Če maš stare 1 let inda že to delaš skoz so lahko pregrete-skurjene. Vn jih lahko vzameš pa sprobaš toda jest sem to nazadnje naredu pa so ble vse ok. Vn dal pa na akum. prklopu da so zažarele mal se jebeš k ne grejo vn.
Drugač ap kakšn pa je pleh?

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 8:09 pm

lublancan je napisal/-a:@skalaš jst se ne bi oziru sončkovo mnenje... ni mehanik, kar ve o avtomobilih je izvedu od drugih, tuki pa prodaja stvari o katerih še pred 1 mescom ni mel pojma

prej je biu golf2 zakon in ga je priporoču usakmu k je kupvou auto pod 500 000, zdej so zanga j***a in ga je zamenu

@moderatorji vem da je forum namenjen izmenjavi mnenj, ampak a se ne bi dal onemogočt določene člane z nekonstruktivnimi in zavajajočimi posti, ker slabšajo kvaliteto foruma

...in kdo ga slabša kot ti ko dajaš take komentarje. Vem da bi morala uporabljat ps in v nadaljevanju kr na ps.

Golf 2 jest samo svetujem ker sem imel dva in vem kako in kaj. Tisto da sem zvedu pa na forumu sem vedu že prej kajti prevrjam kok ste resni in kok znate svetovat, da smo si na čistem.
Nisem nikjer na forumu napisal, dasem mehanik temveč lahko povem samo moje izkušnje in to tud delam.
lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 10, 2006 8:17 pm

in kaj si ti za en faktor da nas preverjaš? glej jest te mam res počas že dost in bom kr povedu da nimaš pojma.In zakaj tip ne bi delu generalke a zato ker je dost pleha?ja sej tko ti delaš zato pa menjaš vsake pol leta drug avto pa a si že kdaj poštuderu da če bi si enga zrihtu in ga vozil mogoče tud ne bi blo slabo samo ne ti maš vse avte z 400 tkm(predvidevaš) pri katerih ti meče čep za olje dol ma ne vem več kaj naj rečem najbolš da neham sodelovat pa jih ti vse tuki na forumu uči samo pazi da te ne bo kdo preganjal.

P.S. pa malo se umiri glede Bosancev ker marsikdo tukaj na forumu je bosanec in bo mogoče užaljen,so pa oni čist fejst ljudje pa čeprav so nori na golf II z 400 tkm

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 8:25 pm

čare je napisal/-a:in kaj si ti za en faktor da nas preverjaš? glej jest te mam res počas že dost in bom kr povedu da nimaš pojma.In zakaj tip ne bi delu generalke a zato ker je dost pleha?ja sej tko ti delaš zato pa menjaš vsake pol leta drug avto pa a si že kdaj poštuderu da če bi si enga zrihtu in ga vozil mogoče tud ne bi blo slabo samo ne ti maš vse avte z 400 tkm(predvidevaš) pri katerih ti meče čep za olje dol ma ne vem več kaj naj rečem najbolš da neham sodelovat pa jih ti vse tuki na forumu uči samo pazi da te ne bo kdo preganjal.

P.S. pa malo se umiri glede Bosancev ker marsikdo tukaj na forumu je bosanec in bo mogoče užaljen,so pa oni čist fejst ljudje pa čeprav so nori na golf II z 400 tkm

Jest pa vas še posebaj pa tebe čare ker mi greš na kur*c morem take vn bleknt,ker mi nekaj pametujete. Jest sem pač menjal avte iz razlogov čist drugih da boš vedu. Men je tud že čist bed tle brzvezne pisat.
Kolega je bosanc pa mu rečem bosanc pa nč ne reče. Tako kot slovenc.
Drugač pa čare ne mi govort da niamm pojma,ker ni res.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 10, 2006 8:37 pm

go čare go čare :D , sonček, sprjazn se da nimaš pojma pa zaboga začn že pisat priblizno slovnicno
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe nov 10, 2006 9:14 pm

speedfreak je napisal/-a:go čare go čare :D , sonček, sprjazn se da nimaš pojma pa zaboga začn že pisat priblizno slovnicno

Halo mislte da ma čare zdej pa kr pojma vsi nimamo dovolj znanja eni ga majo pač več eni manj. Čare ti se pa ni treba tok izpostavljat tle po forumih pa tud drugi forumci pa ga hvalt k tud on nima kej dost pojma. K mu hočem neki dopovedat mi ne verjame kar pa on pove je pa kr res. Sej res čare maš še fiat tipota.

Lublančan: Ti isto kot čare sprjazn se da tud ti nimaš pojma in da nimaš ne vem kakšno znanje o avtih k te že celo večnost spremljam,berem tvoje poste in vem kakšne si pisal ja tvoja logika ampak v logiki ni vse.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov