Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr okt 18, 2006 11:00 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
kalbo je napisal/-a:Majster, sej če ne sprobaš nobenga drugega avta kot golfa dizl, itak da je oh in sploh. Jest sem pr službeni Bori zadovoljen z vsem, z udobjem pa prav gotovo ne. Pa brez skrbi, da vem, kako se volan nastavi :D

Ti pa tle človeku ponujaš prastarega golfa, namesto, da bi človeku rekel, naj se ozre po čimveč znamkah. Men je to znesl, čeprav sem Fiat Freak. Poizkusi še ti, marbit bo šlo.
Najrajš od vsega pa vozim...ne boš verjel...tvojo priljubljeno znamko....VW Karavelo.

Aja pa pr 1000 in več kilometrih v enem dnevu, te more pa vse bolet v tahudi merčki, kaj te ne bo v golfu, tko da ne nakladej!

Dej se malce zamislit na tvojimi besedami, predvesm pa ne govori neumnosti in ne sodi o stvareh, ki ti niso znane

Govoriš, da je PUNTO dovolj udoben za slabih 500 km poti (DOMŽALE - MURTER), v MERCEDES-u te pa vse boli po 1000 km. Dej se malo zamislit nad svojo izjavo.
Mimogrede - prejšnji vikend sm naredil z GOLF-om blizu 1500 km - sobota izlet v Bavarsko prestolnico dobrih 1000 km, v nedeljo v Dalmacijo dobrih 400 km - pa nobenih bolečin. Sicer imam takšnih relaciji kr precej, pa nikoli težav, bolečin in podobnega. Torej če ti stvari niso znane, jih nisi preizkusil - ne govori neumnosti

Glede - ponujaš "prastarega" GOLF-a - GOLF 3 generacije in PUNTO 1 generacije sta glede na čas lansiranja dve leti narazen, kar pomeni, da PUNTO je v tem primeru tudi PUNTO konstrukcijsko "prastar". Da je v avtomobil večjega razreda na splošno boljši je tudi splošno znano - FIAT pa jasno kot konkurenco ne punuja PUNTO ampak druge modele.

Pa tudi tvoja bojazen, da vozim samo GOLF-a je povsem odveč - je zgolj tvoja povsem zgrešena ideja.

LP

Pa ne mi rečt da si žel s sej veš s kerim avtom.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če okt 19, 2006 6:37 am

Majster, dej nehi no. Kje med navedenimi avtomobili, ki jih priporočam si pa videl puntota? Še Fiata ni zraven. Miško dej usedi se v svojega Golfa Dizl, zapni plug pa pejt orat.

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Če okt 19, 2006 1:01 pm

Evo pa sem dobil avto. In sicer Peugeota 106 1.0, letnik '99 z kar nekaj opreme (1× airbag, centralno zaklepanje, el. pomik stekel, avtoradio). Hvala vsem, ki ste svetovali. Lp in srečno!

Uroš

:D
Priponke
DSC01418.JPG

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če okt 19, 2006 1:08 pm

dobr si to kupil, lepo zgleda ;)

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Če okt 19, 2006 1:17 pm

naj ti dobro služi! :D
Slika

Slika

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če okt 19, 2006 3:43 pm

Vso srečo ti želim. Dobro si kupil.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 19, 2006 4:45 pm

kalbo je napisal/-a:Majster, dej nehi no. Kje med navedenimi avtomobili, ki jih priporočam si pa videl puntota? Še Fiata ni zraven. Miško dej usedi se v svojega Golfa Dizl, zapni plug pa pejt orat.

Samo največji kmet brez zemlje lahko kej takega sproducira - mimogrede pri nas orjemo s traktorji ... verjetno jih pri vas še videli niste - ne vem v katerem zahojenem kraju daleč od civilizacije ti živiš da ne ločih avtomobilov od kmetijske mehanizacije :lol:

Ja - in nism rekel da si priporočal - samo odzval sm se na tvoje mišljenje o "prastarem" GOLF-u - avto, ki je dve leti ali kakšno več starejši ni nujno, da je tehnično "prastar"

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 19, 2006 4:45 pm

oorosh je napisal/-a:Evo pa sem dobil avto. In sicer Peugeota 106 1.0, letnik '99 z kar nekaj opreme (1× airbag, centralno zaklepanje, el. pomik stekel, avtoradio). Hvala vsem, ki ste svetovali. Lp in srečno!

Uroš

Veliko srečnih km :tomidelej:

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če okt 19, 2006 4:49 pm

oorosh je napisal/-a:Evo pa sem dobil avto. In sicer Peugeota 106 1.0, letnik '99 z kar nekaj opreme (1× airbag, centralno zaklepanje, el. pomik stekel, avtoradio). Hvala vsem, ki ste svetovali. Lp in srečno!

Uroš

Veliko srečnih km :tomidelej:

LP

x2
izbral si isto kot jaz...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če okt 19, 2006 4:55 pm

kalbo je napisal/-a:Majster, dej nehi no. Kje med navedenimi avtomobili, ki jih priporočam si pa videl puntota? Še Fiata ni zraven. Miško dej usedi se v svojega Golfa Dizl, zapni plug pa pejt orat.

Samo največji kmet brez zemlje lahko kej takega sproducira - mimogrede pri nas orjemo s traktorji ... verjetno jih pri vas še videli niste - ne vem v katerem zahojenem kraju daleč od civilizacije ti živiš da ne ločih avtomobilov od kmetijske mehanizacije :lol:

Ja - in nism rekel da si priporočal - samo odzval sm se na tvoje mišljenje o "prastarem" GOLF-u - avto, ki je dve leti ali kakšno več starejši ni nujno, da je tehnično "prastar"

LP

Ej pa golf 2 d ti ni avto ampak en traktor. Veš sm zadnjič šel nekam k enmu ličarju pa se ful prpelem z golfom pa mi un reče veš to je traktor. Jest vrjamem to da je to traktor . Pa brez zamere
Sorry za tale ooff topic

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Če okt 19, 2006 7:10 pm

Hvala vsem za lepe želje. Imam pa manjši problem z avtoradiom kenwood KRC-378R (kasetar), am...očitno sem ponesreči pritisnil neko tipko in zdaj mi display ne deluje? Kako to zrihtati? Anyone? :) :?

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh So nov 11, 2006 7:40 am

Da malce obnovim temo....

Prijatelj kupuje prvi avto, na razpolago ima 500k sit, od avta pa pričakuje vsaj 1× airbag, servo volan (po možnosti, če je manjši avto je lahko brez) in servisno knjigo. Aja, pa rekel je, da bi rad imel motor nekje od 60-80 KM (1.2-1.4). Torej kaj bi mu priporočili? Ker sam ne ve veliko o avtomobilih, jih pa rad vozi me je prosil, da malo povprašam tukaj na forumu. Včeraj sva se pogovarjala in avto, ki si ga želi je nekaj v stilu mojega 106, lahko tudi malo večji z bolj poskočnim motorjem (npr. Golf 3&co.).

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So nov 11, 2006 9:22 am

no saj potem tako ni vprašanje... saxo VTS :D 8)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh So nov 11, 2006 9:52 am

Saxoja sem mu tudi jaz priporočil. Čeprav mislim, da bo zanj dovolj že 1.1 (60 KM). Fante namreč v avtošoli vozi golfa V 2.0 TDI in zadeva leti kot sneta sekira in hoče imeti močnejši avto- po vzoru golfa. Ampak mislim, da bo tistih 60 KM zanj dovolj, že 50 KM je dovolj (primer mojega 106)- imam srečo, da sem se učil voziti na cliotu 1.2.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov