Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Ford Puma 1.7

Napisal/-a RR To nov 28, 2006 6:34 pm

A imamo kakega uporabnika tega avtomobila? :?

Zanima me kako se obnese Yamahin agregat 1.7 s sistemom VVT (EXUP), se pojavljajo kakšne napake....
Menda ima zelo dobro podvozje in posledično lego na cesti :shock:
Kaj pa karoserija?

Hvala in lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Ford Puma 1.7

Napisal/-a Mad To nov 28, 2006 8:56 pm

RR je napisal/-a:A imamo kakega uporabnika tega avtomobila? :?

Zanima me kako se obnese Yamahin agregat 1.7 s sistemom VVT (EXUP), se pojavljajo kakšne napake....
Menda ima zelo dobro podvozje in posledično lego na cesti :shock:
Kaj pa karoserija?

Hvala in lep pozdrav ;)
... kolega ga je imel in je bil poskočen ne prepožrešen držal dobro in za nekoga, ki se vozi v paru ne dveh ;) ... v redu zadeva ... Ze-Tec motorji so odlični imel sem ga na Fiesti 1.8 16v cca 50000 km kot lastnik - pred menoj je imel že tri trde lastnike zato sem delal dosti na podvozju - počene puše na volanski letvi in potrgani objemki na stabilizatorju zadnjega mosta :P ... menjal : roke zglobi mortizerji menjani diski in ploščice ...edini poseg v motor : je imel enkrat menjano tesnilo glave pri cca 240000 km prodal sem ga na 300000 in sedaj ga vozi kolega že tri leta brez tikat motorja se pravi je na 400000 km cca. menjal je sklopko in menjalnik motorja pa ni tikal razen 1 x letno mora menjati senzor pretoka zraka - to jim je hiba ;) a-ja ... olja ne pije ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To nov 28, 2006 11:15 pm

No, potem je motor res super, kot sem pričakoval.... tnx

Kdor še kaj ve, je dobrodošel :D

Lp ;)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To nov 28, 2006 11:39 pm

Ford se pri vsakem svojem izdelku veliko posveča podvozju, zato imajo kar vsi odlično lego in vozne lastnosti.
Ta 1.7 motor, ki se bil narejen v sodelovanju z Yamaho, pa sicer Ford-tunerji veliko uporabljajo za osnovo pri tunanju svojih Zetec motorjev v Focusih. Nekaj ključnih delov namreč paše na ostale Zetec motorje.

Oblikovno je Puma tudi simpatična, osebno tudi nekoliko bolj kot konkurent Opel Tigra. Če je pravilno spuščena kot recimo ta http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=9644 je pa 1A. Po drugi strani pa vprašanje, če nižanje ne vpliva negativno na lego. :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To nov 28, 2006 11:59 pm

milankregar je napisal/-a:Ford se pri vsakem svojem izdelku veliko posveča podvozju, zato imajo kar vsi odlično lego in vozne lastnosti.
Ta 1.7 motor, ki se bil narejen v sodelovanju z Yamaho, pa sicer Ford-tunerji veliko uporabljajo za osnovo pri tunanju svojih Zetec motorjev v Focusih. Nekaj ključnih delov namreč paše na ostale Zetec motorje.

Oblikovno je Puma tudi simpatična, osebno tudi nekoliko bolj kot konkurent Opel Tigra. Če je pravilno spuščena kot recimo ta http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=9644 je pa 1A. Po drugi strani pa vprašanje, če nižanje ne vpliva negativno na lego. :P
... nižanje ne - lahko pa z trdoto amortizerjev presežeš in je preveč nervozen ;) taki avti so za piste kjer se pred dirko peljejo z pometači gor pa dol pa kjer so ovinki premazani z gumo brez grb brez lukenj speglani ker če ti tak avto malo poskoči sredi ovinka ga težko spet zravnaš ... delaš vse z nohti :D

L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Sr nov 29, 2006 9:23 am

Enkrat sem se peljal z pumo 1.4, pa me avto ni preveč navdušil. Najbolj me je motila notranjost, ki je taka kot v stari fiesti. Kolega, ki pa še zdaj vozi omenjeni avto, je pa z njim zelo zadovoljen.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr nov 29, 2006 1:18 pm

Evo še nekaj od Top Gear-a
http://video.google.com/videoplay?docid ... 9104268273

Tega ne poskušajte doma, bi se reklo. :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov