Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kristjank
Nov uporabnik

Nakup Passata ' NASVETI PROSIM !

Napisal/-a kristjank To dec 12, 2006 10:45 am

Pozdravljeni! Kupujem Pasata in sicer

VW Passat 1.9 TDI, diesel motor, 1896 ccm, 81 kW / 110 KM. KM ima 178000 letnik je 1998 (prva reg 1999) in narejen je bil ta vecji drugi servis, ki ga imajo passati, ob teh kilometrih (tako trdijo, kako najhitreje preverim).

Zanima me kaj vse še moram pregledati na avtomobilu, oz. na kaj moram biti pozoren ob ogledu(kak vidim če je bil karamboliran itn). Glede na to, da se bom zadolžil in ne bi rad avto imel na servisu več, kot pa v uporabi. Prosil bi za nekakšne nasvete VAS izkušenih mačkov! Very Happy

Najlepša Hvala za vso pomoč !

lep pozdrav

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To dec 12, 2006 10:47 am

A maš mogoče kakšno sliko ali link, kje se avto prodaja, ali pa se avto prodaja od privat osebe?
BMW E46

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank To dec 12, 2006 10:52 am

privat.. je.. .samo tak me zanimajo nasveti itn...

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To dec 12, 2006 11:02 am

Meni se zdi to malo malo kilometrov za takšen avto, saj ni nujno da ma več, samo ljudje, ki kupujejo diesle ponavadi naredijo dosti več kilometrov, kaj je oni drugi lastnik ali še prvi?
Gledaj ali je avto redno servisiran, servisna poštemplana, glej datume servisov, najbolše pa da raskiraš nekaj keša, če se prodajalec strinja in avto pelješ enemu mehaniku ali pa na pooblaščen servis da ti povedo mnenje oz. da avto pregledajo pa pol takoj veš kakšen del je že pri koncu ali pa če treba kaj menjat. Pa kakšen je filing ko se pelješ, če klima deluje brez problema, zavore, vsa svetila, če volan nima lufta, ker pri takih kilometrih znajo že biti prednje vilice bol švah, končniki....
BMW E46

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To dec 12, 2006 11:06 am

Morem te opozorit na to če veš da pri teh modelih rade crkujejo roke, ki jih je spredaj kar :o vem pa to iz lastnih izkušenj! Drugače pa avto dobr, tud pleh vzdržljiv! Za motor bi ti pa lahko poveda samo za 1.8T ;) ! Če kupš ti želim čimveč varnih kilometrov in čimmanj problemov! :D
__+__ 2FAST 4YOU__+__

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank To dec 12, 2006 11:46 am

kolko se kaj sučejo cene rok! in kako bi ugotovil al so hin al ne... Sicer pa če niso preveč drage.. tudi ni sile... bolj me skrbi motor, rja, .... kaj naj gledam.. da bo to ok... kak bi kilometre preveril... lahko kje priklopim na računalnik .. itn..

tnx

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh To dec 12, 2006 11:53 am

Lahko se pa zmeniš z lastnikom,pa pelješ na amzs, kjer majo dva servisna paketa prav za nakup rabljenega avta in ti pogledajo vse kar se da. En paket je malo bol okviren stane okrog 20jurjev, zelo podroben pa okrog 40. Nekaj takšnega, čist točno nevem.
Če misliš avto kupit se ti splača to, pa pol zihr veš pri čem si.

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank To dec 12, 2006 12:15 pm

Hvala za nasvete!
In ja našel sem ga na www.avto.net! Tako da mi ga lahko malo bolj skomentirate:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1159245

lp

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank To dec 12, 2006 12:16 pm

leoCar je napisal/-a:A maš mogoče kakšno sliko ali link, kje se avto prodaja, ali pa se avto prodaja od privat osebe?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1159245

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To dec 12, 2006 12:56 pm

Cene za roke so odvisne al hočeš original al ponaredek! Baje so original vse za eno stran okol 200.000, js pa kr ponaredek raje menjam 5x ko pa 1x original, ker crkne tak prbližno isto (vem iz izkušenj)! Za ponaredek so pa različne cene, men jih en zrihta 30% ceneje, zato je fajn če poznaš koga ko prodaja avtodele!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank To dec 12, 2006 1:33 pm

hehe ! Niso poceni ! .. Kako dolgo pa drži tak komplet enkrat ko mejnaš!

DRUGO PA PROSIM, ČE MI ČEKIRATE OGLAS NA AVTO.NET-u in mi povejte če je vreden ogleda in nakupa... (linkec 2 topica višje)

HVALA!HVALA!HVALA!HVALA!

simonc
Nov uporabnik

Napisal/-a simonc To dec 12, 2006 5:42 pm

A je ta avto uvožen? Preveri!! Kolega je pred tremi leti kupil takega passata (TDI, 110KM), ravno tako v neki avtohiši. Prodajalec je zagovarjal, da avto ni bil uvožen, realni kilometri, ... Po pol leta se je izkazalo kaj je bilo z avtom: na števcu jih je imel 148k, po pregledu na Prscheju v LJ so jih ugotovili čez 300 000, menjal je roke, generalna na motorju, turbina je itak šla prva,... Potem je tipa srečala pamet in je avto začel prodajat. Vsak, ki ga je klical je najprej vprašal po kilometrih in pa po barvi vozila. In ko jim je dejal, da je moder - temno moder kot tvoj, je zanimanje takoj padlo!
Namreč velja, da so bili temno modri, beli in rdeči passati večinoma službeni avtomobili , uvoženi in s tem primernim številom kilometrov!
Pelji avto k nekomu, ki mu lahko zaupaš, da ti ga dobr pregleda. Če je vse ok, je to drgač dober avto!!

LP

kristjank
Nov uporabnik

Napisal/-a kristjank Sr dec 13, 2006 7:25 am

Najlepša hvala!

Avto sem si ogledal! In moram rečt, da je na internetru dosti lepši kot v realnosti. Zgleda da je bi butjen od spredaj in slabo pokitan :) da ne omenjam laka in ostalih razlik. Luči so bile menjane, gor so dane nekakšne rabljene luči, kar je vidno po paraboli in dosti temnejših fokusih.

V notranjosti je sicer ohranjen! AMpak .. definitivno ni vreden nakupa !

Hvala vsem za nasvete in pomoč!
lp
Kris

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Sr dec 13, 2006 6:39 pm

kristjank je napisal/-a: AMpak .. definitivno ni vreden nakupa !

pametno!

passatov se prodaja ohoho. če dovolj dolgo iščeš, slej kot prej najdeš dobrega.
kolega ga je iskal več mesecev in na koncu smo kupili lepega z realnimi km na drugem koncu slovenije. pa se je splačalo.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe dec 15, 2006 5:56 pm

pri jarcu nebi kupil rabljenega avta pa če mi dajo 30% popust... polek tega da ima napihnjene cene so še tam taki bleferi, da sami sebi verjamejo na čelu z precenjenim gospodom Hrastom. Glede na to da grem dosti krat na sprehod in mimo Jarca redko kdaj vidim kakšen rablen avto, ki ni dobesedno razfuk*n. Ma pa dosti krat parkirane zgodaj zjutraj pred samim salonom rablene VAG avte z nemškimi proba tablicami.

lp.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov