Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Alfa Romeo 147 1.6

Napisal/-a RedBull™ Sr dec 20, 2006 10:12 pm

Tkole je,počasi malce gledam,ker bo treba neki kupit,pa mi je v oči padla ena Alfa Romeo 147 1.6 105 konj.

Mogoče kdo ve,kolko pride material za glavni servis (jermena,napenjalci,vodna črpalka itd.)

Je imel kdo izkušnje s MP3 D.O.O.
TRŽAŠKA CESTA 329

dobre ter slabe lastnosti avtomobila so?

pa ne me na AR forum pošiljat,ker tam zaenkrat "opa" nisem registriran :)

In koliko so še kaj vredne te reči,letnik je pa 2001?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo Sr dec 20, 2006 11:10 pm

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr dec 20, 2006 11:19 pm

Raje kupi 2.0 motor, ker pije približno isto , le da leti malo bolje :)
Avto je jebački, pelje se ok , ampak se ga moraš navadit...
Glej, da imaš notri BOSE system zvočnikov , pa kakšen leder je tud fajn...
Več opreme ko imaš, bolj je...Samo res, ne 1.6 kupovat ... Ok , je res, da je registra
cija malo cenejša, ampak to ne odtehta užitkov, katere ti da 2.0TS Selespeed :p

stardo
Novinec

Kraj: SG

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Če dec 21, 2006 6:39 am

Registriran ali neregistriran na Alfa forumu, verjetno boš tam še največ zvedel od lastnikov...

2 kolega imata 1.6 Avto je zadovoljivo hiter (gre pa 2.0 neprimernoi bolje) poraba je podobna ;) Razlika v registraciji je pa tudi tudi... :)

Pokvarljivost: Odvisno od km in ohranjenosti, načeloma zelo dober avtomobil, ki nebi smel imeti prevelikih zahtev po dragem vzdrževanju, odlična lega na cesti...dober avto...no kakor za koga, predlagam, da se greš z parimi peljat, da boš dobil občutek kako naj bi izgledala dobro ohranjena in delujoča 147...slaba lastnost je malce slabša preglednost v vzvratna ogledala(zadaj)...če mi še kaj pade na pamet od slabših lastnosti bom pa dopisal..tole je bolj na brzino...

p.s. 105 konjska nima variatorja, kar pomeni en strošek manj, pa malo slabše gre avto...za ostale cene materiala pa pokliči na Veita...

p.s.2 Zakaj nebi kupil JTD??
555

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Če dec 21, 2006 7:22 am

pridi na forum, tam bos izvedel prakticno vse.

kar se pa servisov tice imas varianto: uradni in neuradni. na anketi, ki se je odvijala pred casom na alfa forumu, sta se najbolje odrezala mislim da zega in stepancic (poklici tja in bos zvedel cifro), na alfa forumu pa bos od kaksnega lastnikaa zeljenega konjicka dobil tudi info za neuraden servis.

pri izbiri motorja pa: 105 je zelo korekten avto za 100 konjckov, ne mores pa pricakovati super sportnika. ce pa izbiras med 1,6 120km in 2,0 150 pa izberi slednjega. vse je stvar okusa, pojdi in pelji. mogoce te bo ze 105 konjski zadovoljil?

tudi paleta dieslov je zelo zanimiva, ze navadna jtd-ka gre zelo dobro, m-jetka pa res super.

Lego ima pa ta avto tako ali tako super. tukaj ne mores zgresit.

lp Luka

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če dec 21, 2006 11:27 am

delam premalo kilometrov letno,da bi kupil JTD-ja. Sem že sinoči bral malce AR forum,tako da sem nekaj reči izvedel na novo.

Nekje sem bral da je bil pri vseh modelih alf 147 problem tesnilo glave,kjer je hladilna tekočina prebila tesnilo in stekla v cilinder. Baje da so bile glave premalo privite. Vsaj tako piše v autodati,na forumu pa nisem nikjer zasledil govora v tej smeri. Ve še kdo o tem,če se je to rado dogajalo?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če dec 21, 2006 11:37 am

Malo off-topic: 147 se mi ni nikoli dopadla... prevec zensko mi deluje. Ni to avto za tipe :lol:

Pri nakupu je najbolj pomembna voznja z avtom. Dobro je, ce imas koga s sabo, ki bo tocno vedel kaj je za pogledat. Testna voznja naj traja najmanj 15minut. Tako bos vec ali manj lahko opazil vse kar se dogaja z avtom.

Cena velikega servisa je okoli 150K. Kaj dosti manj bo tezko.

Pri TS motorjih moras pazit predvsem na nihanje obratov. Ce so obrati skos stabilni, se pravi v prostem teku na okoli 900. In ob dodajanju iz spuscanju gasa padejo spet tocno na 900 in nic ne zanihajo gor in dol, je OK. Ce skacejo, je lahko vec vzrokov in to od 10K pa do 200K stroskov! Zdej, avto bo kljub tej napaki normalno vozil, je pa motece!

Pred nakupom ga pelji na tehnicnega. Das tistih nekaj jurjev in ti ga pregleda neodvisni mehanik. Vsaj vidis ali je tehnicno brezhiben :D

Se tole, alfa ni nikoli bila ekonomicen avto. Ce mislis sparat, potem to ni avto zate! Alfico moras razvajat ;)

Kar se tice moci, je tistih 105KM cisto dovolj za normalno in tudi hitrejso voznjo. Vsaj pri meni je bilo tako, da bi vec konjev potreboval samo ene parkrat na leto, ko se "duvas" s katerim na A-C. :twisted: Pac odvisno kako mislis vozit.

LP
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če dec 21, 2006 10:52 pm

105 Km je premalo za ta avtek.Zadeva je kar težka in boš samo po nepotrebnem zgubljal bencin šlo bo pa povprečno.Glavni adut teh motorjev je, da nimajo variatorja in posebaj pri 1.6 motorjih je posebno občutljiv.Variator je 40k+delo, ki ga je pa ogromno.Lega avtomobila je super, volan je odličen, materiali so IMO dobri,mogoče malo utesnjenosti, ki mene ni motila...
Kar se pa 2.0 motorjev tiče obstajajo pa razne zgodbe...zelo dobre in tudi zelo slabe...
lp ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov