Malo off-topic: 147 se mi ni nikoli dopadla... prevec zensko mi deluje. Ni to avto za tipe
Pri nakupu je najbolj pomembna voznja z avtom. Dobro je, ce imas koga s sabo, ki bo tocno vedel kaj je za pogledat. Testna voznja naj traja najmanj 15minut. Tako bos vec ali manj lahko opazil vse kar se dogaja z avtom.
Cena velikega servisa je okoli 150K. Kaj dosti manj bo tezko.
Pri TS motorjih moras pazit predvsem na nihanje obratov. Ce so obrati skos stabilni, se pravi v prostem teku na okoli 900. In ob dodajanju iz spuscanju gasa padejo spet tocno na 900 in nic ne zanihajo gor in dol, je OK. Ce skacejo, je lahko vec vzrokov in to od 10K pa do 200K stroskov! Zdej, avto bo kljub tej napaki normalno vozil, je pa motece!
Pred nakupom ga pelji na tehnicnega. Das tistih nekaj jurjev in ti ga pregleda neodvisni mehanik. Vsaj vidis ali je tehnicno brezhiben
Se tole, alfa ni nikoli bila ekonomicen avto. Ce mislis sparat, potem to ni avto zate! Alfico moras razvajat
Kar se tice moci, je tistih 105KM cisto dovolj za normalno in tudi hitrejso voznjo. Vsaj pri meni je bilo tako, da bi vec konjev potreboval samo ene parkrat na leto, ko se "duvas" s katerim na A-C.

Pac odvisno kako mislis vozit.
LP