Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Renault Laguna 3.0 24V

Napisal/-a AVX To dec 26, 2006 11:31 am

No zdaj tisti, ki imate renojeve lagune točni ta tip lagun, ki imajo 207 konjev, me zanima nekaj. Vsi pravijo da računalniki oz. elektronika neki zajebava. Da skos neki crkjuje. Ali je to res ali ni in na kaj morem biti pozoren pri nakupu malo rabljenje lagune npr letnik 2001. Pa drugače, kako je vodljiva na cesti. Poraba kolikšna je zdj če možno da navedeta mestna vožnja in pa podeželska to tak veste, kaj mislim.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To dec 26, 2006 11:36 am

Ja govora je bilo o DCI dieselskih različicah, da majo probleme, kar se tiče benzinskih motorjev pa so največja hiba vžigalne tuljave vsaj pri 4 cilinderskih motorjih.
Ti V6 motorji še sigurno bazirajo na starih blokih od espaca, safrana, ki so bili kar vzdržljivi.
BMW E46

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd To dec 26, 2006 12:17 pm

matka ma navadno laguno II 1.6 16V za katero je placala 4.5 mio pa lahko recem samo da ji je ze 2x crknu komplet racunalnik tak da so mogl zamenjat celga hudica...
avto je star mislim da 4 leta v tem casu je crknilo:

2x komplet racunalnik MENJAN !
-senzor za pritisk tlaka j**e ze skoz
-obcasni lightshow na armaturi (elektronka v renaultu je drek)
-voznikova šipa ni hotla vec gor in dol, popravilo 65 jurjev lol, sm mislu da se bom zjokal od smeha ^^
-na tehnicnem me model poklice u kanal pa mi pokaze totalno razmajano roko al kaj in mi je odsvetoval voznjo domov kajti prednje levo kolo bi se lahko odlomlo stran...
-elektronka ogledal neki tud j**e
-lol ja sj res: parkrat se ji je MED VOZNJO UGASNIL AVTO !!!! kar pomeni ADIJO SERVO in Bremze sploh ne primejo vec nic tako da bi se kmal zaletela !
-u prostem teku misteriozno nabijanje obratov
-prebijanje zadnjih luci (another light show)
-slab elektronski vzig
-vsak mesec menjam eno od prednjih žarnic lol u suzukiju sta mi obe zdrzali 7 let :P
-aja tud zadnje lucke kr lepo crkavajo
pa se kaksne malenkosti

prej je mela pa megana.... se prej pa cliota...
z vsemi sama kurceva j***a tak da jaz renaulta ne povoham niti od dalec
pa ona lepo vozi ce bi jaz vozil toti drek tak kot mojga swifta GTI pol bi avto pomoje razpadu ze zdavnaj... mogoce imamo izjemno smolo...
ane ko ti model pokaze kako se un zglob k je kolo fiksirano gor premika za 1cm levo desno potem se mal zamislis zakaj si placal 4 mio... lahko bi bilo:
imam tezko nogo bi vozil pac tisti vecer malo hitreje po ovinkih mogoce kaksne luknja pa bi bla obremenitev na kolesu velka bi se zlomlo tist jaz bi poletel z 170 u gmajno pa bi u cajntgu pisalo: zaradi neprilagojene hitrosti in neobvladanja vozila zletel s ceste in umrl na kraju nesrece, hvala lepa za tak avto ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To dec 26, 2006 12:29 pm

laguna 1.6 16v ima isto osnovo kot clio 1.6 16v; motor, elektronika, ..... pri men je vse brez težav že skoraj 2 leti, razen tukjave sem moral originalne zamenjat pa je mir. itak pa 3.0 in pa 1.6 motor nimate veliko skupnega.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To dec 26, 2006 12:41 pm

težava je, da se osnovno zavarovanje+AOplus giblje 300-330 tisoč, cestnina pa je 47 tisoč, se pravi skoraj 400 tisoč. seveda to za 100%, če pa imaš že 50% bonitete pa si zmagal. jaz delam s tem avtom na tem, da pridem vsaj pri kasko na 50%.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov