Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo So dec 30, 2006 8:41 am

Primoz_86 je napisal/-a:Lahko malo pokomentirate zakaj ne FIATA? :roll:

V primerjavi s francozi in korejci ni nič slabši, kvečjemu boljši

Prostoren, majhna poraba, poceni vzdrževanje, zanesljivost, veliko karoserijskih delov na odpadih, bil je avto leta......

Jaz poleg Puntota priporočam še Cliota 1.4, s106-ko pa nimam izkušenj.

vse lepo in prav res da je poceni vzdrževanje saj paše kar nekaj delov od zastave 101 ;) pa tud tako so deli za fiata poeni, samo glede zanesljivosti pa nebi tuki razpravlu :lol:
....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So dec 30, 2006 10:08 am

Micra... Imamo jih že od 80tih dalje in to res dela kot urca...Resda nimaš tolk velik poceni delov na odpadih kot pri Fiatu, sam, hej, ne prideš v situacijo, da bi jih sploh rabil :D Žre zelo malo, če vzameš racimo 1.3 motorček potegne kot sam vrag, s plehom nobenih problemov, nikoli nas ni pustila na cedilu, v glavnem po mojih izkušnjah en velik plus za Micro.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So dec 30, 2006 11:27 am

Prostoren, majhna poraba, poceni vzdrževanje, zanesljivost, veliko karoserijskih delov na odpadih, bil je avto leta......

Zato, ker je elektronika na kratko povedano zanič. Takih j**c, kot jih ima znanec s tem avtom pa še ne.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So dec 30, 2006 1:13 pm

ghostrider je napisal/-a:

Zato, ker je elektronika na kratko povedano zanič. Takih j**c, kot jih ima znanec s tem avtom pa še ne.

Ne vem no. 160kkm smo naredili s Puntom 55 letnik (kupili smo novega) 1994 brez kakršnega koli problema z elektroniko ali motorjem. Morda so res problemi z elektroniko, ker kot jaz vem je bosheva. Če se ne motim imajo isto elektroniko tudi peugeot, renault, tako da mora biti teoretično vse isto sranje

Če bi jaz odločal za podoben avto bi zaradi pozitivnih izkušenj brez pomisleka spet vzel Puntota.
Zadnjič spremenil Primoz_86, dne So dec 30, 2006 1:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So dec 30, 2006 1:22 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:

vse lepo in prav res da je poceni vzdrževanje saj paše kar nekaj delov od zastave 101 ;) pa tud tako so deli za fiata poeni, samo glede zanesljivosti pa nebi tuki razpravlu :lol:

Glede zanesljivosti sem že nekakjkrat povedal, zanima pa me kateri deli od Z101 pašejo na puntota? Motor in menjalnik sta čisto druga, pod pokrovom motorja ni niti enega podobnega dela (morda edino zavorna pumpa), prednje in zadnje roke so drugačne, itd. Vem da pašejo edino prednji diski, bi bilo pa fajn da napišeš, ker ima sorodnik eno Z101 po delih na podstrešju, pa bi bilo lepo če bi lahko kakšen del porabil za Unota, ker so večinoma kot novi

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So dec 30, 2006 1:32 pm

tisti je tudi 94 letnik. Da naštejem: motorček od centralnega mu dela le še eden, sprednja leva šipa se odpre samo napol, desna sploh ne dela, elektronika v mašini je porazna - tukaj lahko argumentiram poceni vzdrževanje: 55ksit za en nevemkakšen regulator, ki je kasneje crknu. Reku je, da bi nazaj kupu katrco, če bi dobu kšno ohranjeno, ker je bla neprimerno boljša.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So dec 30, 2006 1:58 pm

ghostrider je napisal/-a:tisti je tudi 94 letnik. Da naštejem: motorček od centralnega mu dela le še eden, sprednja leva šipa se odpre samo napol, desna sploh ne dela, elektronika v mašini je porazna - tukaj lahko argumentiram poceni vzdrževanje: 55ksit za en nevemkakšen regulator, ki je kasneje crknu. Reku je, da bi nazaj kupu katrco, če bi dobu kšno ohranjeno, ker je bla neprimerno boljša.

Glede centralnega zaklepanja in pomika šip mu reči naj preveri če se niso pretrgale žice med vrati in karoserijo zaradi pogostega prepogibanja. Sm že videl tak primer. En delujoč motorček od centralnega zaklepanja lahko dobi pri meni za eno pivo. Sicer je od unota, a je najverjetneje enak.

Glede na to kar si naštel so to malenkosti ki se dajo porihtat v parih urah. Lahko pripelje tudi do mene, pa mu zrihtam v nekaj urah, če so res le žice (ponavadi).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov