Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So dec 23, 2006 11:49 pm

smo se z mazdo 6 pr 150 zaletel (aquaplaning iz ene v drugo ograjo)

tisti da so odpovedali parkirni senzorji tko da verjetno tudi ebd ni delu pa sploh se niso varostne blazine odple...

sej verjetno je varn sam še vseen mu ne zaupam tko ko volvotu. pomoje ma pa porabo nižjo ko volvo.

volvo daje večji prestiž in status v družbi ;)

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr dec 27, 2006 6:03 pm

Vozim Mazdo 6, sicer bencinarja 1.8 in ne dizla (točno tak model, ki je na ADAC supertestu na 100.000 km najbolj zanesljiv avto, ko ni imel niti ene same napake oz. minus točke). Kupil sem jo rabljeno, zdaj po enem letu in prevoženih dobrih 15.000 km lahko avto le pohvalim. "TE" oprema ima praktično vse: 8x airbag, vse el. šipe in ogledala, avt. klima, tempomat,... Pri 75.000 km sem menjal prednje ploščice (gor so bile še prve!), zadnje niso zrabljene niti do polovice. Če to primerjam s prejšnjimi avtomobili, je razlika kot dan in noč. Rezervni deli, če seveda kupuješ "aftermarket" variante kot npr. Nippan parts, Kashiyama co. ipd. so tudi poceni in nič manj kvalitetni kot originalni (za prednje ploščice sem dal naprimer slabih 9 tisočakov). Z avtom nasploh ni bilo dosedaj niti enega problema, samo redni servisi. Dizel sicer ni tako nepokvarljiv kot bencinar (kot pri vsaki znamki), več o tem in o problemih dizlov se lahko prebere na mazda forumu. Ena manjših pomankljivosti dizla je npr. tudi ta, da potovalni računalnik kaže premajhno povprečno porabo goriva kot v resnici. Zakaj pri bencinskih različicah kaže povprečno porabo pravilno, nevem.

Za Volva ne bom govoril, ker ga nisem imel, nisem ga niti nikoli vozil, sigurno pa ne more bit slab avto. Bratranec je sicer imel S40 (starejši model), s katerim je imel kar dosti problemov, ampak en tak primer zagotovo ne more biti odraz celotne znamke. Edino to je pa res, da so servisi in pa rezervni deli dražji kot pri mazdi.

Vzami tisto kar ti je bolj všeč - po možnosti na podlagi testnih voženj, z nobenim ne boš zgrešil. ;)
Antiznačkar po prepričanju

krawl
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Re: Mazda 6 ali Volvo S60

Napisal/-a krawl Če jan 04, 2007 11:02 am

yecora je napisal/-a:Navdušujem se nad dizli. Niham med Mazdo 6 in Volvom S60. Letnik 2003. Imate kaj izkušenj s servisi, problemi, ceno, udobjem in podobnim?

Vozil na kratko Mazdo 6 diesel z 120 KM. Zrel avto, zelo prijetna, udobna vožnja. Pod "kožo" se sicer vidi kje so Japonci šparali: motorni pokrov se osloni na šipko kot pri jugecu, prtljažnik precej ceneno tapeciran.

Volvoja 60 d5 sem vozil od kolega - z načipanimi 185 KM je zelo hiter, bolj kot izrazit športnik mi deluje kot suverena limuzina za dolge ture. Prijeten zvok dizla, ki včasih spominja celo na ameriške V 8. Do 200.000 km nobenih omembe vrednih težav, poraba pod 7 litri povsem realna.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov