Vozim Mazdo 6, sicer bencinarja 1.8 in ne dizla (točno tak model, ki je na ADAC supertestu na 100.000 km najbolj zanesljiv avto, ko ni imel niti ene same napake oz. minus točke). Kupil sem jo rabljeno, zdaj po enem letu in prevoženih dobrih 15.000 km lahko avto le pohvalim. "TE" oprema ima praktično vse: 8x airbag, vse el. šipe in ogledala, avt. klima, tempomat,... Pri 75.000 km sem menjal prednje ploščice (gor so bile še prve!), zadnje niso zrabljene niti do polovice. Če to primerjam s prejšnjimi avtomobili, je razlika kot dan in noč. Rezervni deli, če seveda kupuješ "aftermarket" variante kot npr. Nippan parts, Kashiyama co. ipd. so tudi poceni in nič manj kvalitetni kot originalni (za prednje ploščice sem dal naprimer slabih 9 tisočakov). Z avtom nasploh ni bilo dosedaj niti enega problema, samo redni servisi. Dizel sicer ni tako nepokvarljiv kot bencinar (kot pri vsaki znamki), več o tem in o problemih dizlov se lahko prebere na mazda forumu. Ena manjših pomankljivosti dizla je npr. tudi ta, da potovalni računalnik kaže premajhno povprečno porabo goriva kot v resnici. Zakaj pri bencinskih različicah kaže povprečno porabo pravilno, nevem.
Za Volva ne bom govoril, ker ga nisem imel, nisem ga niti nikoli vozil, sigurno pa ne more bit slab avto. Bratranec je sicer imel S40 (starejši model), s katerim je imel kar dosti problemov, ampak en tak primer zagotovo ne more biti odraz celotne znamke. Edino to je pa res, da so servisi in pa rezervni deli dražji kot pri mazdi.
Vzami tisto kar ti je bolj všeč - po možnosti na podlagi testnih voženj, z nobenim ne boš zgrešil.