Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Ne dec 31, 2006 2:55 pm

Mi lahko kdo pove, kako se vozijo golfi IV dizli, kakšne so izboljšave napram dvojki ali trojki (razen v elektriki in tresenju armaturne plošče :? )?
Katerega predlagate TDi-ja ali SDI-ja? Pospeški mi sicer niso pomembni, tako da...povejte mnenja, izkušnje (dobre ali slabe). Kupoval bom pa do letnika 2001. Hvala.
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Ne dec 31, 2006 2:58 pm

če je avto k nov pa ja dam zan brez blema 500k aja pa honde crx take kt je bla una če ni zlaufana je vredna svojga dnara če pa je zdelana pa dam za njo max 50k al pa še maj

sicr pa WV ÜBER ALES!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne dec 31, 2006 3:17 pm

Skalaš je napisal/-a:Mi lahko kdo pove, kako se vozijo golfi IV dizli, kakšne so izboljšave napram dvojki ali trojki (razen v elektriki in tresenju armaturne plošče :? )?
Katerega predlagate TDi-ja ali SDI-ja? Pospeški mi sicer niso pomembni, tako da...povejte mnenja, izkušnje (dobre ali slabe). Kupoval bom pa do letnika 2001. Hvala.
Lp

Za sdi-ja pravijo, da kratice pomenijo "samo da ide" :) Ce ti hitrost in pospeski niso pomembni, verjetno te ne bi motili njegovi slabi pospeski..... Nekaterim ljudem je vazno da jih avto pripelje na cilj in jih ne zanima hitrost..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Ne dec 31, 2006 3:38 pm

Kaj mate to neke WV. Wagenfolk al kaj?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne dec 31, 2006 4:34 pm

Skalaš: Vidm da se odločaš o nakup novejšega avta, hočem ti samo rečt, da velik sreče pri nakupu tega avta pa vzemi si čas toda ne kopuj sam ker to ni golf 2 k vsak butec ve v kakšnem stanju je temveč vzemi si res čas s seboj magar vzemi mehanika ali pa se zmeni, da ga mu boš pripeljal na ogled, avto je treba dvignit toda za moje pojme je že dovolj če pogledaš podvozje. Posebaj bodi previden na spodnji del motorja tam ponavad zveš preproste odgovore imajo pa nekateri vse zbuškano spodaj. No jest se spovnem pred letom k sem kupoval hyundaja in ta možakar k ga je prodajal sem se zmenil po telefonu da ga pridem pogledat, parkiranga je imel v garaži, no sej drugač ga je zapeljal ven pa sem šel en krog okol avta ter še nazadnje pogledal spodnji del motorja takrat pa se je ta možakar razburil češ da kaj imam tam za iskat sem reku nč hvala lepa za ogled, če se bom odločil za nakup vas pa obvestim, ter rekel nasvidenje no seveda tega avta sploh nisem šel več gledat,niti poklical nisem,
Sem šel že takorekoč velikokrat kupovat avto pogledat pa to pa je bilo za moje pojme že dovolj en krog okol avta, podvozje sam pokukam ter notranjost iz tega potem lahko sklepam v kakšnem stanju je avto, kako se je delalo samo včasih se pa ujameš,ker dejansko ne veš ali je bil avto tik pred prodajo glancan ali pa je bil že od vsega začetka lepo vožen. Bi pa rade volje šel s kom mal pogledat avto toda bojim se da za brezveze,ker se vsi skoraj da lažejo po telfonu.
Ah več ob vprašanjih.

Kako se vozi golfa 4 tdi
Preprosto tako kot dvojko td sam. Nesemeš mrzuga tiščat, topuga ne smeš takoj ugašat,ker se še turbina vrti. Drugač pa samo gas
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Ne dec 31, 2006 5:12 pm

lenivec je napisal/-a:in žal jih tudi ne zanima kolona ki jo vlečejo za sabo...
take podhranjene avte je treba zakonsko prepovedat

tako je. avte ispod 100ks bi treba nehat izdelovat, ne vem zakaj so dobri a mogoče pol litra manj kurijo goriva. delajo pa kolone. sam potem so tu tud tovornjaki ki delajo še večje kolone

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne dec 31, 2006 5:45 pm

viola je napisal/-a:

tako je. avte ispod 100ks bi treba nehat izdelovat, ne vem zakaj so dobri a mogoče pol litra manj kurijo goriva. delajo pa kolone. sam potem so tu tud tovornjaki ki delajo še večje kolone

Tole je pa izjava leta. :D :D :D
Pa kaj je z vam bo še več mrtvih mogl bi več avtov narest po 60 km in ne avta z več kot 100km. Dlih tako lahko greš, po regionalki z 55 km avtom 150km/h
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne dec 31, 2006 5:51 pm

Skalaš je napisal/-a:Mi lahko kdo pove, kako se vozijo golfi IV dizli, kakšne so izboljšave napram dvojki ali trojki

Sam imam Golfa IV 1.9TDI letnik 2000, čipanega na 150 KM in je ravno včeraj prevozil svoj 150 tisoči kilometer. Pelje se solidno, moči ne manjka, kuri relativno malo. Občutek v dizlu je drugačen od občutka v bencinerju zaradi težjega motorja. Težji motor se pozna tudi pri legi na cesti, kjer avto v ostrih ovnikih rad podkrmari, včasih (ob pretiravanju) pa zna presenetit s prekrmarjenjem. Ob normalni vožnji se ni bati ne enega, ne drugega.

Kar se tiče samega motorja poznam enak motor v Passatu, z več kot 200kkm in še vedno dela brez problema, tako da se ni treba ničesar bati. Ko je mrzel ropota in se mu tudi nekaj pozna na moči, sploh preden turbina zagrabi.

Če boš kupoval, ti svetujem TDIja. SDI je malo podhranjen kar te bo verjetno motilo, razen če voziš striktno po omejitvah in zelo redko prehitevaš. Je pa tako, da so rabljeni Golfi večinoma dražji od konkurence. Nekaterim gre to zelo v nos.

Če te pa konkretno zanima, pa PM pošlji, pa se lahko zmeniva za kakšen krog.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne dec 31, 2006 6:31 pm

viola je napisal/-a:

Pa koliko sta vidva stara? 16? :roll: Sedaj je moč direktno odvisna od kolone ki jo povzroča avto, vam se pa vsem nekam mudi v božomater :roll: Dajte se zbrihtat malo, preden nastane še večji offtopic.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Po jan 01, 2007 9:43 am

Sej SDI ni slab motor,končna se kar razvije,je pa res da v dragu zaostaja za Golf 2 D,še Yugo 55 je bil dost hitrejši ;)

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš Sr jan 03, 2007 10:33 pm

Hvala fantje, odločil sem se za SDI-ja, glede na to da sem imel prej Golfa II D. V glavnem mislim, da bo zadosten "luksuzni korak" naprej napram prejšnjemu. Sem si pa enega že zacahnil da tako rečem, v petek pa hitro ponj :-P
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 03, 2007 11:01 pm

Če smo že pri SDI-ju ki ima 64 je več kot dovolj močen da slediš prometnemu toku in ne delaš kolone za seboj.Ni pa to neki hitri avto, vsekakor da ne, pa tudi pred prehitevanjem kakega tovornjaka je dobro stvar malo premislit...ampak kolone pa še ne dela pod nujno :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jan 04, 2007 9:56 pm

lenivec je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:
viola je napisal/-a:

Pa koliko sta vidva stara? 16? :roll: Sedaj je moč direktno odvisna od kolone ki jo povzroča avto, vam se pa vsem nekam mudi v božomater :roll: Dajte se zbrihtat malo, preden nastane še večji offtopic.

no pa mi povej prosim kaj je bol nevarno, tekoč promet, al en traktor na čelu kolone ki dela nemalo voznikov za sabo živčne.

Avto ni čisto nč kriv, če voznik iz takega ali drugačnega vzroka ne zmore hitreje peljat.

In če ga nisi zmožen prehitet pomisli nase oz na to, da mogoče sam nisi sposoben prehitet ali lahko pa imaš sam en podoben traktor

Sicer pa : zadnje hude nesreče na naših cestah govorijo o tem, da so največja nevarnost vozniki s tvojim načinom razmišljanja. Nestrpen voznik z malo izkušnjami, ki bi rad s tistimi 100 "konji" pod pokrovom dokazal, da je car, če se skozi naselje pelje 150 km/h, če se v dežju pelje z 200 km/h in podobni podvigi ... rezultat pa so smrtne žrtve - na žalost tudi nič krivih sopotnikov in ostalih udeležencev, uničene družine in življenja ljudi, ki so tako ali drugače povezani z žrtvami. Pomisli, kako bi ti bilo, če bi zaradi enega takega norca izgubil punco, ženo, mamo, očeta, brata, prijatelja ...

Potrpljenje, strpnost, ...pomisli samo na to, da boš nekoč sam tisti star ata, ki dela kolono pred tabo !

LP

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če jan 04, 2007 10:07 pm

Mojster Miha :bow

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jan 05, 2007 1:54 am

Točno tak! Potrpljenje je božja mast ;) Vsako prenapenjanje, sekiranje in nervoza za volanom načenja živčni sistem človeka, slabi imunost, nas apreminja v živčne razvaline in skrajšuje življensko dobo ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov