|pikec| je napisal/-a:Kot sem povedal: z avtom nisem imel nobenih težav, prav tako vem za veliko ljudi, ki jih ni imelo. Če pa si ti ne znaš popravit centralnega zaklepanja, ali pa električnega pomikanja šip, potem pa ni nujno, da velja tako tudi za vse ostale. Verjemi, ne rabiš bit mcgayver, da se znajdeš. če se ti zdi 7 litrov dosti, potem ne vem koliko ti pije uno? z takim motorjem lahko vsaj traktor prehitiš brez, da imaš 500m cestišča pred sabo fraj. servise sem pa sam delal pri domačem mehaniku, tako da stroškov ni bilo.
sicer pa sem dal samo predlog, nakup je pa pač stvar vsakega posameznika. jaz osebno se rad peljem v udobnem avtu, z nekaj elektronike, ki pripomore k prijetnejši uporabi, brez kakrpšnih koli čričkov v avtu.. avto tudi ni malček, tako da se 4 ljudje udobno peljejo in tudi prtljažni prostor je dokaj velik. vse to lahko imaš tudi v 16let starem avtu za 100 tisoočakov.
sicer pa vsakemu svoje.
lp in brez zamere.
Tistih motorčkov ipd ni problem porihtat. Očistiš kolektor in dela. Problem je, če ti odpove elektronika ( mislim računalnik + kar spada zraven in ne CZ, el šipe ipd), se pokvari lambda, katalizator, servo volan, el. bencinska pumpa itd. Uno s 60km na fergazer mi pije 5,5L tako da mi je 7L dosti. 5,5L je na relaciji 50km pri hitrosti cca 100km/h. Malo je predelan fergazer, tako da je z originalnim verjetno malo večja
Pospeške ima spodobne, saj tehta le 800kg. Tudi 180km/h sem že šel z njim. V 15 letih se je 3x pokvarila membrana za predvžig (2500SIT/komad). Okvare ponavadi niti ne opaziš, le poraba se dvigne za kakšen liter. Zamenjat je bilo treba še ležaj alternatorja, to pa je vse.
Sedi se bolje kot v Citroenu C3 (ga imamo doma, tako da vem kaj govorim), pri 170km/h se da v avtu normalno pogovarjat. Motor dela tišje kot pri Puntu mk1, s katerim sem tudi dosti prevozil. Črički pa so, ja, ampak se že po nekaj tednih navadiš :P
Ker se veliko ukvarjam z elektroniko (gradim razne stroje, audio opremo ipd) ji ne zaupam

Kar se varnosti tiče je tvoj predlog res boljši, z unotom ga ni dosti za srat, ker je pleh kot od konzerve. Do konca faxa ga nameravam obdržat zaradi nizkih stroškov, ko pa dobim službo bom nabavil kaj drugega predvsem zaradi varnosti
Glede odpadov: Jaz na odpadu še nisem videl take mazde, uno pa je na odpadu vsak peti avto

Forum je namenjen izmenjavi mnenj, tako da nimam kaj zamerit

Lp