Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dvorsakd
Nov uporabnik

Kraj: brežice

nakup opel vectre diesel

Napisal/-a dvorsakd Po jan 08, 2007 10:23 am

rad bi kupil opel vectro c diesel 2.2 ali 2.0 za prib 11000 eur pa me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje z tem avtomobilom

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Po jan 08, 2007 10:56 am

stric je imel vectro 2.0dci in je zelo zadovoljen...avto teče ko urca...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 08, 2007 12:56 pm

dci!? od kdaj ma pa opel dci motorje?
Slika

Uporabniški avatar
cat
Nov uporabnik

Napisal/-a cat Po jan 08, 2007 3:14 pm

Vectra 2.0 DTI, pri hiši zadnjih 160kkm, edini poseg na motorju je bila menjava vodne črpalke in LMM
Omega 2.2 DTI, vozim zadnjih 180kkm, na motorju menjane gumice povratnih vodov in traverzna tesnila.
Glede na stroške goriva, registracije, gum in rednih servisov vsi izredni stroški niso niti omembe vredni

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jan 08, 2007 3:21 pm

imamo 2,2 DTI, 125 KM Vectro, letnik '02. Saj je vredu drgač, vendar se mi zdi motor precej len - rabi en cajt da dobro potegne. Pa v 5. prestavi se ne da tako lepo peljati 90 ali 100, ker se takrat motor vrti pod 1700 obrati in nam se je enkrat pri tem prižgala lučka za nivo olja. (ne pritisk, ampak nivo). Poraba pa je 6 - 7 litrov, sodeč po računalniku. Se mi pa dopade to, da ti (če imaš potovalni računalnik) opozori na katerokoli luč, ki ne deluje. Razen za osvetlitev tablice. Jezik sporočil na potovalnem računalniku se da preprosto menjati, brez da ga pelješ na kak servis. Tudi originalni radio je pripravljen za priklop na mobitel inštalacijo. izgleda da je pri našem bilo montirano tako kot treba, saj se izpisuje stanje telefona tudi na ekranu. Daljinsko zaklepanje je takšno, da s enkratnim pritiskom odkleneš le voznikova vrata, potem pa še enkrat stisneš in odklene vsa vrata. Prtljažnik ima svoj gumb na daljincu. Mislim pa da se da vse to sprogramirat in spremenit na servisu, če še nima tega. Če dalj časa držiš gumb za odklep, se bodo odprle vse šipe; če držiš gumb za zaklep pa se bodo zaprle. In če koga zapreš in zakleneš v avto z daljincem, ta ne bo prišel ven za nobeno ceno, naj stiska noter kaj hoče. Dopade se mi tudi to, da ko odkleneš prtljažnik (daljinec ali gumbi pri ročaju vrat) se prižgejo luči za osvetlitev tablice in kar lepo osvetlijo pot pod nogami.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po jan 08, 2007 5:28 pm

@ sebaveh

Opozorilo za nedelovanje luči, za odprta vrata in pritljažnik ima že moj avto, ki je star 12 let. Pa nima potovalnega računalnika. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jan 08, 2007 5:54 pm

Verjamem, le da ti Vectra točno izpiše in nariše katera žarnica je crknila in katera vrata so odprta. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jan 09, 2007 6:59 pm

Tako kot pri meni. :P

Točno pokaže ali so odpta voznikova, sovoznikova ali zadnja leva ali desna ter seveda pritljažnik, za pokrov motorja pa ne kaže. Prav tako pokaže za vsako žarnico posebej oz. levo in desno mi ne loči. Če se na primer prižge da ne dela stop luč, morem sam pogledat ali je to leva ali desna. Imam tut osvetljeni obvolanski ročicim, serijsko, to še pri nobenem drugem avtu nisem videl.

No pa dost OT in hvaljenja. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

georges
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a georges To jan 09, 2007 10:09 pm

No jaz mam sedaj 2.2 DTI GTS Vectro en mesec in lahko rečem, da sm zaenkrat navdušen. Res se dobr pelje, pa tut k je prej en omenil, da ne vleče dobr :? ne vem od kot mu to... .okol 90 v peti prestavi je mogoč res mal malo obratov, ampak se da peljat Drugih stvari ti pa zaenkrat nebi znal povedat.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr jan 10, 2007 4:06 pm

vozil sem 2.0DTi in motor ni kaj prida poskočen, kot recimo VAGov 1.9TDi. 2.2 DTi še nisem imel priložnosti vozit, sem se pa že peljal v njem (omega) in je bil kar fajn občutek. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov