Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ted
Nov uporabnik

Nakup peugeota 307 HDI SW

Napisal/-a ted Ne jan 07, 2007 7:54 pm

no po eni nesreči in totalki avta sem bos, zato se sprvaljma k nakupu avta, rabim plac in o avtih kar neki vem (ampak useen raje 2x slišim kot nikoli)... imel berlingota s katrim sva bila res ok kolega hehe, ugaja mi ker nikoli ne zmanjka prostora,...zato je tud kak hdi 90km, 03 letnik, v igri. so okoli 2 miljona oz. malenkost več dobim solidnega z okoli 60000 prevoženimi.

je pa šee na dilema, 307sw mi je všeč že od takrat ko prišel na trg, ker cene padle, je avto letnika 03 hdi 90 in 110 km nekje v istem rangu cenovno, oz. dobrih 2.300.000 pa do 2.550.000... ima pa neprimerno več opreme od berlingota, placa skoraj podobno + panoramska streha ki daje res avtu nekaj posebnega in na splošno je avto bolj avto.

dilema pa ostaja,tko da sem že kr neki kritik slišal o 307-ki, o berlingotu tudi a praktično poznam dosti folka pa jih slednji dobro služi, no motorja sta ista zakaj take razlike v zanesljivosti če so sploh ja. če dodam 100 do 200 tisoč imam že neprimerno več avta s 307sw-jem.

hvala in upam da konkretne odgovore, ne une.baba kazala in bla bla bla..pač izkušnje iz prve roke in kolk km in kolk problemov če so bili...ne le copy paste iz forumov, to mi ne bo merilo, pol nebi nič kupu sploh, ker usi neki šimfajo, hkrati pa nič na svetu ni popolno.

LP Tadej.

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Po jan 08, 2007 4:23 pm

ne vem mogoče butasta tema sam useeno me zanima..če ima kdo izkušnje s tem avtom oz hdi-j na splošn.... lp

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Po jan 08, 2007 5:34 pm

Mislim, da bos tukaj dobil vec odgovorov. :D
Lp, Gorki

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Po jan 08, 2007 6:18 pm

gorki je napisal/-a:Mislim, da bos tukaj dobil vec odgovorov. :D

tnx...sem siku pa nisem tega našu..foruma napreč...hvala še 1x

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup peugeota 307 HDI SW

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 08, 2007 7:49 pm

ted je napisal/-a:no po eni nesreči in totalki avta sem bos, zato se sprvaljma k nakupu avta, rabim plac in o avtih kar neki vem (ampak useen raje 2x slišim kot nikoli)... imel berlingota s katrim sva bila res ok kolega hehe, ugaja mi ker nikoli ne zmanjka prostora,...zato je tud kak hdi 90km, 03 letnik, v igri. so okoli 2 miljona oz. malenkost več dobim solidnega z okoli 60000 prevoženimi.

je pa šee na dilema, 307sw mi je všeč že od takrat ko prišel na trg, ker cene padle, je avto letnika 03 hdi 90 in 110 km nekje v istem rangu cenovno, oz. dobrih 2.300.000 pa do 2.550.000... ima pa neprimerno več opreme od berlingota, placa skoraj podobno + panoramska streha ki daje res avtu nekaj posebnega in na splošno je avto bolj avto.

dilema pa ostaja,tko da sem že kr neki kritik slišal o 307-ki, o berlingotu tudi a praktično poznam dosti folka pa jih slednji dobro služi, no motorja sta ista zakaj take razlike v zanesljivosti če so sploh ja. če dodam 100 do 200 tisoč imam že neprimerno več avta s 307sw-jem.

hvala in upam da konkretne odgovore, ne une.baba kazala in bla bla bla..pač izkušnje iz prve roke in kolk km in kolk problemov če so bili...ne le copy paste iz forumov, to mi ne bo merilo, pol nebi nič kupu sploh, ker usi neki šimfajo, hkrati pa nič na svetu ni popolno.

LP Tadej.

Glede na zapisano bi raje izbral BERLINGO.

Le agregat - če je seveda možno povečat proračun - bi zamenjal in izbral 1,6 HDI

LP

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Po jan 08, 2007 10:39 pm

misliš v smislu uporabnosti ali zanesljivosti za berlingeca. meni sicer ful ok, ker če še stajliš malo lahko iztopa veliiko bolj kot honde, ki morajo bit stajl če ne ni to to hehe.
okol agregatov pa...ima kolega 1.6 in drugi 2.0 in sta praktično za vožnjo identična...j epa res da en 16 veltilar in z novejšo tehnologijo in malo malo manjšo porabo, ampak ok tolk daleč do 1.6 hdo še ne dosežem žal. se pa oziram za kakih 2.0 z 60000 km prevoženimi..in čipom ki bi dal dodatnih 20 konj in manjšo porabo. nek optimum, rsr že ve kaj mu paše..in menda zna bit tako problem rešen.

no ja sej stari hdi tud še niso za v koš...sem pa človek ja ki dosti luto okol in bi rad imel prostor...pač šport in rekviziti ga rabijo.

makedam
Nov uporabnik

Napisal/-a makedam Sr jan 10, 2007 6:45 pm

kako lahko primerjaš to dvoje.

vozim xaro break hdi 90 in moram rečt, da je motor dober, ampak bi mu prov pršu hladilnik polnilnega zraka in s tem 110 konjev. moj avto ma 1300kg to pomen da so pospeški do 100 solidni pol pa bolj žalost. Pri 110 je bistvena razlika, ker leti ko strela.

307 sw je težji avto cca 1500 kg, zato ti ne priporočam 90 konjca, ampak 110. Bratranec ima 90 km sw in je skrajno nezadovoljen z zmogljivostmi ali drugače, avto ne gre nikamor (za tak rang avtomobila). To je avto z zelo dobrim podvozjem in udobjem limuzine.

Berlingo je pravo nasprotje. To ni nič druzga kot tovorno vozilo. Volan leži, previsoko sediš, zadaj je sedenje skrajno neudobno in utrujajoče, višina avtomobila je za povprečnega voznika popolnoma neuporabna (edino, če se seliš).

zanimivo pa je, da večino ljudi, ki vozi berlingota, hvali zadevo ko zmešan.

Je pa res, da obstaja še bolj neudoben avto kot je berlingo in sicer, kangoo.
To je pa en najslabših avtov.
počasi pa po desni

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Če jan 11, 2007 10:23 am

ne primerjam udobja, primerjam prostor in če za isto ceno dobim več opreme in placa mal manj, oz obratno pač naredim en kompromis. da je avto že blizu osebnega, razn sedenja in volana pa drži, neudoben dejasnko ni. pač eni imamo radi kompromise in najdem velik + v berlingotu, sem ga imel do nedavnega.
sicer nisem dirkač pa mislem da lahko čist normalno ta dva avta primerjam, me pa bolj zanima uporabnost in poraba ter zanesljivost, peugeota vsi neki zanilujejo da crkujejeo berlingo oz. citroen pa je boljši kao.

ne mislem kakih vojn imet sam če bi užitke isku v vožnji bi gledu alfe, bmw, honde...
pač le prašam o zanesljivosti kako je s tema dvema avtoma..pač izkušnje iz prve roke...

pa LP :)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če jan 11, 2007 10:40 am

Na tvojem mestu bi vzel 307 SW 110km HDI, tega avta skoraj ne moraš primerjati z berlingom, ker je dosti lepši in pa nudi več udobja, tudi meni se zelo dopadejo 307SW-ji, je napol karavan, limozina in enoprostorec. Kar se tiče zanesljivosti pa mislim da nimaš kaj zgrešiti, HDI motorji so kar zanesljivi.
BMW E46

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če jan 11, 2007 10:42 am

sam imel 307 hdi (90 km) in je avto kar len...

če pa kupuješ vzemi raje 110 (sploh sw ki je še težji), je razlika kar vidna...

avto je bil star 5 let in je delal brez problema(seveda redni servisi in pravilno negovanje :D ), z motorjem pa nikoli nobenih problemov...

lp

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če jan 11, 2007 10:42 am

teta ga ma zdele že 3 leta. hdi 90 sw, kot je že bilo napisano je zelo podhranjen, kuri cca 6.5 - 7 litrov. Udobje je dobro, edin dvakrat je zatajila elektronika.
LP

ted
Nov uporabnik

Napisal/-a ted Če jan 11, 2007 12:16 pm

jony je napisal/-a:teta ga ma zdele že 3 leta. hdi 90 sw, kot je že bilo napisano je zelo podhranjen, kuri cca 6.5 - 7 litrov. Udobje je dobro, edin dvakrat je zatajila elektronika.
LP

no ja primerjam glede na ceno ne pa na splošno, se zavedam da sta različna..... no sam una o hdi 2x elektronika zatajila, ...ok sej to normalno hehe. za pugeot ...upam da ne no hehe.
socer pa me mika hdi 307-itak pa 110 km ja. hvala ..čimveč realnih podatkov izkušenj, bom vesel....

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če jan 11, 2007 12:25 pm

ja sigurno ima tudi 110 km manjšo porabo , posledica večjaga navora...

drugače pa sem bil s peugeotom zadovoljen, sploh prostornost na sprednjih sadežih, dober pregled(veliko vetrobransko steklo), relativno majhni stoški...

ps. NE POZABI: drugače pa se kvarijo svi avtomobili, brez izjem...
(veliko odvisno od same uporabe in sreče :mrgreen: )

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov