Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MrJerry
Nov uporabnik

Hatchback do 9000 EUR

Napisal/-a MrJerry Če jan 18, 2007 9:08 am

Kupujem rabljen avto za okvirno 9000 EUR. V izboru so Renault Megane II Coupe, Alfa Romeo 147, Ford Focus, eventuelno se Citroen C4, Toyota Corolla ali Honda Civic

Zelene lastnosti:
letnik 2003 ali novejsi
bencinski motor z okrog 100KM (1.6 motorji)
najvec 80000km
klima, zracne blazine, ABS, servo volan
nekaramboliran
dobro ohranjen
s potrjeno servisno knjigo

Iscem dodatne nasvete in koristne namige glede omenjenih vozil.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če jan 18, 2007 10:55 am

Glede teh ,ki si jih naštel so za moje pojme vsi vredu avti ,vrjetno nimaš kaj zgrešit saj so vsi bolj kot ne novi. Če bi se sam odločal bi res samo gledal na udobje ,obliko -kateri je bolj všečen , opremo v bistvu vzel bi avto v katerem bi se najbolje peljal z največ opreme. LP
AH NI NAM LAHKO!

MrJerry
Nov uporabnik

Napisal/-a MrJerry Če jan 18, 2007 11:09 am

Hvala za odgovor. Da povem malo vec. Dejansko se je tezko odlocit. Renault mi je simpaticen, ker mi je vsec zunanjost, ker imam z njimi dobre izkusnje in ker poznam dobrega serviserja.

Alfa se mi zdi zanimiva, ker je pac Alfa, ampak z dolgorocnega stalisca se mi pa ne zdi najboljsa izbira.

S Fordi imam zelo malo izkusenj, ampak Focusa zadnjih let hvalijo kot enega najboljsih avtomobilov v tem razredu.

Citroen C4 je prenov in ga bom zelo tezko dobil, Corolla mi je tako tako, Civici pa se tudi zacnejo sele pri visji ceni.

Se dodatno vprasanje: z brskanjem na forumu sem dobil se dodatno idejo. Za moj budget lahko dobim tudi BMW 318, ce se zadovoljim s kako leto starejsim (2000, 2001) in v okolici 100.000km. Kaj menite o tem?

Avto sicer uporabljava dva, zato bi tudi s hatchom prisla skozi. Kupujeva ga zase in ga nimava namena prodati naprej. Zato iscem nekaj zanesljivega, udobnega in varnega, pa tudi solidno zmogljivega, primernega za daljse relacije s polnim prtljaznikom potovalk in podobno...
Recimo: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=848677#

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če jan 18, 2007 11:38 am

kaj pa 307-ka.....z 1.6 16V mašino (80kW/109 konjev)?.......men je ful fajn.....in niti slučajno ni tolk problemov z njo kot je blo naprimer z dizli. :D

BTW....važn, da ma ta bmw sam 60 k kilometrov :o :lol:

MrJerry
Nov uporabnik

Napisal/-a MrJerry Če jan 18, 2007 11:44 am

Ce se moram odlocit med Renaultom in Peugeotom, rajsi vzamem prvega. Poleg tega mi 307 izrazito ni vsec.

Ravno to, kar si izpostavil, me skrbi pri BMWjih. Sploh pri trojkah, ker jih ima svega i svasta folk, z njimi svega i svasta pocne in potem se lepo spoliran in posesan znajde pri nekem prodajalcu.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jan 18, 2007 11:51 am

Bmw je avto za teranje, gre ko sneta sekira in po pomojem nemore biti narobe kaj z motorjem!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 18, 2007 1:00 pm

Če imaš fajn mehanika, vzemi renaulta, če ti je avto tudi sicer kul. Kolega ti bo lahko pomagal tudi pri nakupu, pa še glede kasnejšega servisiranja si lahko siguren, da bo narejeno, kot je treba, po normalni ceni.
Protonika ima bullbar.

MrJerry
Nov uporabnik

Napisal/-a MrJerry Če jan 18, 2007 1:51 pm

Ja, vedno bolj se nagibam proti meganu. Ponudba je v tem cenovnem razredu odlicna, pa se dokaj `sensible' se mi zdi. Nimam se dovolj na TRju, da bi si lahko privoscil obnasanje na nivoju desetletnika :D

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če jan 18, 2007 2:29 pm

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Hatchback do 9000 EUR

Napisal/-a Mojster Miha Če jan 18, 2007 3:24 pm

MrJerry je napisal/-a:Kupujem rabljen avto za okvirno 9000 EUR. V izboru so Renault Megane II Coupe, Alfa Romeo 147, Ford Focus, eventuelno se Citroen C4, Toyota Corolla ali Honda Civic

Zelene lastnosti:
letnik 2003 ali novejsi
bencinski motor z okrog 100KM (1.6 motorji)
najvec 80000km
klima, zracne blazine, ABS, servo volan
nekaramboliran
dobro ohranjen
s potrjeno servisno knjigo

Iscem dodatne nasvete in koristne namige glede omenjenih vozil.

Treba je vedet kaj pričakuješ od avtomobila - svetujem ti, da si avtomobile ogledaš, preizkusiš in izbereš kar je zate "naj".

Osebno bi brez veliko razmišljanja med naštetimi izbral HONDO - po mojem prepričanju je na kratko "naj" glede vseh lastnosti, ki jih pričakuješ od avtomobila.
TOYOTA je spet odličen avto, nima pa tako poudarjenega športnega "karakterja", FORD je v tem poglavju dober predstavnik, nekoliko zaostaja (napram TOYOTI in HONDI) glede zanesljivosti.
Slednja lastnost po statistikah sodeč (pa tudi člankih v medijih in izkušnjah lastnikov) ni vrlina ostalih kandidatov. Zato "ne hvala".

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jan 18, 2007 3:41 pm

MrJerry je napisal/-a:Ce se moram odlocit med Renaultom in Peugeotom, rajsi vzamem prvega. Poleg tega mi 307 izrazito ni vsec.

Ravno to, kar si izpostavil, me skrbi pri BMWjih. Sploh pri trojkah, ker jih ima svega i svasta folk, z njimi svega i svasta pocne in potem se lepo spoliran in posesan znajde pri nekem prodajalcu.

Ne moreš primerjat MEGANA, 307 .... z BMW serije 3 - povsem drug avto, od razreda, lastnosti, zmogljivosti, kakovosti, zanesljivosti, vzdržljivosti

In če iščeš avto za "teranje" je bolje razmislit o kakšnem BMW 323, kot o MEGANU, 307 in podobni druščini - če iščeš "low budget" pa obratno

LP

MrJerry
Nov uporabnik

Napisal/-a MrJerry Če jan 18, 2007 6:44 pm

Mojster Miha, hvala za odgovore.

Tole z BMom je bil zgolj preblisk... Vcasih, ko razmisljam, vtaknem zraven se kaksno eksoticno opcijo, da ne ostanem znotraj okvirjev.

Glede Honde in Toyote se popolnoma strinjam, kar si napisal, zal pa na spletu ne dobim pametne ponudbe. Vec kot toliko denarja, kot sem napisal, pa si ne morem privosciti.

Hvala za nasvete, mislim pa, da bom kar Meganea vzel.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov