Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Nakup avta do 3000 eur

Napisal/-a soso To jan 23, 2007 11:42 pm

Mati se je odločla ,da zamenja avto, ker je njen passat že malce star 93 l. kjub temu ,da še vedno odlično služi pri 240.000 km ,bi imela nekaj novejšega. Zdaj avti naj bi bli vsaj 96 -97 in gor ,če se kaj dobi, obvezno mora imeti klimo,servo. Pravi ,da nima zdaj neke znamke v glavi ,sam avto mora bit malce večji ,kr je navajena bla do zdaj na karavana in ji bi blo hecno v kaki jajčki ( twingo npr. ) . Sicer nek izbor je ,ampak če bo kakšna ideja iz vaše strani in ,da zraven napišete zakaj , pa tudi ni nič narobe ( odpade hyundai,honda,kia,daewoo). Evo pa še avti ,ki bi nekako prišli v poštev ( moč do max 85 kw):
Citoren xsara, Mazda 323 F , Nissan Almera ali Primera, P406 in mogoče celo Laguna. Zdaj mogoče bo kdo rekel ,da ti avti niso najbolj primerljivi med seboj ,ampak to zdaj ni pomembno. Dajte prosim za vse napisat kakšne so kaj okvare -hibe , stroški vzdrževanja ,poraba. Glede udobja in same vožnje se bomo pa sami odločli ,ko bomo šli na testne vožnje. LP
AH NI NAM LAHKO!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jan 24, 2007 10:56 am

Za Nissana bi po mojem s pomočjo iskanja izbrskal podatek, kateri letnik so tisti avti, za katere lahko rečeš, da je japonc, kot se šika. Mislim, da zagotovo okoli te letnice, ki jo ima v mislih tvoja mami.
Meni se zdi odgovor skoraj na dlani - nissan primera karavan. Velika prednost je veriga, kar pomeni, da ni klasičnega velikega servisa. Samo vprašanje, koliko je karavanov tega letnika sploh pri nas kaj naprodaj. Drugače je pa meni tudi na zunaj zelo zelo lepa stara toyota corolla karavan.
Navadnih primer je pa na izbiro kar nekaj po okvirno tej ceni, ki si jo navedel. Malo poglej. Se mi zdi, da almere niso nič cenejše, čeprav so manjše.

Aja, zakaj je izločila hondo? Ni korejska znamka, ampak japonska.
Zadnjič spremenil protonika, dne Sr jan 24, 2007 12:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Protonika ima bullbar.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr jan 24, 2007 11:05 am

Nissan primera, mel sem letnik 98 1,6 100km in sem bil zelo zadovoljen, ma verigo, ki jo ni treba menjavati, pogleda naj manšete na polosovinah, ki se rade vtrgajo, to je pa tudi vse, kar se mi je pripetilo v 70kkm, kot sem jo jaz vozil. Oče pa vozi že drugo primero, pa ni redno servisirana, se pač menja samo olje in pa filter na vsake 15000, pa mu do sedaj še ni nič crknilo, ma pa 106kkm, prejšnja pa je imela 155kkm samo sem jo jaz karamboliral totalka. Nissana ti lahko le toplo priporočam, zelo hvaležni avti, rabljenega dobiš za majhen denar, služi ti pa še lahko dolga leta.
BMW E46

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr jan 24, 2007 1:02 pm

Protonika: ne rabi bit karavan ;) ,hvala za pomoč, je res lep avtek.

Danes sem šel gledat Mitsubishi Carisma , l. 99 , 1.6 100 km in se mi zdi vredu avtek. Kaj pravite? Sta ta dva motorja pri carismah 1.6 in 1.8 fejst različna ,v mislih imam to ,da je en GDI ? LP
Zadnjič spremenil soso, dne Sr jan 24, 2007 1:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Sr jan 24, 2007 1:09 pm

sta različna ja...
Tehnično je bil 1.8 GDI Mitsubishijeva eureka, nanaša se pa na zmanjšano porabo goriva in večji output.
Če bi lahko zbiral bi vzel 1.8 GDI namesto 1.6-ke.
Poglej še malo mazde 626, so tudi v redu mašine (po izkušnjah) :twisted:
Zadnjič spremenil enzospotenzo, dne Sr jan 24, 2007 1:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr jan 24, 2007 1:16 pm

enzospotenzo je napisal/-a:sta različna ja...
Tehnično je bil 1.8 GDI Mitsubishijeva eureka (ki žal ne živi več) nanaša se pa na zmanjšano porabo goriva in večji output.
Če bi lahko zbiral bi vzel 1.8 GDI namesto 1.6-ke.
Poglej še malo mazde 626, so tudi v redu mašine (po izkušnjah)

GDI = FSI leta 96; in sicer pomeni direkten vbrizg goriva (kot common rail pri dizlih samo da je to za bencince)

GDI masine so super, ampak so bile pred svojim casom saj jim nekvalitetno gorivo ne sede.

enzo: kdo ti je rekel da GDI ne obstaja vec? Djte no, drzte se stvari ki jih veste, ne kr neki v 3 dni govorit.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jan 24, 2007 1:26 pm

soso je napisal/-a:Protonika: ne rabi bit karavan ;) ,hvala za pomoč, je res lep avtek.

Danes sem šel gledat Mitsubishi Carisma , l. 99 , 1.6 100 km in se mi zdi vredu avtek. Kaj pravite? Sta ta dva motorja pri carismah 1.6 in 1.8 fejst različna ,v mislih imam to ,da je en GDI ? LP

To ti bodo pa znali točno razložiti na mitsubishijevem forumu, na pamet naslova ne vem, ampak če greš na najdi.si, ga boš zagotovo našel.
Protonika ima bullbar.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr jan 24, 2007 1:33 pm

mcs se imenuje forum. mitsubishi club slovenija

Obadva motorja sta zelo dobra. Vzdrzljiva, rada se vrtita pa tudi poraba ob mirnejsi voznji je lahko smesno nizka. Res eni boljsih motorjev tistega casa. Zdj ce ti ni problem 98 bencin tankat oz se boljsega ( ce se ga bo dalo dobiti ) in ce hoces malo vec zmogljivosti predvsem pa navora, potem vzami 1.8. Z 1.6 bos mel majhno porabo malo problemov, ce pa bos hotu da se premakne, ga bo treba pa v obrate pognat. Potem tudi ta rata zelo dinamicen.

Carisma je sigurno najbolsi nakup od avtov, ki si jih nastel. Kot zanimivost ti povem da si platformo, bencinske motorje in se par zadev deli z drazjim volvotom s40.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jan 24, 2007 2:29 pm

soso je napisal/-a:Protonika: ne rabi bit karavan ;) ,hvala za pomoč, je res lep avtek.

Ravno bližnji sosed jo prodaja! Zadnjič je bil na sejmu v Ljubljani in je reku, da jo prodaja, ker med vožnjo avto crkuje strošek je za popravilo cca 200.000 sit zato pa jo je prodajal. Ravno tako še ena tukaj okol je prodajala hondo in je imela ravno take stroške zdej pa vsi prodajajo te japonce,ker vidjo da so dragi deli zato pa raje vzamenjo evropske kakšn seat, vw ker so za vzdrž.cenejši ne vem zakaj samo pač tako majo mnenje.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 24, 2007 2:34 pm

Tisto "do 85 kW" bi jaz spremenil v "do 80kW" ali "do 100kW", ker taki so placilni razredi pri zavarovanju. (109-136km).
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr jan 24, 2007 3:45 pm

sonček je napisal/-a:

Ravno bližnji sosed jo prodaja! Zadnjič je bil na sejmu v Ljubljani in je reku, da jo prodaja, ker med vožnjo avto crkuje strošek je za popravilo cca 200.000 sit zato pa jo je prodajal. Ravno tako še ena tukaj okol je prodajala hondo in je imela ravno take stroške zdej pa vsi prodajajo te japonce,ker vidjo da so dragi deli zato pa raje vzamenjo evropske kakšn seat, vw ker so za vzdrž.cenejši ne vem zakaj samo pač tako majo mnenje.
lp

Ma pišuka, do kdaj se bo še okrog vlekla ta urbana legenda o dražjih stroških vzdrževanja japoncev? A smo lastniki japoncev potem sami debili, da ne znamo izbrat kvalitetnega avta s poceni vzdrževanjem?
In ne, v zgodovini avta se še ni zgodilo, da bi kdo prodajal avto nemške izdelave, ki se kvari. Ne, prodajajo se sami biseri med avti, zagotovo. :evil:
Protonika ima bullbar.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr jan 24, 2007 4:12 pm

sonček je napisal/-a:

lp

Ponardkov za mitsubishi je dandanes tono. Deli niso dragi. Sigurno, minimalno razliko v ceni delov, nadoknadis z vecjo vzdrzljivostjo mitsubishijev kot seatov ali vwjev. Pa se bolsi avto za to ceno vozis. ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr jan 24, 2007 4:44 pm

da novte zdej mene tle napadal to so mi uni djal tega si nisem jest zmislu
Osu gre samo enkrat na led.lp

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr jan 24, 2007 7:21 pm

Sej jst ti cist verjamem. :)

Tip al ni mel srece (pokvarla se mu je napacna stvar ki bi tut pr vwju podobno stala ce jo ma) al so ga pa hotl nategnt

Veste kok kosov ki pasejo na starejse mitsubishije se vsak dan privali iz kitajskih tovarn. Fuuuuuuuu, ce bo slo tko naprej bojo deli cenejsi k za evropske. :D

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 24, 2007 8:15 pm

:P
To so te urbane legende! Japonca ne nabavljat, deli so svinjsko dragi!
Seveda so in predvsem če z avtom delaš kot svinja z mehom. Poznam več zadovoljnih lastnikov japoncev, če je komu kaj crknilo je prišel relativno poceni čez. Recimo naš Sunny. trenutno že čez 215.000 km če se ne motim. Stroški? redni servisi, olje, filtri. Enkrat šel štarter, amortizerji, en motoček za špricanje tekočine na vetrobransko steklo. Vse je bilo poceni, motorček smo itak kupili rabljen. In to je vse kar nam je šlo.
Moja Mazda je drug primer. Zjebane sem imel kolesne ležaje, so res dragi (zadnji je s pestom vred čez 30 jurjev) ampak drugače pa dela kar OK.
Jaz priporočam japonski avto, točnih znamk pa ne bom porival v ospredje, vsi ki jih gledaš so kvalitetni. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr jan 24, 2007 9:13 pm

Če te kaj zanima glede GDI-ja, ti lahko vse podrobno razložim na PM, vozim ga e ene 50kkm in moram povedati, da sem kar zadovoljen, gre fajn pa porabi malo glede na moč, ki jo ponuja, potrošnja je enaka kot pri 1,6 modelu od 6,5-8,5 preizkušeno!!
Vsi ki mislite da so deli za japonske avte res predragi vam povem , da sem vozil in tudi lastil že več japonskih avtov in moram povedat, da le retko kdaj moraš kupit rezerven oz. nadomesten del, ker se avti res malo kvarijo in se ti pol obrestuje. Osebno nebom nikoli kupil avta, ki ni japonec ( moje mnenje) Ne rečem pa da drugi avti niso vredu!
Samo sem se pač tako odločil, ker avto mora bit zanesljiv in mora služit svojemu namenu in odtehtat tiste tekoče stroške, ki jih imamo z njimi.
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov