Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Kraj: Za tretjim ovinkom desno

Kopujem avto od l.96-99

Napisal/-a polo_gti Pe jan 26, 2007 11:07 am

Nekako mi je prišlo na misel, da bi si "ponovno" v kratkem nabavil drug avto letnik avtomobila bo od l.96 do 99 tam nekje. Za njega sem pripravljen dati okoli 800.000 sit skrbi me, ker sem že dolgo nazaj kupoval en avto in se spominjam kako si lahko vse pregledal, da nisi kupil "mačko v žaklju" danes pa gledam avtomobile in je polno nekih elektronskih elementov not skrbi me kako se naj 100% prepričam, da bom kupil brezhiben avto.

Kupil bi seat ibizo,vw golf 3 d ali tdi,vw polo vsi naj bi bili letnik od 96-99.

Zdej pa ali naj kupim avto v avtohiši ali preko oglasnika.

Kaj naj vse pregledam, ko bom šel avto gledat. Ali poznate kakšne ljudi k prodajajo take avte kot sem jih zgoraj navedel.

Hvala vam za pomoč

Hlebec
Nov uporabnik

Kraj: Podzemelj

Napisal/-a Hlebec Pe jan 26, 2007 11:44 am

Najbolje je kupiti privat, se pravi od lastnika, ki ima že nekaj časa avto.
Avto hiše (ne vse) niso več to kar so bile, saj vrtijo nazaj kilometre (preverjeno),... tako da ti ne priporočam nakup preko avto hiše.

lp

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Pe jan 26, 2007 11:49 am

Če pa že gledaš pri avtohišah pa zahtevaj da ti dajo garancijo na avto.
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 26, 2007 11:52 am

Avto vzemi v avtohiši, ampak samo če ti dajo 6 mesecev garancije. Potem pa prvi mesec narediš ene 5000km, da vidiš, če je z avtom vse v redu, če ni, pa zahtevaš da ga popravijo zaradi garancije.
Old subarus never die, they just get faster!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe jan 26, 2007 1:18 pm

Avtohiše so DOLŽNE dati garancijo na rabljene avte od letnika 98 naprej, ni pa določen minimalni rok, pač pa lahko v letu dni uveljavljaš skrite napake (pri novih avtih dve leti, ne glede na splošni gar. rok).
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jan 26, 2007 2:25 pm

Zdaj ne bom prevec pametoval, ampak kolko jaz vem ,dajo avtohiše garancijo samo na menjalnik in motor za rabljena vozila pa še to kakšne 3 - 6 mesecev. Elektronika in ostale stvari pa ne. LP
AH NI NAM LAHKO!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe jan 26, 2007 6:31 pm

http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=270

Nekaj več o kupovanju rabljenih avtov... Ravno tisti izvod revije VIP, v katerem je članek o kupovanju rabljenih avtov, sem pa posodila, tako da ne morem pogledati, kako točno je z garancijo. Vsekakor pa drži, da mora pravna oseba dati garancijo na vozilo, minimalni rok ni določen, za stvarne napake (med katere sodi prevrten števec) pa velja enoletni garancijski rok. Žal pa minimalni garancijski rok ni določen, torej ga da vsak prodajalec po svoji presoji.
Če se pa komu da pobrskati po zakonu o varstvu potrošnikov...., pa naj nas malo razsvetli.
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov