Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gost

Težavnost pri nakupu/zamenjavi avta

Napisal/-a Gost Če feb 01, 2007 6:16 pm

Pozdravljeni bralci
Že dolgo pregledujem ta del foruma in me je le pritegnilo, da se regist. od vas bi želel kakšen nasvet kaj naj naredim namreč sem pred težko odločitvijo in se nikor ne morem odločit ali naj zamenjama avto ali ne.

Moje prevozno sredstvo je ax diesel, ki je zelo varčen toda malce ga že preveč dajejo leta in tudi malce preveč ima kilometrov. Dnevno prevozim malce več kilometrov kakšnih min.60 včasih tudi 100 ali več.

Na banki imam cca 4000€, ki sem jih dolga leta šparal.

Sedaj pa k nasvetu v mislih imam pač zamenjat avto ta naj bi bil vreden do cca 1 milijon SIT po možnosti z dizelskim agregatom to bi bila ena vrjanta lahko pa imam še nekaj časa ax cca 1-2-3 leta in med tem našparam za drug avto do 6000€ ali več.

Nasveti dobrodošli

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Težavnost pri nakupu/zamenjavi avta

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 01, 2007 8:13 pm

mrcina1 je napisal/-a:Pozdravljeni bralci
Že dolgo pregledujem ta del foruma in me je le pritegnilo, da se regist. od vas bi želel kakšen nasvet kaj naj naredim namreč sem pred težko odločitvijo in se nikor ne morem odločit ali naj zamenjama avto ali ne.

Moje prevozno sredstvo je ax diesel, ki je zelo varčen toda malce ga že preveč dajejo leta in tudi malce preveč ima kilometrov. Dnevno prevozim malce več kilometrov kakšnih min.60 včasih tudi 100 ali več.

Sedaj pa k nasvetu v mislih imam pač zamenjat avto ta naj bi bil vreden do cca 1 milijon SIT po možnosti z dizelskim agregatom to bi bila ena vrjanta lahko pa imam še nekaj časa ax cca 1-2-3 leta in med tem našparam za drug avto do 6000€ ali več.

Nasveti dobrodošli

Glede na zapisano bi osebno oz na tvojem mestu obdržal AX-a vse dokler so stroški v mejah sprejemljivosti.

V tem času pa lahko spremljaš ponudbo -za dober avto (dizelski pa toliko bolj) si je treba kot rečemo čas vzet - dobrih avtomobilov (ohranjen, vzdrževan, malo km ... ) ni ravno na pretek, tisti najbolj iskani pa brez težav, predvsem pa hitro zamenjajo lastnika.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če feb 01, 2007 8:18 pm

a si študent?

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če feb 01, 2007 8:38 pm

Na kateri banki imaš denar?
Slika

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če feb 01, 2007 8:44 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1243532#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1250342

No tole bi jest gledav za ta dnar (mm če te ne motijo 3 vrata), glavne lastnosti ki jih ma ta avto je razmerje cena/poraba/oprema/dober motor+teža
To je moj italjanski predlog ;)
batek

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če feb 01, 2007 9:16 pm

Glede na to, da gledaš bolj široko (nisi se opredelil) ti priporočam, da če se ti ne mudi malo spremljaš ponudno in hodiš gledati do te cene malo okoli, če kaj lepega ogledaš. Če si pa zadovoljen s trenutno zadevo pa počakaj še malo, odločitev je še vedno tvoja. 8)
Aja sam bi v tem razredu gledal potem kakega Golfa, Cliota, japonskih dizlov za to ceno več ali manj ni veliko (ker so jih šele par let nazaj začeli bolj pogosto vgrajevati in prodajati nasploh).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Če feb 01, 2007 10:44 pm

Nasveti dobrodošli

Naloži denar v vzajemni sklad ali delnice, lepo drsaj avto še 5 let in se potem odloči kaj boš kupil.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

danny
Novinec

Napisal/-a danny Če feb 01, 2007 10:50 pm

... in potem ti avto crkne in hodiš peš...

Če bi menjal avto samo zaradi tega, ker je star, jaz na tvojem mestu bi še malo počakal... Jaz bi tud tako rekel, kot so ti že predlagali... počasi spremljaj kakšne avtomobile, pa lahko tudi na kaj ugodnega naletiš.... V glavnem vedi, da bodo z novim/rabljenim avtomobilom malo večji stroški kot z ax-om..... Veliko sreče pri nakupu!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če feb 01, 2007 11:18 pm

Nasveti dobrodošli

če nimaš več denarja kot 4000 eurov potem ne sili razmetavat dnar. matr vozi se s citroenčkom in uživaj. pa ne boš zadnjo paro dal za kako staro podrtijo.
nasvet je dobronameren.

milan41
Nov uporabnik

Napisal/-a milan41 Pe feb 02, 2007 12:17 am

tesko bos nasel avto za 4000 e pa da ti po tako malo trosil kot ax
pri ax treba pazit ,da hlajenje motorja pravilno deluje pa potem tud 300000 km naredi motor

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe feb 02, 2007 12:43 am

fantje čez 5 let bo spet menu ne šele prvič ;)
nism še dobu odgovora če si študent
ker če si lahko zaprosiš z novim šolskim letom za kredit do ene 2000 - 2500 eur- rok odplačevanja je 12 mesecev (oz vedno max do oktobra)- in če maš kokr tolk redne dohodke se ti ga splača vzet- preplačila so res minimalna- (vsaj bla so k je kolega vzel)
in tko boš lohka avto kupu že oktobra- namest čez en let- za 6.000 eur se pa že marsikej dobi
kar se tiče pa vožnje z ax-om- čakat 2-3 leta oz 5 let- če nau prej crknu mal pomisl na varnost- pa ne da se boš ti zaletu- ampak da se bo kdo drug v tebe
lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe feb 02, 2007 6:31 am

mudi se ti ne, očitno.
sam bi začel spremljati ponudbo in iskati. po moje za 4000EUR dobiš avto, če si skromen glede dodatnih oprem, velikosti itd...
glede na to, da pridno varčuješ in nisi ravno nek razsipni direktor, bi ne dajal vsega, kar imam za avtomobil.
morda kakega tisočaka več čez leto dni ...
pogledal bi kakšnega clia dizla, kakšnega citroena, če si z njimi zadovoljen ...
kakorkoli, splača se ti spremljati trg in kupiti šele ko se kaj pokaže.

kaj pa nakup kakšnega novega :?: , nizkocenovnega na kredit? kakno kio, getza ali celo CLIO storia (najcenejša varianta Že od 7.610,00 EUR), ali pa dacio /celo samo 6950EUR), bi dobil ugodno, kreditni pogoji so ugodni, avto je v garanciji, več let imaš s stroški mir, čez leta ga kot prvi lastnik in podobno lahko ugodneje prodaš, imaš več za naslednji nakup...
delno ga lahko plačaš v gotovini, recimo 3000EUR, na banki ti nekaj ostane za psihološki mir in nenadejane situacije v življenju, kredit ostanka pa razvlečeš in tudi ni velik.
sam bi v tvoji situaciji tako razmišljal.
sploh potem, ko smo se zadnjič pogovarjali in ugotavljali, da je ena popljuvana Dacia eden najbolj smotrnih nakupov prevoznega sredstva sploh. nov avto je, ki ima vsa štiri kolesa in volan, ki te iz mesta A dostavi do mesta B popolnoma enako kot novi mercedes klase S, stane pa milijonkrat manj. vse ostalo, devetobmočne klimatske naprave z ločenim pihanjem v levo ritnico so finese, s katerimi nam itak samo pulijo denar iz žepa.

denar na banki pa morda res lahko naložiš v kak uravnoteženi sklad, da ne izgublja na vrednosti.
(seveda če nimaš rednega vira dohodkov na zgornje pozabi.)
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov