Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

auto
Nov uporabnik

Nakup rabljenega terenca za cca 6500 euro

Napisal/-a auto To feb 06, 2007 9:59 am

Razmišljam o nakup rabljenega terenskega vozila. Cesta do mojega doma je makadamska, pozimi ne plužena. Ne bi rad da bi se avto veliko kvaril. Kateri avto predlagate? Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 06, 2007 10:23 am

Kakšne terenc?
-velik
-srednje velik
-majhen

Kaj pričakuješ od avta?
- vožnja samo po cesteh in občasno po snegu in makadamu
- vožnja po cestah in dost po terenu

motor?
- bencinar
- dizel

Poraba? Način vožnje(norenje po cestah, ali umirjena počasna vožnja)?

Malo več povej o tem, ker če se boš vozil samo po cestah in občasno, kadar bo sneg tudi po snegu ti predlagam subaruja - ima 4x4 pogon, obilo prostora in se tudi na cestah obnese zelo dobro ob hitri vožnji, medtem ko terenci niso za noret.
Old subarus never die, they just get faster!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup rabljenega terenca za cca 6500 euro

Napisal/-a Mojster Miha To feb 06, 2007 3:50 pm

auto je napisal/-a:Razmišljam o nakup rabljenega terenskega vozila. Cesta do mojega doma je makadamska, pozimi ne plužena. Ne bi rad da bi se avto veliko kvaril. Kateri avto predlagate? Hvala za odgovore.

Kot je že predhodnik rekel - odvisno koliko terenskih zmogljivosti pričakuješ oz potrebuješ in koliko stroškov (gorivo + ostalo) si pripravljen plačevati

Na Primorskem recimo, v krajih s snežno odejo je največji problem pri prevoznosti burja, ki ustvarja snežne zamete. In v konkretnem snežnem zametu si enako nemočen z kakšno TOYOTO Landcruiser, ki slovi kot odličen in zmogljiv terenec, kot z čisto navadnim osebnim avtomobilom. V takem primeru je odlična izbira kakšna FIAT PANDA 4x4, Subaru Justy 4WD in podobni - majen avto z majhno porabo + stroški - dovolj zmogljiv, predvsem pa majhen in okreten - več kot dobrodošle lastnosti v naštetih težavah.

Zdej kako je s tvojim snežnimi razmerami. Brez tega podatka bi tvojo izbiro razdelil med osebni avto, pravim terencem in vozili ki so kot bi rekli "nekje vmes" - med avtomobilom in terencem. Pri avtu imaš slabe terenske zmogljivosti, imaš pa občutno manjšo porabo, boljše udobje, boljše vozne lastnosti na navadnih cestah, večje hitrosti, prostornost glede na zunanje mere (pri večjih) ipd. Pri terencih je stvar ravno obratna - dobre zmogljivosti, večja poraba .... . Tisti "nekje vmes" so kot pove sam izraz vmesna pot glede naštetih lastnosti.
- v primeru, da snega ni veliko je odlična kombinacija recimo GOLF, PASSAT, AUDI A4, A6 ... ipd - torej osebni avto s 4x4 pogonom, ki je te v večini primerov reši natikanja verig. V kombinaciji s TDI agregatom lahko pričakuješ tako ugodno porabo, kot udobje in vozne lastnosti osebnega avtomobila. Enako velja za bencinske različice, z razliko ne preveč ugodne porabe. Osebno v tem primeru imel raje kakšnega SUBARU-ja - IMPREZA, LEGACY
- nekoliko več terenskih zmogljivosti zmorejo t.i. SUV-ji recimo SUBARU FORESTER, TOYOTA RAV in podobni - ki so nekakšna vmesna stopnja glede vseh lastnosti med avtomobili in terenci
- naslednja izbira so bolj ali manj pravi terenci s pripadajočimi odličnimi terenskimi zmogljovstmi ter na žalost tudi večjimi stroški - recimo Mitsubishi Pajero in podobna druščina - dobra izbira v tem segmentu se mi zdi Hyundai Galloper - dobiš za ugodno vsoto dobre zmoljivosti + dobre primerke - ker recimo kakšno dobro TOYOTO LC za ta denar lahko zgolj sanjaš.

Sicer pa : poglej si ponudbo, izberi nekaj kandidatov, ki so po tvojem prepričanju naj - pa bomo še kakšno rekli.

LP

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO To feb 06, 2007 5:12 pm

Pomoje bi bila tudi primerna Honda HR-V 4WD,smo jo imeli doma in te ne pusti skoraj nikoli..............pa mora bit Sport ;) ;) ;)

lp
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To feb 06, 2007 5:24 pm

mogoce kak
daewoo musso

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 06, 2007 5:31 pm

mire je napisal/-a:mogoce kak
daewoo musso

a to ti resno priprčaš?
pomoje je to vrhunec kvalitete :lol:
(vsaj en kolega skozi neki jamra ko ga ma njegov ata)

drgač pa med terenci je moj glas za suzuki

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To feb 06, 2007 6:00 pm

js pa sem cul obratno za ta avto same dobre stvari
mogoce res ni kvaliteten in so oni imeli le sreco z avtom
veliko srece pri nakupu :D

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk To feb 06, 2007 7:07 pm

Mitsubishi pajero
Toyota 4runner
Subaru forester
Suzuki vitara, samurai...
Ostalo je nekako izven konkurence...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1219373

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 To feb 06, 2007 7:59 pm

Jst bi ti priporočal nissanove terence.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1072882#
(mogoče kej tazga)
Priponke
nissan.jpg

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To feb 06, 2007 8:35 pm

sam sem pred dvema letoma iz podobnih razlogov - varna vožnja v zimskih malo bolj neugodnih razmerah, drugače pa avto za normalno uporabo - kupil subaru foresterja. po dveh letih in 50kkm sem z avtom vsak dan bolj in bolj zadovoljen. kar me na avtu sicer moti, postaja vsak dan bolj malenkostno, kar me navdušuje, se vsak dan kaže kot bolj in bolj pomembno in bistveno.
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov